Meistä
Kasvatus
Orit
Tammat
Haltiasalo

Tuuliajon Valemuisto


Kuvista kiitos kuvaaja ei halua nimeään mainittavan ♥

Perustiedot

Virallinen nimi: Tuuliajon Valemuisto, "Vilma" Syntynyt: 07.05.2019 4v 07.09.2019
Rekisterinumero: VH19-018-0514 Rotu & sukupuoli: Suomenhevostamma
Säkäkorkeus: 153cm Väritys: Rautias
Kasvattaja: Tuuliajo Omistaja: Haltiasalo, VRL-13283
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: HeA, vaikeustaso 4

•   SV-I 20.09.2019 pistein 31,75

•   EV-II 30.09.2019 pistein 24

•   tähdätään kantakirjaan

Vilma on yleisesti ottaen perusvarma suomiputte, joka ei turhista motkota. Maastakäsitellessä tamma on oikein mukava, ja sitä voikin huoletta puunata ihan missä lystää. Myös keskellä pihaa riimunnaru maassa roikkuen on kokeiltu ongelmitta. Hoitotoimenpiteiden aikana Vilma vain seisoo paikallaan. Vaikka sen jalat eivät liikahda suuntaan eikä toiseen ilman hoitajan lupaa, pyörii tamman pää sitten senkin edestä vuorotellen jokaiseen ilmansuuntaan. Vilmasta löytyy kuitenkin sen verran uteliaan vikaa, että sen pää kyllä kääntyy sekunnin sadasosassa kuullessaan tietystä suunnasta kuuluvat äänet. Satuloidessa saattaa neiti kurtistaa kulmiaan. Mikäli hoitaja vain reippaasti jatkaa satuloimistoimiaan ignooraten Vilman täysin, ongelmia ei tule. Mutta missään nimessä ei pidä näyttää tammalle, että itseään pelottaa. Silloin Vilma alkuhämmennyksen jälkeen saattaa ryhtyä oikein kunnon pomottelijaksi.

Vilma on selvästi enemmän kouluratojen kiertäjä kuin hurja estekaahottaja. Molemmissa lajeissa siltä saa hyviä suorituksia, mutta estepuolella siitä joutuu välillä väkipakolla puristamaan loikkia, joilla juuri ja juuri puomit ylitetään. Vilma on älykäs. Se ei tosiaankaan tee yhtään mitään enempää, mitä siltä pyydetään. Tämän vuoksi ratsastajan täytyy ratsastaa jokaikisellä solullaan. Kun Vilman kuitenkin saa hereille, on sen melko helppoa ja luonnollista hakeutua pehmeälle kuolaintuntumalle. Se on yllättävän notkea ja jossain vaiheessa saattaa ratsastaja huomata, että hänen allaanhan kulkee todella tiiviissä paketissa kulkeva otus, jolla on kevyt askel. Jos Vilman saa erityisen hyvin kootuksi, voi olla, että se jopa pyrkii itse pitämään temponsa yllä. Toki yleensä se nyt vain menee niin päin, että jos ratsastaja hetkeksikään jää maisemia katselemaan, Vilma hidastaa menoaan salakavalasti asteittain.

Esteet eivät saa tätä nelijalkaista yhtään sen virkeämmäksi. Jotta puomit ylittyisivät, täytyisi sitä reipasta etenemistä löytyä. Jos tällaista toimintaa haluaa Vilmasta esille, täytyy olla valmis tekemään töitä otsa hiessä. Hyvä puoli Vilmassa on se, että se kuuntelee ratsastajan ohjeita älyttömän hyvin tilanteessa kuin tilanteessa. Harvoin Vilman kanssa joutuu siis taistelemaan minne mennään tai mitä tehdään. Ratsastajan tulee osata vain pyytää oikeaan aikaan ja riittävän usein, jotta Vilmalla pysyy mielenkiinto yllä. Tammasta tulee nopeasti yksi megalomaaninen taivaanrannanmaalari, jos sen jättää esteradalla yksin. Silloin voi olla satavarma, että puomit kolisee ja matka taitetaan etanan vauhdilla.

