Meistä
Kasvatus
Orit
Tammat
Haltiasalo

Koistilan Vinla

Kuvista kiitos kuvaaja ei halua nimeään mainittavan ♥

Perustiedot

Virallinen nimi: Koistilan Vinla, "Vinla" Syntynyt: 16.05.2020 4v 16.09.2020
Rekisterinumero: VH20-018-0427 Rotu & sukupuoli: Suomenpienhevostamma
Säkäkorkeus: 148cm Väritys: Tummanrautias
Kasvattaja: Koistila Omistajat: K. Koivuniemi & A. Kurkinen
VRL-13283 & VRL-12701
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: VaB

•   SV-III 20.09.2020 pistein 47,4

•   KV-III 20.09.2020 pistein 22.5

•   (P) KTK-I 30.09.2020 pistein 84

Joko Vinla on naama nurinperin tai imitoi Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvan Piisamirottaa. Vähemmän hurmaavista ilmeistään tai olemuksestaan huolimatta pienhevonen ei ole ollenkaan niin tympeä persoona, kuin mitä ulkokuoren perusteella voisi kuvitella. Ehkä Vinla vain on vapauttanut itsensä pakkohymyilyn kahleista?

Ehdottomasti parhaimmillaan tamma on ratsuna. Vaativa B -tasoinen liinakko hurmaa paitsi ratsastajansa, myös yleisön ja koulutuomarit. Ensinnäkin tämä on kamalan kaunis, korrektirakenteinen hevonen, mikä nyt on toki ainoastaan kirsikka kakun päällä. Ratsastaja ilahtuu Vinlan työmotivaatiosta, yhteistyöhaluisuudesta ja eteenpäinpyrkimyksestä. Siitä, miten kiltti, rauhallinen, töihinsä keskittyvä ratsu se onkaan. Yleisö tietysti ihastelee, miten näyttävä ja hienoliikkeinen, karismaattinen esiintyjä tamma onkaan, ilmeestään huolimatta. Koulutuomarit kiittävät tarkkuutta, tasaisuutta, apuihin vastaamista, tasaisen hyvää osaamista. Ja toki niitä liikkeitä, joista myös ratsastaja iloitsee. Vinlalla on kolme puhdasta, tahdikasta, matkaavoittavaa askellajia, joista ei puutu lennokkuutta, yliastuntaa, ilmavuutta, elastisuutta.. No, sanalla sanoen, mitään. Ihan uskomaton liikkuja!
Uskomaton tämä meinaa olla muutenkin, vaikka omaansa onkin kiusallista kehua. Vinla on todella hyvä, herkkä suustaan ja muutenkin, se vastaa apuihin tarkan täsmällisesti ja pehmeästi. Kovaa kättä tai muitakaan virheitä Vinla ei kauaa katsele, satunnaiset kömmähdykset se kuitenkin ymmärtää; tamma on fiksu ja reilu, se tietää, ettei yksittäinen virhe tarkoita jatkuvaa tunarointia. Vinla itse ei tunnu juuri virheitä tekevän, liinakko lienee aika ankara itselleen. Tai siltä se tuntuu. Mikään otsa rypyssä, väkisin suorittava ja liikunnan ilon menettänyt ankeuttaja raudikko ei tosiaan ole, mikä tietenkin ilahduttaa minua ja Katariinaa. Mutta onhan se kiehtovaa, kuinka hevonen tuntuu olevan todella ankara itselleen (mitä useammin samaa tehtävää toistetaan, sen.. no, vakavammalta, enemmän yrittävältä ja itsestään ”irti ottavalta” Vinla tuntuu), ja silti se ei ole kireä tai nykivä, vaan rento, hyvällä tavalla keskittynyt, selkeästi työnteosta nauttiva hevonen. Vinlan olemus pehmenee hetkittäin ratsastajalta saadun kiitoksen myötä, joten tammaa tulee aika herkästi kiitettyä vähän ylimitoitetustikin. Siitä nyt ei onneksi ole mitään haittaa.

Kesäisin Vinlan turpa tuntuu palavan saman tien, kun aurinko pilkistää esille, kaikesta rasvaamisesta huolimatta. Se on ikävää meille ja Vinlalle itselleen, sekä pitkälti isoin ongelma tämän hevosen kanssa. Näin helppo, hyvä käsitellä joka ikisen hevosen pitäisi olla! Tamma seisoo rentona, joskin elämäänsä kyllästyneen näköisenä paikoillaan, kun sitä käsittelee. Oli kyse kengityksestä, satulan sovittamisesta, hieronnasta, korvakarvojen trimmauksesta tai mistä tahansa, liinakko vain nököttää paikoillaan kärsivällisesti. Se pitää kyllä rapsutuksista, etenkin leuan alta löytyy hyvä paikka, eikä Vinla koskaan kieltäydy kuivatusta leivästä.
Eikä Vinlan talutuskäytöksestä tai matkanteosta löydy sen enempää sanottavaa, sama helppo, hienokäytöksinen tamma se on näissäkin tilanteissa.

Kilpailupaikoilla Vinlan ilme ei kirkastu yhtään. Se nauttii suunnattomasti kisapaikkojen tunnelmasta sekä yleisölle esiintymisestä, mikä ei sitten kuitenkaan näy ilmeessä asti. Hupsu hevonen.
Vinlalla on kilpahevosen sielu, se on selkeästi eniten kotonaan saadessaan tehdä töitä yleisön edessä. Nauttii raudikko kotitreeneistäkin, mutta kyllä sen sydän sykkii kilpaurheilulle.

- Aino Kurkinen, toinen omistaja

Luonteen on kirjoittanut Lissu T. ♥

Sukutaulu

i. VIR MVA Ch Anffin Armoton
sph, punarautias, 146cm
KTK-I
ii. ADE Armopala
sph, rautias, 145cm
iii. Huisi-Hurrikaani
sph, musta, 140cm
iie. Nanetten Korukeiju
sph, rautias, 147cm
ie. Sandin Hallavainen
sh, rautias, 153cm
iei. Valhalla
sh, tummanpunarautias, 152cm
iee. Veenatar
sh, punarautias, 160cm
e. Koistilan Vinelli
sh, tummanrautias, 150cm
ei. Suklaasuukko
sh, rautias, 151cm
eii. Kyrpäjyrä
sh, rautias, 160cm
eie. Kirveltäjän Kipinöivä
sph, rautias, 147cm
ee. VIR MVA Ch Riitamaan Vitari
sh, rautias, 150cm
KTK-II
eei. Hopeahuisku
sh, rautias, 151cm
eee. Haapaluodon Tinta
sh, rautias, 145cm

Isälinja: Anffin Armoton - ADE Armopala - Huisi-Hurrikaani (3) Emälinja: Koistilan Vinelli - Riitamaan Vitari - Haapaluodon Tinta (3)

Jälkeläiset

tamma Haltiasalon Viinikivi syntynyt 31.12.2020 orista Verson Rubiini jäi kotiin

Kilpailumenestys porrastetuissa

ominaisuuspisteet: 2514.03
kuuliaisuus ja luonne: 1300.87
tahti ja irtonaisuus: 1213.16

Kilpailee porrastetuissa koulukilpailuissa tasolla 6 / 5

Päiväkirja & valmennukset