Meistä
Kasvatus
Orit
Tammat
Haltiasalo

Haltiasalon Prefekti

Kuvista kiitos kuvaaja ei halua nimeään mainittavan!

Perustiedot

Virallinen nimi: Haltiasalon Prefekti, "Eino" Syntynyt: 10.10.2016 3v 10.01.2020
Rekisterinumero: VH19-018-1097 Rotu & sukupuoli: Suomenhevosori
Säkäkorkeus: 158cm Väritys: Tummanrautias
Kasvattaja: Haltiasalo Omistaja: Haltiasalo, VRL-13283
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: Vaativa B

•   KV-I 20.02.2020 pistein 53,5p
Luokkavoittaja II

•   (R) KTK-II 29.02.2020 pistein 72

Eino on luonteeltaan aika dominoiva tyyppi, joka jo varsana yritti kovasti hallita muita, mutta mikään laumanjohtaja se ei silti ole. Se on kaiken kaikkiaan hyvin fyysinen hevonen, jolle on luontaista käyttää omaa kroppaansa ja myös voimaansa eri tilanteissa. Eino onkin nuoresta pitäen kokeillut rajojaan fyysisesti, esimerkiksi ketjuissa seisomista harjoitellessa se useamman kerran yritti nojaamalla ja puskemalla päästä eteenpäin ja kun se ei toiminut, se yritti hyppiä ylöspäin. Edelleen se saattaa yksinkertaisesti vain tyrkätä kropallaan muut hevoset pois tieltään ja hellyyttäkin se osoittaa ei-aina-niin-hellävaraisestikaan tönimällä turvallaan tai hieromalla otsaansa ihmistä vasten. Eino ei ole kovin kärsivällinen ja se ärsyyntyy helposti, mikäli asiat eivät mene sen haluamalla tavalla, esimerkiksi jos ruokkijalla kestää sen mielestä liian kauan tai jos se ei ylety kiinni sidottuna johonkin ruohotuppoon.

Hoitaessa Eino on ihan perusfiksu, mutta välillä se tosiaan saattaa osoittaa hellyyttä tai vaikka ärsyyntymistään turhan kovakouraisesti ihmisen näkökulmasta, jolloin sitä on välillä syytä kyllä ihan komentaakin. Onneksi ori kestää hieman ronskimmankin komentamisen, eikä ota ihan helposti itseensä. Oikeastaan Eino tuntuu ymmärtävän parhaiten juuri selkeää, jopa fyysistä palautetta, koska se on sille itselleenkin luontainen tapa toimia. Taluttaessa erityisesti ori saattaa välillä saada päähänsä kiskoa jonnekin heinäpaalille ja sille on myös tyypillistä yrittää rynniä tarhaan tai karsinaan kiireellä. Siksi Einoa talutetaan ketju suussa tai leuan alla. Harjauksesta ori nauttii ja tapaa oikein painautua kumisukaa vasten. Joku kevyt sively vain kutittaa sitä, mitä enemmän voimalla jaksaa harjata, sitä tyytyväisempi Eino on. Kavioiden kanssa ori saattaa välillä olla omapäinen ja yrittää olla nostamatta niitä, mutta kun hoitaja ei anna periksi, nousee yleensä seuraava kavio jo helpommin. Eino ei ole kovin kipuherkkä ja siksi se ei juuri noteeraa mitään pikku rokotuspiikkejä tai raspauksia. Enemmän sille tuottaa joskus haasteita seistä pitkän aikaa paikallaan esim. kengityksen ajan.

Ratsastaessa Eino on energinen ja menevä. Ensiaskeleesta lähtien se kulkee pitkin ja reippain askelin, eikä sen meno ihan helposti hyydy. Se nauttii fyysisistä haasteista ja on parhaimmillaan, kun joutuu suorituskykynsä ylärajoille. Se on hyväkuntoinen hevonen, joka ei tunnu väsyvän kovinkaan helposti, vaan jaksaa ja jaksaa aina vaan. Einolla on isot, ilmavat liikkeet, joissa ei ole ihan helppo istua. Lisääminen on sille selvästi helpompaa kuin lyhentäminen ja kokoaminen. Mitä enemmän orilta vaatii, sitä paremmin se keskittyy ja yrittää tosissaan. Sen kanssa saakin olla tarkkana, ettei hevosen hyvään kuntoon ja suorituskykyyn luottaen vaadi jopa liiikaa. Eino liikkuu luonnostaan hyvässä ryhdissä ja pää ennemmin korkealla kuin matalalla. Se kuuntelee paremmin ohjasotteita kuin pohjetta ja on varsin herkkä suustaan normaalisti - tosin se osaa kyllä myös sitten olla kaikkea muuta kuin herkkä, jos sille päälle sattuu. Einolla on melko kova kilpailuvietti ja esimerkiksi maastossa sen kanssa ei kannata lähteä mihinkään porukkamaastoon laukkailemaan. Se ei nimittäin kyllä sitten suostu jäämään jälkeen tai päästämään ketään enää ohitseen ja siinä vaiheessa ihminen selässä on lähinnä märkä rätti. Se toimiikin parhaiten yksin maastoillessa tai johtohevosena rauhallisessa maastossa.

