Meistä
Kasvatus
Orit
Tammat
Haltiasalo

Käpymonsteri


Kuvista kiitos Ram

Perustiedot

Virallinen nimi: Käpymonsteri, "Kääpä" Syntynyt: 21.09.2020 4v 21.01.2021
Rekisterinumero: VH20-018-0923 Rotu & sukupuoli: Suomenhevostamma
Säkäkorkeus: 161cm Väritys: Rautias
Kasvattaja: Routaruusu Omistaja: Haltiasalo, VRL-13283
Painotuslaji: Kenttäratsastus Koulutustaso: CIC1

•   kantakirjakelpoinen

Jos nimi on Käpymonsteri, hevosen on pakko olla aivan yhtä ylisoma. Ja onhan Kääpä! Mahdottoman soman nimen kaverina kulkee yhtäläisen soma nassu, eikä luonne jää yhtään valjummaksi. Käävästä löytyy sopivassa suhteessa nuortenkirjoista tuttua seikkailuhenkisyyttä sekä rohkeutta, kotona viihtyvää sukankutojaa ja teehetkien luottokuuntelijaa. Käytännössä tämä tarkoittaa ystävällistä, kaikkien kanssa toimeen tulevaa hevosta, joka viihtyy oikein hyvin kotosalla lähtien aivan yhtä mieluusti matkustamaan kohti uusia paikkoja, kokemuksia ja kilparatoja.

Näin hyvästä asenteesta vähän kaikkea kohtaan voisi moni, niin ihminen kuin hevonen, ottaa oppia! Kääpä on rohkea, utelias hevonen, kuitenkin sopivan varovainen; raudikko ei ole ensimmäisenä työntämässä turpaansa joka paikkaan, se tarkastelee asioita ensin etäältä. Fiksukin tämä on, kaiken muun hyvän lisäksi, hyväpäinen ja ymmärtäväinen. Kääpä oppi nopeasti luottamaan ihmisiin sekä siihen, ettei klippauskone satu tai pesupaikan kaivo nielaise pesuveden mukana. Hyvä, rento, helppohoitoinen hevonen, seurasta nautiskeleva pikku söpöliini. Käävän kanssa huomaa herkästi viettävänsä pidemmänkin ajan ihan vain harjaillen ja rapsutellen, eikä paikasta toiseen kävelemisen kanssa yleensä ole sen isompi kiire. Pyydettäessä tamma kyllä kävelisi varsin reippaasti, yleensä sitä vain tulee itse hidastelua ja höpöteltyä korvat hörössä kuuntelevalle käpyhevoselle kaikki arjen ilot ja surut.


Aivan yhtä hurmaava raudikko on ratsunakin. Se yrittää aina parhaansa, lähtee mielellään töihin, ei tunnu hermostuvan koskaan ja tekee yhtäläisen mielellään töitä talutusratsuna kuin yhden tähden kenttähevosena. Kääpä tuntuu olevan kaiken tasoisten ratsastajien suosikki, hevonen, joka saa tuotua ratsastajansa parhaat puolet esille. Yleensä puhutaan, miten joku ratsastaja saa hevosesta esiin upeaa liikettä tai vastaavaa, mutta kyllä se nyt menee toisin päin. Käävän kanssa moni tajuaa hyvän esteistuntansa, vakaan, paikoillaan pysyvän jalkansa tai jotain muuta. Hyväntuulinen, aina kaikkeen valmis Kääpä nauttii kaikesta työnteosta. Se ei tunnu turhautuvan koskaan, todennäköisesti täsmälleen sama treeni vuoden jokaisena treenipäivänä sujuisi päivästä toiseen samalla reippaalla positiivisuudella. Toki Kääpä nauttii vaihtelusta, mikä johtunee sen suuresta rakkaudesta ihan kaikkea tekemistä kohtaan. Pohkeenväistö? Mahtavaa! Ohjasajoa? Kivaa! Rataesteitä? Wuhuu! Uimista? Varaudu kastumaan, nyt uidaan kunnolla eikä vain kavionkärkiä kastaen!