Vilma ei ota stressiä kovinkaan monesta asiasta, jos mistään. Muiden hevosten kanssa se tulee toimeen ongelmitta ellei sitten vastapuolella ole jotain tarvetta olla ikävä. Vilma ei itse kuitenkaan koskaan aloita riitoja tai jaksa muutenkaan ottaa kantaa lajitovereidensa öykkäröinteihin. Kilpailutilanteissa Vilma on oma itsensä. Sen käytös ei muutu ollenkaan. Taluttajansa vierellä seisovan hevosen jalat pysyy tiukasti maassa, vaikka se pää keikkuu hullunlailla edestakaisin. Muutenkin narun päässä tamma toimii esimerkillisesti. Se tietää, että hyvä käytös poikii kehuja ja muita kivoja juttuja, minkä vuoksi se ei näe kannattavaksi toiminnaksi lähteä riehumaan.

Luonteen on kirjoittanut VRL-10878

Sukutaulu

i. Tuiskulan Pelisilmä
sh, rautias, 153cm
KTK-II, SV-II
ii. Tuiskulan Pikkujellona
sh, tummanpunarautias, 152cm
SV-II
iii. Riiviöiden Kultaleijona
sh, punarautias, 157cm
KTK-III, KRJ-I, ERJ-II, SLA-I, YLA2, JL C
iie. Joogin Sadehelmi
sh, punarautias, 156cm
ERJ-I, SV-II
ie. Kärmeniemen Antarktis
sh, vaaleanpunarautias, 150cm
KTK-II, KERJ-I, SV-II
iei. Taikakuun Taisto
sh, rautias, 149cm
SLA-II, KERJ-II, YLA2
iee. Kärmeniemen Alaska
sh, vaaleanpunarautias, 153cm
KTK-III, KERJ-I, ERJ-I, KRJ-II
e. Mörkövaaran Valonvaltiatar
sh, punaruunikko, 159cm
ei. Runon Kuningaskäpy
sh, punaruunikko, 163cm
KTK-II,KRJ-I, KERJ-I, ERJ-I, VVJ-II, SLA-I, YLA1
eii. Mörkövaaran Käpykranaatti
sh, tummanpunaruunikko, 158cm
KTK-II, KRJ-I, ERJ-I, VVJ-I, KERJ-II, SLA-I, SV-II
eie. VIR MVA Ch Runon Helmitiira
sh, punaruunikko, 159cm
KTK-II, KRJ-II, JL C
ee. Tuulenpesän Valonhohde
sh, ruunikko, 155cm
KTK-II, KRJ-I, KERJ-I, ERJ-I, VVJ-II, SLA-I
eei. Tiilikan Tuonpuoleinen
sh, ruunikko, 158cm
SV-II
eee. Aarniometsän Valonvälke
sh, rautias, 154cm
KTK-III, KRJ-II, KERJ-II, ERJ-I, SLA-II, YLA2

Isälinja: Tuiskulan Pelisilmä - Tuiskulan Pikkujellona - Riiviöiden Kultaleijona - Lakean Arpia - Pikkukakkonen (5) Emälinja: Mörkövaaran Valonvaltiatar - Tuulenpesän Valonhohde - Aarniometsän Valonvälke - Huvikumpulan Saraste - Tuiverrus (5)

Jälkeläiset

o. Varsan nimi 00.00.2013 e/i. Vanhemman nimi Omistaja tähän

Kilpailumenestys porrastetuissa

Ominaispisteet: 1805.84
Nopeus ja kestävyys: 63.27
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 80.55
Kuuliaisuus ja luonne: 878.67
Tahti ja irtonaisuus: 927.17
Tarkkuus ja ketteryys: 0.11

Kilpailee porrastetuissa koulukilpailuissa tasolla 5 / 4

Päiväkirja & valmennukset