Meistä
Kasvatus
Orit
Tammat
Haltiasalo

Haltiasalon Vaakalintu

Kuvista kiitos Tilli!

Perustiedot

Virallinen nimi: Haltiasalon Vaakalintu, "Vuokko" Syntynyt: 25.10.2020 4v 25.02.2021
Rekisterinumero: VH20-018-0925 Rotu & sukupuoli: Suomenhevostamma
Säkäkorkeus: 160cm Väritys: Vaaleanpunarautias
Kasvattaja: Haltiasalo Omistaja: Haltiasalo, VRL-13283
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: VaB, vaikeustaso 5

•   tähdätään SV-tilaisuuteen

•   tähdätään KV-tilaisuuteen

•   kantakirjakelpoinen

Vuokko ei edes ole oma kasvattini, vaan liisausvarsa, mutta olen seurannut sen kasvamista ja elämää hyvin tiiviisti – onhan se hyvän ystäväni kasvatti. Pelkäsin Katariinan saavan Iisasta samanlainen ylieläväisen Duracell-pupun kuin mitä tamma itse on. Ilokseni ja yllätyksekseni, ehkä myös Katariinan iloksi ja yllätykseksi, Vuokosta kasvoi todella tasapainoinen persoona. Hyvin rauhallinen, teräshermoinen hevonen, ei kuitenkaan apaattinen tai laiska. Vuokko katselee maailmaa kiinnostuneena pitäen muihin hevosiin sekä etenkin ihmisiin kohteliaan välimatkan, ellei sitä erikseen liki pyydetä. Tamma kunnioittaa erinomaisesti muiden tilaa, eikä sen käytöksestä löydy muutenkaan moitteen sijaa.

Pienestä pitäen fiksu Vuokko on ollut helppo opettaa Aikuisen Hevosen tavoille sekä ratsukouluttaa. Tammasta kasvoikin minun ja Katariinan toiveiden mukainen vaativa B -tasoinen kouluratsu. Vuokon liikemekaniikasta ei löydy moitteen sanaa; puhdasta, tahdikasta, suoraa, väljää, elastista, ilmavaa, tamma kantaa itsensä hyvin, työntää kunnolla takaa, tasapainossa ei ole moitteita, hienosäätövaraa on.. Vuokko on upea liikkuja, koko kroppaansa käyttävä hevonen, ja kääntää katseet kouluradalla ja muutenkin. Tamma kun on älyttömän korrektirakenteinen ja kaunis sen lisäksi, että se liikkuu silmiä hivelevän hienosti.
Herkkä, kuuliainen ja yhteistyöhaluinen, rohkea ja varmajalkainen, eteenpäinpyrkivä, työteliäs. Maitohapot eivät Vuokkoa ahdista, vaan tamma venyy mukavuusalueensa sekä jaksamisensa rajoilla samaan tapaan kuin huipputason työhevoset, jotka saavat yleisön kohahtamaan vetämällä vielä yhden portaan ohjastajan niin pyytäessä. Ja Vuokko on täsmälleen samanlainen. Tamma on todella hyvä ratsastaa, mutta myös ymmärtäväinen ja anteeksiantava; aloittelijakin voi rauhassa tutustua ratsastuksen maailmaan tämän hevosen kanssa ilman pelkoa protestipukeista. Erityisesti kaikki kootut liikkeet sujuvat Vuokolta kuin MM-tason kilpatanssi, mutta eivät raudikon lisäyksetkään jää sen valjummiksi. Vuokko on tasollaan tasaisen erinomainen, vähintään kasin hevonen joka liikkeessä. Harvinaisen laadukas tamma, jonka kanssa on ilo työskennellä, tai ihan vain maastoilla. Tamma on ehdottomia lempiratsujani vieraillessani Haltiasalossa!