Kääpä liikkuu elastisesti ja ilmavasti pitkin, tahdikkain askelin jokaisessa askellajissa. Se hyppää hyvällä tekniikalla (saisi käyttää kaulaansa hivenen paremmin ja nostaa takasensa yhtä nopeasti kuin etusensa), ei epäröi minkään esteen edessä vaan menee ja hyppää, ellei lähestymisvaiheessa tapahdu jotakin. Kääpä on varovainen jaloistaan, ja ottaessaan puomin se pyrkii välttämään uutta puomikosketusta tekemällä vähän liioitellun hypyn parille seuraavalle esteelle. Varmajalkainen ja fiksu, Käävän selässä on luottavainen olo niin rata- kuin maastoesteillä. Tamma ymmärtää myös kieltää, eikä koeta väkisin kivuta joka esteen ylitse.

Kotona on kivaa, vaan niin on kisoissakin. Kääpä matkustaa ilman sen suurempaa stressaamista, ja se on aivan yhtä kotonaan vieraissa paikoissa, kuin.. no, kotona. Perinteinen karismaattinen katseenkääntäjä Kääpä ei ole, mutta sen olemuksessa ja suorituksissa on aina hyväntuulista vaivattomuutta ja pientä seikkailufiilistä, juuri sitä ihmetystä ja ihastusta, joka aiheuttaa sitkeitä hevoskärpäsen puremia.

Luonteen on kirjoittanut Lissu T. ♥

Sukutaulu

i. Kaunon Monsteri
sh, rautias, 149cm
KTK-III
ii. Kaunon Monsuuni
sh, rautias, 150cm
KTK-II
iii. Rätvänän Laguuni
sh, rautias, 150cm
KTK-III
iie. VSN Ch Kaunon Haavelma
sh, rautias, 154cm
KTK-II, KV-II, SV-II
ie. Champion Tiilikan Surupuku
sh, ruunikko, 154cm
KTK-III, KRJ-I, SLA-II, YLA2
iei. VIR MVA Ch & VSN Ch Tiilikan Jörö
sph, punarautias, 146cm
KTK-II, SV-II
iee. Tiilikan Suru Makuna
sh, ruunikko, 162cm
e. Runon Käpypöly
sh, ruunikko, 165cm
KTK-III, KV-II, SV-II
ei. Mörkövaaran Käpykranaatti
sh, tummanpunaruunikko, 158cm
KTK-II, KRJ-I, ERJ-I, VVJ-I, KERJ-II, SLA-I, SV-II
eii. Kuuralehdon Kuukrokantti
sh, punaruunikko, 162cm
KTK-II, ERJ-I, KRJ-I, KERJ-I, VVJ-I, SLA-
eie. Hortensian Jokeritar
sh, punarautias, 156cm
ERJ-I, KRJ-I, KERJ-I, SLA-I
ee. Runon Tähtipöly
sh, musta, 152cm
KTK-III, SV-III
eei. VIR MVA Ch Runon Kuurima
sh, kulomusta, 158cm
KTK-I, KRJ-I, SLA-I
eee. Runon Taikatuuli
sh, tummanrautias, 152cm
KTK-II, KRJ-I, SLA-II, SV-III

Isälinja: Kaunon Monsteri - Kaunon Monsuuni - Rätvänän Laguuni - Syksyn Lohturohto (4) Emälinja: Runon Käpypöly - Runon Tähtipöly - Runon Taikatuuli - Taivaantuike (4)

Jälkeläiset

o. Varsan nimi 00.00.2013 e/i. Vanhemman nimi Omistaja tähän

Kilpailumenestys porrastetuissa

ominaisuuspisteet: 1839.05
nopeus: 401.02
kestävyys: 380.56
hyppykapasiteetti: 542.93
rohkeus: 514.54

Kilpailee porrastetuissa kenttäkilpailuissa tasolla 5 / 4

Päiväkirja & valmennukset