Meistä
Kasvatus
Orit
Tammat
Haltiasalo

Kuhdon Lemmenlumo


Kuvista kiitos kuvaaja ei halua nimeään mainittavan!

Perustiedot

Virallinen nimi: Kuhdon Lemmenlumo, "Lempi" Syntynyt: 24.01.2020 4v 24.05.2020
Rekisterinumero: VH20-018-0188 Rotu & sukupuoli: Suomenhevostamma
Säkäkorkeus: 160cm Väritys: Tummanrautias
Kasvattaja: Siguri, Kuuralehto Omistaja: Haltiasalo, VRL-13283
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: VaB

•   SV-I 20.05.2020 pistein 52,2

•   KV-II 20.06.2020 pistein 25

•   (R) KTK-II 30.11.2020 pistein 72

Muistatteko ne lapsuuden kesälomat, jolloin aikaa vietettiin kavereiden kanssa oman taloyhtiön pihalla juoksennellen ja hiekassa ryömien? Ja sen alakerran mummon, jonka ryppyinen suu oli aina hymyisä, jonka takaoven kautta pihalle leijaili tuoreen pullan tuoksu ja joka tarjosi pullan kanssa Mehukattia. Ja kaikki rakastivat pullantuoksuista, hymysuista mummoa.

Meillä sen mummon nimi on Lempi. Ja vaikka tämä Lempi ei pullaa pystykään leipomaan, ei epäilystäkään, ettei se niin jo tekisi, jos kykenisi.

Lempi on siis se naapurienkin lasten lempimummo, siis hevonen, semmoinen lämmin ja hellä, joka hamuilee tallikissan karvoja kihnuttaakseen mirrin sitä pyytäessä, rouskuttelee sokerikorppuja ja jakaa siitä sinullekin vielä takkiin pyyhittyjen vaahtojen muodossa. Se hörähtää aina lämpimästi aamutalliin tulleelle ja köpöttelee korvat höröllä vastaan tarhassa painakseen pään halaukseen vain kertoakseen, että onpa ihana että tulit.

Lempi on niin kiltin hevosen ruumiillistuma, ja olisi helpompaa kertoa, mitä sen kanssa ei voi tehdä, kuin mitä sen kanssa voi tehdä. Paitsi että ei ole mitään, mitä Lempin kanssa voisi olla tekemättä, joten se lista jäisi lyhyeksi. Ei ole tilannetta tai tapahtumaa, missä Lempi ei käyttäydy omaan tuttavalliseen tapaansa, jopa eläinlääkäristäkin se on saanut tehtyä itselleen mieluisan vieraan. Sukimiset, suitsimiset, pesemiset, kaikki on Lempin mielestä vaan niin kivaa kun voi vaan kihnuttaa takaisin, ja kaikki kuljetukseen liittyvä vielä mukavampaa, jos matkassa on joku kaveri, jonka turpaa hamuilla matkan ajan. Uimarannat, kisapaikat, valmennusklinikat, kaikkialla Lempi on kuin kotonaan, osa kalustoa, joka on aina kuulunutkin sinne.

Ehdottoman mukava hevonen myös ratsastaa, tämä meidän sokerinen Lempimme. Tasapainoinen, miellyttämisenhaluinen ja ennen kaikkea tykkää tehdä, eli ei suinkaan mikään paatunut tallustaja, vaikka osaa se rautaisen ammattilaisen otteella myös köpöttääkin talutusratsastajien iloksi. Alustallakaan ei niin väliä, Lempi kulkee niin aitojen sisällä että niiden ulkopuolella.
Lempin ainoa varsinnainen synti, jos semmoinen on pakko mainita, tulee varsinkin lämmittelyissä esiin; vähän jäykkä alussa, ja vielä toisinaan ratsastuksen aikanakin. Se vaatii perusteelliset käynnistelyjumpat ennen varsinaisiin tehtäviin suuntaamista, jotta se saa avattua tarpeeksi kroppaa ja jalkojen liikettä. Tässä onneksi auttaa Lempin motivaatio työntekoon ja sen lehmänhermoisuus, eikä sitä näin ollen haittaa ollenkaan toistaa samaa asiaa sen sadannettakaan kertaa.

Mutta nyt on karistettu kivi rinnasta ja voidaan jatkaa Lempin ylistämisvirttä. Kouluhevonenhan tämä on henkeen ja vereen, ja se näkyy ja tuntuu. Lempillä on isot, pehmeät ja kiireettömät askeleet ja ihan laadukkaat askellajit, laukka nyt vähän heikompana kolmesta lähinnä sen yleisen jäykkyyden takia (kannattaa siis harjoitella sitä jo lämmitellessä), mutta näin muuten aivan mahtava liikkuja. Lempi vastaa hyvin apuihin ja tekee huolellisesti jokaisen tehtävän, joka vaan lisää tämän ihanuutta.

Virkistystoiminnan nimissä tätä ihmismummoa vastaavaa hevosta on hyppyytetty pienillä esteillä ihan hyvällä fiiliksellä. Lempi itse on hyvinkin kiinnostunut touhusta ja hyppää ja etenee ihan yhtä mielellään, kuin sileälläkin, mutta mitenkään pontevin hyppääjä tämä ei ole. Korkeus menettelee ja luonnollisesti Lempi luottaa nyt enemmän ihmisen ohjaukseen ponnistuspaikan kohdalle. Mutta yli mennään hymy huulilla, ja se jos jokin on se pääasia!

Luonteen on kirjoittanut Humutin

Sukutaulu

i. Joikujärven Eppu
sh, rautias, 156cm
KTK-II
ii. Wadelman Epeli
sph, rautias, 145cm
iii. Nerian Komu
sph, 147cm
KRJ-III, YLA2
iie. Wadelman Marine
sph, musta, 147cm
ie. Valo-Vieno
sh, rautias, 159cm
iei. Raadelman Kuu-Hurmos
sh, punarautias, 151cm
iee. Heinämäen Lupiini
sh, 150cm
e. Muiston Mielitietty
sh, rautias, 160cm
ei. Armoton Surmaaja UK
sh, rautias, 156cm
KRJ-III, KERJ-III, SLA-II, JL C
eii. VIR MVA Ch Armoton Hurmaaja AE
sh, rautias, 156cm
KTK-III, SHLA4. YLA2
eie. Magnolian Kimurantti
sph, 138cm
ee. Tyrskyn Ellinoora
sh, tummanrautias, 152cm
KTK-III
eei. Ch Elokuun Metsän Eläjä
sh, rautias, 152cm
KTK-II
eee. Tyrskyn Helinä
sh, tummanrautias, 151cm

Isälinja: Joikujärven Eppu - Wadelman Epeli - Nerian Komu - LD Virne - Keijun Rentukka - Taikatuulen Tuiskaus - Hevosenkengän Kuiskaus - Iki-Ihana (8) Emälinja: Muiston Mielitietty - Tyrskyn Ellinoora - Tyrskyn Helinä - Elokuun Basilli - Kuujärven Leppäkerttu - Kuujärven Länsituuli - Kuujärven Kaunis Veera - M.L. Juhlan Toive (8)

Jälkeläiset

o. Varsan nimi 00.00.2013 e/i. Vanhemman nimi Omistaja tähän

Kilpailumenestys porrastetuissa

ominaisuuspisteet: 2402.1
kuuliaisuus ja luonne: 1166.35
tahti ja irtonaisuus: 1235.75

Kilpailee porrastetuissa koulukilpailuissa tasolla 6 / 5


Päiväkirja & valmennukset