Kisapaikoilla Eino on aina hyvin virittynyt ja esiin tulee orimaisia vinkeitä. Sille on tyypillistä aluksi vähän huudella muille hevosille ja vähän steppailla ja korskua, mutta yleensä viimeistään siinä vaiheessa kun kamat ovat päällä, se kykenee jo vähän keskittymään. Verryttelyssä Eino on yleensä vähän pinkeämpi kuin kotona ja sen onkin hyvä antaa alkuun vähän purkaa höyryjään. Lisäksi on tärkeä saada se reaktiivisemmaksi pohkeille ja yleensä se onnistuu parhaiten mm. väistöjen ja taivutusten avulla. Radalla Eino tietää olevansa katseiden kohteena ja antaa parhaat puolet itsestään. Se on näyttävän näköinen kouluratsu, joka väistämättä kerää huokauksia ja katseita. Onhan se upea ja se itsekin tietää sen.

Luonteen on kirjoittanut Ligeia

Sukutaulu

i. Vaapukan Maaherra
sh, tummanrautias, 158cm
KTK-III, SV-III
ii. VIR MVA Ch Vaapukan Miska
sh, vaaleanrautias, 163cm
KTK-I, KRJ I, SLA-II, YLA2
iii. VIR MVA Ch Raadelman Yksinolla
sh, rautias, 150cm
KTK-I, KRJ-I, ERJ-II, SLA-I*, YLA2
iie. Ch Vaapukan Milja
sh, rautias, 155cm
KTK-III, KRJ-II, YLA2
ie. Mörön Vekseliina
sh, rautias, 155cm
iei. Vaapukan Epeli
sh, 153cm
KRJ-I, YLA2
iee. VIR MVA Ch Neiti-Hulda KAT
sph, punarautias 147cm
SLA-II
e. Fiktion Eini
sph, punarautias, 140cm
KTK-III
ei. Fiktion Rytmi
sph, punarautias, 145cm
KTK-II
eii. VIR MVA Ch Vaapukan Pirunviulu
sph, punarautias, 144cm
KTK-II, KRJ-I, SLA-I, YLA2, JL C
eie. Onnen Bertta
sh, punarautias, 156cm
YLA2
ee. Haavelaakson Eevi
sph, ruunikko, 145cm
KTK-III, KRJ-I, SV-I
eei. VIR MVA Ch Heinämäen Ratia
sph, rautiaankimo, 147cm
KTK-III
eee. VIR MVA Ch Sannin Enni
sph, ruunikko, 145cm
KTK-II

Isälinja: Vaapukan Maaherra - Vaapukan Miska - Raadelman Yksinolla - Taikakuun Kuutti - Oopperan Kummitus - Unohtumaton (6) Emälinja: Fiktion Eini - Haavelaakson Eevi - Sannin Enni - Sannin Hietaliina - Tuikin Tiuhti - Wadelman Kreivitär - Valottaren Ainoa - Kuunsillan Peikkotyttö - Unelman Päivänkakkara - Eerika (10)

KRJ-palkittuja sukulaisia

iii e. Ch Vaapukan Milja KRJ-II  
iii ei. VIR MVA Ch Raadelman Ralli KRJ-II 
iii ee. VIR MVA Ch Keinumäen Milena KRJ-I 
iii eei. VIR MVA Ch Herra Militantti KRJ-II 
iii eee. VIR MVA Ch Vaapukan Milka KRJ-II 
iii eee ei. VIR MVA Ch Raadelman Käppänä KRJ-III
iii eee eii. VIR MVA Ch Raadelman Isoviha KRJ-II 
iii eee eie. VIR MVA Ch Anelma KRJ-I 
iii eee eie. VIR MVA Ch Raadelman Tinakenkätyttö KRJ-III 

iie ei. Raadelman Ralli KRJ-II 
iie eei. VIR MVA Ch Herra Militantti KRJ-II 
iie eee. VIR MVA Ch Vaapukan Milka KRJ-II 
iie eee ei. VIR MVA Ch Raadelman Käppänä KRJ-III
iie eee eii. VIR MVA Ch Raadelman Isoviha KRJ-II 
iie eee eie. VIR MVA Ch Anelma KRJ-I 
iie eee eie. VIR MVA Ch Raadelman Tinakenkätyttö KRJ-III 

iee e. VIR MVA Ch BS Taika-Tyttö KRJ-III    
eei eei. Kapoeira KRJ-II

eee ii. Palkkasoturi D KRJ-IV 
eee ei. Karmiinin Kuraverinen KRJ-II 
eee eii. Ch K.J. Tuuriosuma KRJ-II  
eee eie. Kultakutri OMG KRJ-II      

Jälkeläiset

o. Varsan nimi 00.00.2013 e/i. Vanhemman nimi Omistaja tähän

Kilpailumenestys porrastetuissa

ominaisuuspisteet: 2582.03
kuuliaisuus ja luonne: 1121.33
tahti ja irtonaisuus: 1460.7

Kilpailee porrastetuissa koulukilpailuissa tasolla 6 / 5

Päiväkirja & valmennukset