Meistä
Kasvatus
Orit
Tammat
Haltiasalo

Haa-Veena

Kuvista kiitos Ram

Perustiedot

Virallinen nimi: Haa-Veena, "Veena" Syntynyt: 26.11.2020 4v 26.03.2021
Rekisterinumero: VH20-018-1106 Rotu & sukupuoli: Suomenpienhevostamma
Säkäkorkeus: 140cm Väritys: Tummanrautias
Kasvattaja: Tuire (VRL-00345) / Pöystilä Omistaja: Haltiasalo, VRL-13283
Painotuslaji: Kenttäratsastus Koulutustaso: Helppo, vaikeustaso 3

•   tähdätään SV

•   tähdätään KEV

•   kantakirjakelpoinen

Olin keksinyt Veenan emälle jo aikapäiviä sitten loistavan tammavarsan nimen, mutta sopivaa isää ei ollut vielä tullut vastaan. Sitten löysin foorumilta jalostusilmoituksen kirkkaan punaisesta piensuokista ja tajusin, että siinähän se on! Astutus onnistui ja marraskuun loppupuolella sain jännätä, että tuleeko sieltä tamma- vai orivarsa. Pääasiahan aina on se, että varsa syntyy elossa ja on terve, mutta kyllähän minä silti toivoin tammaa. Ja voi sitä ilon määrää, kun selvisi, että punertavan ruskea märkä mytty oli kuin olikin tyttö.

Veenan emä on neljän lajin monitoimiratsu ja isä on kilpaillut menestyksekkäästi niin koulussa kuin esteillä, minkä lisäksi sillä on myös muutama kenttäratsastussijoitus. Vanhempien kantakirjauspalkintojen myötä varsan saa ilmoittaa suoraan kantakirjatilaisuuteen. Veena saattaa kasvaa hevosen mittoihin, mutta epäilemme sen jäävän piensuokiksi.

Sukutaulu

i. Halavattu
sph, punarautias, 145cm
KTK-III
ii. Hittolainen
sh, sysirautias, 149cm
iii. Voi-Juku
sh, musta, 149cm
iie. Malviina
sh, vaaleanpunarautias, 148cm
ie. Liirumlaarum
sh, tummanrautias, 151cm
iei. Topaasi
sh, punarautias, 150cm
iee. Rakkaaslaalu
sh, rautias, 150cm
e. VIR MVA Ch Jää-Hyväiset
sh, rautiaankimo, 153cm
KTK-III
ei. Jäätävä Jätkä
sh, mustankimo, 153cm
eii. Jäätävä Juttu
sh, rautias, 153cm
eie. Kelokummun Mimmi
sh, rautias, 154cm
ee. Herttakuningatar
sph, rautias, 144cm
eei. Heljän Vaakku
sph, rautias, 145cm
eee. Herttaliina
sh, rautias, 161cm

Klikkaa tästä nähdäksesi sukuselvitys!

isänisä Hittolainen oli oikein syvänruskean värinen ori, jonka nimi sopi sille kuin nenä päähän. Hittolaisella oli iso ego, eikä se ollut kenen tahansa käsiteltävissä orimaisen luonteensa vuoksi. Siitä huolimatta rautias menestyi kenttäkisoissa, etenkin estepuolella. Sileäpuolella reaktiivinen luonne ei kuitenkaan ollut eduksi - ori kyllästyi nopeasti saman tehtävän hinkkaamiseen, ja saattoi sen johdosta keksiä itselleen jos jonkinmoista viihdykettä aina maneesin peilien pelkäämisestä pukkilaukkashow’hun. Hittolaisella oli hyvät, matkaavoittavat askellajit, joista erityisesti hyvin pyörivä laukka oli sen vahvuus. Niitä se periytti myös useille jälkeläisilleen siirryttyään kisauran jälkeen täysipainoisesti jalostuskäyttöön. Ori asui läpi elämänsä Pääkaupunkiseudun alueella kahden eri suomenhevoskasvattajan omistuksessa, kunnes se menehtyi 20-vuotiaana ähkyyn.

“No liirumlaarum vaan sullekin”, totesi sittemmin isänemän, Liirumlaarumiksi nimetyn tamman kasvattaja, kun näki kolmannen kasvattinsa lentävän ensimmäistä kertaa laitumella pyrstölleen. Raudikko ei varsinaisesti ollut mikään rakennekukkanen - maitovarsana sillä oli kierot jalat ja suoraan sanottuna ruma se oli vielä vuotiaanakin. Siitä huolimatta sillä oli maailman kultaisin luonne - tamma oli hyvin kiltti, mutta kuitenkin vauhdikas ja hyvän työmoraalin omaava. Se menestyi lopulta upeasti kouluradoilla ja myöhemmin tamma pääsi loistamaan upeine liikkeineen kenttäradoillekin. Ihan nättikin siitä lopulta tuli ja Liirumlaarum kantakirjattiinkin toiselle palkinnolle ratsusuunnalle. Ja varmasti on sanomattakin selvää, että tamma pääsi jalostuskäyttöönkin ennen kuin se siirtyi viettämään leppoisia eläkepäiviä läheisen ratsastuskoulun laitumelle. Siellä sillä maastoiltiin aina siihen saakka, kunnes tamma lopetettiin yleiskunnon heikentymisen takia 18-vuotiaana.

Isän puolen sukuselvityksen on kirjoittanut Hazel

Jälkeläiset

o. Varsan nimi 00.00.2013 e/i. Vanhemman nimi Omistaja tähän

Kilpailumenestys porrastetuissa

Ominaispisteet: 262.4
Nopeus ja kestävyys: 124.38
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 138.02
Kuuliaisuus ja luonne: 0.00
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kilpailee porrastetuissa kenttäkilpailuissa tasolla 0 / 3

Päiväkirja & valmennukset