Käsiteltäessä Vuokko ei aiheuta mitään ongelmia kellekään. Jokaisessa tilanteessa, kokeneen tai kokemattoman ihmisen kanssa, ystävällinen suomineito käyttäytyy juuri niin hyvin kuin kuuluukin. Kavioiden vuolu sujuu siinä missä riimun laittaminen päähän, eikä Vuokko nyrpistele nokkaansa matolääkkeille tai rokotuksille sen enempää kuin loimituksellekaan. Kuten todettua, tamma on kaikin puolin mallikelpoinen hevonen, hyväkäytöksinen ja järkevä joka tilanteessa.
Samalla helpolla kaavalla sujuvat myös taluttaminen sekä lastaaminen. Myöskään matkustaminen ei aiheuta Vuokon kanssa ongelmia, tamma on rauhallinen yksin ja kaverin kanssa, ei heittäydy syömättömäksi tai juomattomaksi tai muutenkaan ole moksiskaan pitkistäkään reissuista. Suorastaan ideaalisen helppo hevonen!

Vieraissa paikoissa Vuokko katselee paikkoja ja uusia tuttavuuksia korvat hörössä, selkeästi kiinnostuneena ja miltei innostuneena, kuitenkin malttinsa ja käytöstapansa säilyttäen. Vuokko kyllä nauttii esiintymisestä, sen huomaa tamman olemuksesta sekä silmien säihkymisestä. Kameroille tamma todellakin poseeraa! Olen nähnyt Katariinan ja Vuokon niin näyttelykehissä kuin kouluaitojen sisällä, ja joka kerta Katariina on hymyillyt onnellisen, ylpeän näköisenä. Mutta mikäs siinä on hymyillessä, hyvän hevosen kanssa, joka haluaa tehdä töitä kanssasi yrittäen aina parhaansa.

Terveisin Aino Kurkinen, Vuokon emän omistaja

Luonteen on kirjoittanut Lissu ♥

Sukutaulu

i. Ketolan Puutiainen
sh, tummanpunarautias, 157cm
KV-I, SV-II
ii. Runon Harmiainen
sh, rautias, 153cm
KTK-II, KRJ-I, SLA-I, YLA1
iii. Haavelaakson Harmo
sh, punarautias, 153cm
KTK-II, KRJ-I, SLA-I, YLA1, VSR JL B
iie. Vaniman Rosette
sh, vaaleanpunarautias, 150cm
KTK-II, KRJ-I, YLA1, SLA-I, SV-II, KV-I
VSR JL B, KRJ LM AB
ie. Fiktion Puuteri
sh, punarautias, 156cm
KTK-III, KRJ-II, SV-I
iei. Aavan Murros
sh, tummanpunarautias, 155cm
KTK-III, KRJ-I, SLA-I, YLA2
iee. Viehättävän Hento
sh, punarautias, 157cm
KTK-II, KRJ-I
e. Champion Haltiasalon Loviatar
sh, rautias, 155cm
KV-I
ei. VIR MVA Ch Viehättävän Tuliukkonen
sh, tummanpunarautias, 170cm
KTK-II
eii. Ch & VSN Ch Tulisalama HUI
sh, punarautias, 158cm
KTK-II, SV-I
eie. VIR MVA Ch Moon Helmiäinen
sh, tummanpunarautias, 163cm
KV-I, SV-II
ee. VIR MVA Ch Vaapukan Louhi
sh, rautias, 153cm
KTK-III
eei. Mienan Rafaello
sh, punarautias, 159cm
KTK-II, KRJ-II
eee. Kuuralehdon Lohtu
sh, rautias, 153cm

Isälinja: Ketolan Puutiainen - Runon Harmiainen - Haavelaakson Harmo - Haavelaakson Hohto - Fiktion Hopeasumu - Hämypuron Justus (6) Emälinja: Haltiasalon Loviatar - Vaapukan Louhi - Kuuralehdon Lohtu - Hetken Luomus - Susikallion Luotililja - Varjon Rönsylilja (6)

KRJ-palkitut sukulaiset

			

Jälkeläiset

o. Varsan nimi 00.00.2013 e/i. Vanhemman nimi Omistaja tähän

Kilpailumenestys porrastetuissa

Ominaispisteet: 233.97
Nopeus ja kestävyys: 0.01
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.06
Kuuliaisuus ja luonne: 111.13
Tahti ja irtonaisuus: 122.84
Tarkkuus ja ketteryys: 0.01

Kilpailee porrastetuissa koulukilpailuissa tasolla 0 / 5

Päiväkirja & valmennukset