Meistä
Kasvatus
Orit
Tammat
Haltiasalo

Fiktion Valloittava

Kuvista kiitos kasvattaja

Perustiedot

Virallinen nimi: Fiktion Valloittava, "Valo" Syntynyt: 19.06.2017 3v 10.11.2017
Rekisterinumero: VH18-018-1075 Rotu & sukupuoli: Suomenhevosori
Säkäkorkeus: 156cm Väritys: Rautias
Kasvattaja: Milja, Fiktio Omistaja: Haltiasalo, VRL-13283
Painotuslaji: Este- ja kouluratsastus Koulutustaso: 110cm vaikeustaso & HeA

•   (R) KTK-III 20.06.2018 pistein 67

Valloittava on aivan nappiin nimetty, sillä sitä Valo nimenomaan on. Raudikko voi söpöillä itsensä vaikka minkälaisesta pulasta kuin koira veräjästä, ja ori tarvitseekin päättäväisen käsittelijän, jos sen kanssa haluaa ylläpitää jonkinlaisia rajoja. Onneksi Valo on kuitenkin mitä kiltein ori, ja suurin pula, johon se voi joutua, on kuivunut kokovartalomutanaamio kilpailupäivänä tai parempiin suihin kadonnut porkkanapussi, joka oli tarkoitettu koko poppoolle. Eihän noin söpölle nassulle voi kuitenkaan kiukutella, vaikka tahtoisi.

Valo on helppo käsitellä, se pysyy hyvin hallinnassa missä tahansa vermeissä ja varmasti ilmankin. Ori viihtyy aitauksissaan eikä se varsinaisesti tahtoisi lähteä töihin, mutta se tietää, että kun on töitä luvassa, niin ne kuuluu tehdä. Kutsuttaessa se tulee hitaasti ja varmasti vastaan, ja lähtee vastustelematta mukaan. Valon kanssa voi puuhata tuntemattomatkin, ja ori todennäköisesti lähtisi varkaidenkin mukaan hyvillä mielin. Hoidettaessa se seisoskelee aloillaan ja keskittyy lähinnä etsimään pehmoisella turvallaan lattialle tipahtaneita heinänkorsia taikka maistelemaan riimunnarua, jos heiniä ei löydy. Tylsistyessään se saattaa jopa jäädä katselemaan ihmisen puuhia, mutta kapinoimaan Valo ei ole. Se on aivan liian kiltti poika nostaakseen melun yhtään mistään.

Ratsastettaessa ori jatkaa kuuliaisella ja kiltillä linjallaan. Se on hyvin hereillä ja ottaa hyvin apuja vastaan, kunhan ne ovat selkeät; Sekaviakin apuja Valo kuuntelee ja yrittää noudattaa parhaansa mukaan, mutta se menee helposti epävarmaksi, ja saattaa yrittää suorittaa useampaa pyyntöä samaan aikaan. Tällöin orin aivot tarvitsee rebootata ja antaa sen hetki mennä sen kummemmitta tehtävittä, ennen kuin siirrytään seuraavaan komentoon.
Kouluratsastuksen puolella Valo pärjää kiitettävästi, sillä on hyvät askellajit ja se suorittaa näyttävästi helpoilla tasoilla. Sillä on erityisen tasainen ja lennokas ravi, jossa on helppo ja pehmeä istua, sekä vahva laukka.
Valon vahvuus on kuitenkin esteratsastus; Orilla on luonnostaan hyvä hyppytyyli ja se on helposti säädettävissä esteiden väliin. Se on kuitenkin hieman herkempi hypätessä, ja kieltää kyllä, jos se ei tunne oloaan mukavaksi lähestymisessä.

Kilpailutilanteissa Valo pärjää hyvin, se ei stressaa vilinää eikä vilskettä, ja on kuin kotonaan vieraiden hevosten ja ihmisten kanssa. Ori ei ota itseensä ratsastajankaan stressistä, vaan kulkee ohjeiden mukaisesti ja ottaa sopivan rennosti; Laiskottelemaan Valo ei sentään rupea, vaan se pysyy yhtä hereillä kuin kotona, mutta sen kanssa ei tarvitse pelätä ramppikuumetta tai siitä johtuvaa huonoa suoritusta.

Luonteen on kirjoittanut Nikki

Sukutaulu

i. Kuuralehdon Valori
sh, punarautias, 156cm
KTK-II, KV-II, SV-II
ii. Tulituulen Voitto
sh, rautias, 158cm
iii. Walkean Tarunomanen
sh, 162cm
iie. CT'n Unileikki
sh, 155cm
ie.Tammimetsän Maire
sh, rautias, 154cm
iei. Taikakuun Taruhohto
sh
iee. MT Aurora
sh
e. Fiktion Somana
sh, rautias, 163cm
KTK-III, ERJ-I, KRJ-II, SV-I, EV-II
ei. Huvin Jaajo
sph, punarautias, 145cm
KRJ-I, SLA-II, YLA2
eii. Viehättävän Enneuni
sph, voikko, 143cm
KTK-III, KRJ-I, SLA-I, YLa3
eie. Viehättävän Paloma
sh
ee. Fiktion Somia
sh, vaaleanrautias, 165cm
ERJ-I, KRJ-I, SV-I
eei. Kalevan Ujo-Lemminkäinen
sph, punarautias, 146cm
KTK-II, SLA-II, KRJ-II, YLA2, JL B
eee. Fiktion Soma
sh, vaaleanrautias, 164cm
SV-I, ERJ-I, KRJ-I, SLA-II, YLA2, VSR JL A, KRJ JL AB

Isälinja: Kuuralehdon Valori - Tulituulen Voitto - Walkean Tarunomanen - Oitin Lipton - IV Liptus - Renesanssi (6) Emälinja: Fiktion Somana - Fiktion Somia - Fiktion Soma - Soima (4)

Jälkeläiset

o. Varsan nimi 00.00.2013 e/i. Vanhemman nimi Omistaja tähän

Kilpailumenestys porrastetuissa

ominaisuuspisteet: 2444.71
hyppykapasiteetti: 537.98
rohkeus: 537.98
kuuliaisuus ja luonne: 1368.75

Kilpailee porrastetuissa estekilpailuissa tasolla 6 / 5

Päiväkirja & valmennukset