Meistä
Kasvatus
Orit
Tammat
Haltiasalo

Kuhdon Kuu-Kauhu

Kuvista kiitos kuvaaja ei halua nimeään mainittavan ♥

Perustiedot

Virallinen nimi: Kuhdon Kuu-Kauhu, "Kake" Syntynyt: 25.01.2020 4v 19.05.2020
Rekisterinumero: VH20-018-0185 Rotu & sukupuoli: Suomenhevosori
Säkäkorkeus: 155cm Väritys: Rautias
Kasvattaja: Siguri, Kuuralehto Omistaja: Haltiasalo, VRL-13283
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: Vaativa B

•   SV-III 20.05.2020 pistein 46,85

•   SV-II 20.05.2020 pistein 26

•   (R) KTK-II 31.12.2020 pistein 70

Kakessa on virallisen nimensä lisäksi kauhua lähinnä sotkuisen naaman verran, sinisilmä ei yksinkertaisesti osaa syödä puurojaan sun muita vähänkään sotkuja mahdollistavia pöperöitä nätisti. Heinänsä Kake sen sijaan syö sievästi, se ei uita korsia vesiastiassa, polje heiniään tai muutenkaan sotke. Mutta ne puurot ja vellit! Valehtelematta puolet Kaken sievästä nassusta on mössön peitossa, ja totta kai ori haluaisi pyyhkiä nenänsä ihmiseen. Välillä raudikkoa saa muistuttaa, ettei turpaa sovi tunkea yllättäen ihmistä vasten, eikä hiuksia sovi maistella.

Ilkeyttään tämä ei kyllä tee mitään, Kake on hyvinkin leppoisa, lempeä ja kiltti hevonen, hieman lapsenomaisen sinisilmäinenkin, vaikka lempinimi viittaa euroshopperversioituun moottoripyöräjengiläiseen. Klippauskone sekä sähköraspi olivat alkuun Kaken elämässä pieniä jännitysmomentteja niistä lähtevän äänen vuoksi, mutta nykyään (pumpulit korvissa) ori kykenee ihan rentoutumaan niin klippauksen kuin raspauksen aikana. Muissa toimenpiteissä Kakella ei koskaan ole ollut ongelmia, korkeintaan uteliasta ihmettelyä. Ori on pienestä pitäen ollut hyvä käsitellä, järkevä ja luottavainen, rapsutuksia sekä huomiota rakastava pieni hupsu. Kiltti ja kuuliainen niin aloittelevan kuin kokeneen hevosihmisen kanssa, ongelmaton lastata ja kuljettaa vaikka tammojenkin seurassa. Kake kerää lähinnä kehuja käytöksestään!

Paljon kehuttavaa on myös orin ratsastettavuudessa, vaikkei tämä mikään täydellisen tasaisen puoliautomaatti olekaan. Kake on vaativa B -tasoinen kouluratsu, eli kapasiteettia ja osaamista löytyy, eikä liikkeissäkään ole vikaa; ne ovat suorat, irtonaiset ja tahdikkaat. Kakella on hyvä ryhti ja eteenpäinpyrkimys, se kantaa itsensä hyvin ja on äärettömän nöyrä, yhteistyöhaluinen hevonen. Se on kuitenkin alati huolestuneen oloinen, aivan kuin hevosparan itsetunto ei olisi aivan kohdillaan. Kaken kanssa on tärkeää muistaa kiittää ja kehua hevosta ennemmin liikaa, ihan pikkuasioistakin; se tyynnyttelee raudikon mieltä ja valaa uskoa siihen, että se osaa, sen tekeminen riittää. Kaikessa miellyttämisenhalussaan sinisilmä on enemmän liioittelevaa, yliyrittävää sorttia, jonka kanssa banaanimutkat ja valitettavat uintiliikemäiset kauhomiset niin sanotuissa lisätyissä askellajeissa tulevat turhan herkästi tutuksi. Kake liikkuu pienin, huomaamattomin avuin, se on herkkä ja reagoi saamiinsa apuihin nopeasti. Liioittelutkin jäävät pois, kun tekee toistoja ja muistaa kehua oria sen tehdessä pyydetyt asiat ilman kevätjuhlaliikkeiden puolelle sortumista.

Kilpailuissa Kake-raasua vähän jännittää. Se kyllä käyttäytyy yhtä hyvin kuin aina, eikä sen ratsastettavuudessakaan ilmene ongelmia. Jännittäminen johtuu suorituspaineista; yleisön edessä raukkariepu sinisilmä sortuu kahta herkemmin yliyrittämiseen ja liioitteluun. Mikäli ratsastajaa jännittää, Kaken pasmat menevät lopullisesti sekaisin. Tämä hevonen vaatii erityisesti kisatilanteissa rauhallisen, pään kylmänä pitävän ratsastajan, joka saa verryttelyissä Kaken vakuutettua siitä, ettei laukanvaihtoja tarvitse tehdä jänisloikilla.

Luonteen on kirjoittanut Lissu ♥

Sukutaulu

i. Joikujärven Kammo
sh, ruunikko, 156cm
ii. Keltajan Kauhu-Ajo
sph, kulomusta, 147cm
iii. AV Ajos
sph, 146cm
KTK-II
iie. ERK Kaunokin Kauhu
sph, rautias, 148cm
ie. Raadelman Kuu-Hilla
sh, rautias, 151cm
iei. Kuu-Liito
sph, 147cm
iee. ONL Hilu
sh, rautias, 155cm
e. Fiktion Suruisa
sh, rautias, 155cm
ei. RSA Lohduton
sh, rautias, 159cm
eii. Mesimarjan Lohdutus
sh, rautias, 159cm
eie. Palatsin Tuulenpuuska
sh, tummanrautias, 153cm
ee. Vilhelmiina ILO
sh, punarautias, 155cm
KTK-III, ERJ-II
eei. Raadelman Joosua
sh, punarautias, 150cm
SLA-II, YLA2
eee. Rusinan Pipariina
sh, punarautias, 157cm
ERJ-I

Isälinja: Joikujärven Kammo - Keltajan Kauhu-Ajo - AV Ajos - Kipinä-Rutto - Rutto-Surma (5) Emälinja: Fiktion Suruisa - Vilhelmiina ILO - Rusinan Pipariina - ADE Tanssia Sateessa - Nallemaan Vilhelmiina (5)

Kilpailumenestys porrastetuissa

ominaisuuspisteet: 2402.6
kuuliaisuus ja luonne: 1227.5
tahti ja irtonaisuus: 1175.1

Kilpailee porrastetuissa koulukilpailuissa tasolla 6 / 5


Päiväkirja & valmennukset