Meistä
Kasvatus
Orit
Tammat
Haltiasalo

Haltiasalon Valitsija

Kuvista kiitos Fiktio, kuvaaja ei halua mainittavan ♥ & Hapero!

Perustiedot

Virallinen nimi: Haltiasalon Valitsija, "Valto" Syntynyt: 24.05.2020 4v 24.09.2020
Rekisterinumero: VH20-018-0422 Rotu & sukupuoli: Suomenhevosori
Säkäkorkeus: 160cm Väritys: Punarautias
Kasvattaja: Haltiasalo Omistaja: Haltiasalo, VRL-13283
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: Vaativa B

•   SV-I 20.07.2020 pistein 33,65

•   KV-I 20.10.2020 pistein 65.5
Luokkavoittaja I & paras suomenhevonen

•   (R) KTK-I 31.08.2020 pistein 80

•   VIR MVA Ch myönnetty 27.07.2020

•   VSN pisteitä 10
- 13.06.2020 Haltiasalossa, RCH, tuom. dookie

Tosimiehen ja Suomifilmiprinsessan rakkaudenlapsi Haltiasalon Valitsija on juuri sitä, mitä osattiinkin odottaa – ulkonäöltään kuin ilmetty isänsä, luonteeltaan jotain näiden kahden väliltä. Vaikka sillä on hieman hidas järjenjuoksu, on se kuitenkin perusluonteeltaan kauhean kiltti ja herttainen. Emäänsä enemmän Valtossa onneksi on ruutia ja isäänsä vähemmän rutiininomaisuutta. Jälkikäteen voisi myhäillen sanoa, että tämä yhdistelmä oli oikea nappivalinta.

Valton pitkäpinnaisuus on lähes ihailtavalla tasolla. Sitä ei haittaa pätkän vertaa, vaikka se joutuisi odottamaan ikuisuuden ulospääsyä tai seisomaan käytävällä, kun ratsastaja jaarittelee vanhan tuttavansa kanssa ummet ja lammet, vaikka pitäisi maastoon lähteä. Valto on vallan tyytyväinen tasan siinä, mihin se jätetään eikä se osoita minkäänlaisia kärsimättömyyden merkkejä. Se on niin hiljainen seinäruusu, että se on kerran unohdettu viedä ulos aamulla. Siellä ori torkkui viimeisen karsinan perukoilla, kun tallityöntekijä vihdoin pääsi sinne asti karsinaa siivoamaan. En tiedä ehtikö se edes tajuta, että sen olisi kuulunut olla jossain muualla kuin hämärässä karsinassa tuona kuulaana syyspäivänä. Tuskin on päivää, kun Valton kanssa tulisi jotain ongelmia, sillä tämän orin kanssa sujuu kaikki letityksestä lastaukseen. Parasta Valtossa on kuitenkin se, että vaikka se on rauhallinen ja tasainen, on se kuitenkin aina positiivisella energialla tekemisessä mukana. Se on pohjattoman kiinnostunut kaikesta ja se ostaisi varmasti idean kuin idean, kun sitä tarpeeksi reippaasti lähtee sille markkinoimaan.

Valtosta löytyy aivan uusi vaihde, kun päästää ratsastushommiin. Se on niin reipas, että vauhti meinaa kiihtyä liiallisuuksiin. Siinä menossa ei meinaa orin ajatus pysyä perässä ja jopa iso kenttä alkaa tuntua pieneltä tälle höyryveturille. Valto on mestari tekemään vähän tyhmiä ratkaisuja, jotka näyttäytyvät esimerkiksi esteillä täysin järjettöminä loikkina tai täyttä häkää kouluaidan yli laukkaamisena. Esteillä ja maastossa Valton energiatasot ovatkin niin tapissa, ettei sen kanssa oikein tahdo saada hyväksyttyä suoritusta aikaiseksi, ainakaan ilman henkilövahinkoja. Siksi on kaikkien etu, että Valton kanssa keskitytään kouluratsastukseen, joka on sen suvunkin kannalta thö juttu. Vauhdikkuus ja sitä hyömyä täydellinen kuurous hidastaville avuille on ja tulee varmasti aina olemaan Valton haaste numero uno, mutta senkin kanssa on opittu elämään ja ohjaamaan Valton energisyys oikeisiin asioihin. Ja voi pojat, millaisia lisättyjä askellajeja tästä orista lähteekään! Siinä on ratsastajalla hatussa pitelemistä, kun Valto lataa takaosaan voimaa ja lähtee lisätylle raville. Pakko kehaista, että monet puoliveriset jäävät kauas taakse, kun Valto ojentelee etujalkojaan tomerana. Voisi ajatella, että kootut askellajit taas olisivat Valtolle jotenkin haasteellisempia, mutta oikeastaan sen hyvä pöhinä tekee niiden ratsastamisesta melko helppoa. Valto ohjautuu mukavasti ylöspäin vievään liikkeeseen ilman, että eteenpäinpyrkimys kärsii, joten ei huolta tämän suhteen. Se, mihin Valton kanssa kannattaa eniten kiinnittää huomiota on ratsastustiet. Vauhdin hurmoksessa Valto nimittäin saattaa yrittää luistaa syvälle kulmiin ratsastamisesta ja oikoa teitä suoriksi.

Luonteen on kirjoittanut Sylvi

Sukutaulu

i. VIR MVA Ch Fiktion Vesseli
sh, rautias, 160cm
KTK-II
ii. Hetken Viipeli
sh, punarautias, 161cm
KTK-III, SV-I
iii. Riiviöiden Kuippana
sh, rautias, 152cm
SLA-I, KRJ-I, ERJ-II, SV-I
iie. Fiktion Seela
sh, punarautias, 158cm
KTK-II, SV-I
ie. Fiktion Selma
sh, rautias, 154cm
KTK-II, SV-I
iei. Riihikorven Teremias
sh, punarautias, 155cm
KTK-II
iee. Fiktion Saaga
sh, rautias, 153cm
KTK-III
e. VIR MVA Ch & VSN National Ch
Haltiasalon Valhalla
sh, vaaleanpunarautias, 165cm
KTK-I
ei. VSN Champion Seljasaaren Uljas
sh, punarautias, 158cm
KTK-II
eii. VIR MVA Ch Fiktion Meriitti
sh, rautias, 158cm
KTK-II, KRJ-I
eie. VIR MVA Ch Koistilan Nova
sh, punarautias, 157cm
KTK-II
ee. Lamourin Viola
sh, punarautias, 155cm
KTK-II
eei. Riihikorven Teremias
sh, punarautias, 155cm
KTK-II
eee. VIR MVA Ch Fiktion Viuhti
sh, ruunikko, 153cm
KTK-II, KRJ-I, SLA-II, YLA2

Isälinja: Fiktion Vesseli - Hetken Viipeli - Riiviöiden Kuippana - Eetvartti ILO - Pikku-Vinssi (5) Emälinja: Haltiasalon Valhalla - Lamourin Viola - Fiktion Viuhti - Fiktion Uinu - Unissa (5)

KRJ-palkitut sukulaiset

iii e. Kaarnan Halla KRJ-II
iii ei. Antin Velmu KRJ-II
iie e. Fiktion Soma KRJ-I
iie ee. Soima KRJ-II
eii i. Metsäkartanon Manaus KRJ-I
eii e. Lakean Lumimarja KRJ-II
eie i. Koistilan Nemo KRJ-I
eie ie. Lumikeiju KRL-II
eee i. Fiktion Vinha KRJ-I
eee ii. Antin Velmu KRJ-II
eee e. Fiktion Uinu KRJ-I
eee ee. Unissa KRJ-II
			

Jälkeläiset

ori Haltiasalon Iltanuotio syntynyt 22.10.2020 tammasta Haltiasalon Nuotiotarinoija jäi kotiin

Kilpailumenestys porrastetuissa

ominaisuuspisteet: 2401.55
kuuliaisuus ja luonne: 1046.72
tahti ja irtonaisuus: 1354.83

Kilpailee porrastetuissa koulukilpailuissa tasolla 6 / 5

Päiväkirja & valmennukset