Vaniman Rauhamieli

Kuvista kiitos kasvattaja!

Perustiedot

Virallinen nimi: Vaniman Rauhamieli, "Rauha" Syntynyt: 29.02.2016 4v 29.05.2016
Rekisterinumero: VH16-018-1488 Rotu & sukupuoli: Suomenhevostamma
Säkäkorkeus: 160cm Väritys: Tummanrautias
Kasvattaja: Vanima Omistaja: Haltiasalo, VRL-13283
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: VaB, vaikeustaso 5

•   (R) KTK-II 20.01.2020 pistein 71

•   VIR MVA Ch myönnetty 20.07.2020

Jos Vaniman Rauhamieltä pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, olisi se varmaankin nössö. Tällä tammalla kun tuppaa menemään pupu pöksyyn tilanteessa kuin tilanteessa. Siksi onkin vähän ironista, että sen nimi on Rauhamieli, sillä Rauhan mielenmaisemaa ei tulisi mieleenkään kuvailla ensimmäisenä rauhalliseksi. Rauha on sellainen kestohuolestuja, jonka mielestä vähän joka kiven takana lymyää potentiaalinen uhka.

Käsiteltäessä Rauha on kyllä ihmistä kohtaan ihan kiltti. Se ei nimittäin hirveästi ehdi edes kiinnittää huomiota ihmisiin, sillä sen keskittyminen on yleensä satakymmenenprosenttisesti kaikessa muussa. Jos joku hevonen ohittaa pressulla peitetyn mönkijän rennosti, on Rauhalla vähän erilainen asenne moiseen hirvitykseen. Hän ei voi kerta kaikkiaan ymmärtää, miten niinkin hirveän kapineen voisi muka ohittaa letkeästi. Kyllä sitä varten pitää heittää kierrokset sataan ja vähintään laukata paikallaan sieraimet lautasina. Vielä parempi, jos tönäisee taluttajan kuralammikkoon ja potkaisee kottikärryt kumoon. Sellaisessa metakassa ei meinaan uskalla pressut eikä mönkijät lähestyä viattomia hevosia! Rauhan kanssa on pidettävä mielessä, että tammalla on kyky ottaa ja lähteä varoittamatta. Rauha näkee pelottavina nekin asiat, jotka ovat monen mielestä tuikitavallisia, joten ei kannata ihmetellä jos Rauha saa hertslaagin ämpäristä tai kartiosta.

Tallin suojassa Rauha on rennompi kaveri ja silloin se ei ole koko ajan valmiustilassa. Niinä hetkinä Rauhasta on helppo pitää, sillä se on perusluonteeltaan kamalan kiva ja sympaattinen otus. Rauha nauttii rapsutuksista ja hellyydenosoituksista eikä sitä haittaa varustamiset tai muutkaan jutut. Eläinlääkäri ja kengittäjä tosin ovat Rauhan listalla otsikon ”Erittäin Epäilyttävät Ja Huolestuttavat Henkilöt” alla, joten on turha kuvitella, että Rauha olisi oma ihana itsensä näiden seurassa. Muutenkin vieraat ihmiset aiheuttavat Rauhassa epäluuloisuussyndrooman ja kestää aina tovi ennen kuin Rauha hyväksyy uudet ihmiset käsittelijöikseen.

Parhaimmillaan Rauha on ehdottomasti koulusatulan alla. Koska tamma on jo perusluonteeltaan melko varpaillaan oleva, liikkuu se pontevasti ja topakasti omalla moottorilla. On totta, että suurin haaste Rauhan kanssa on saada se ratsastettua rennoksi, sillä etenkin kisapaikoilla se alkaa helposti hermoilla. Tässä kohtaa Rauha tukeutuu ratsastajaansa vahvasti ja rauhallisen ratsastajan kanssa sen jännityskin laantuu tehokkaasti. Rauhalla riittää liikettä ja sen jokainen askellaji on laadukas ja lennokas. 160-senttisenä hevosena Rauhalla ei ole ongelmaa saada näyttävyyttä liikkeisiinsä ja erityisesti raviohjelma on Rauhan vahvuus. Nopeasti oppiva tamma hallitsee Vaativa B:n tasoiset koulutemput, mutta vielä vanhempanakin sen kanssa saa tahia keskittymiskyvyn kanssa. Minkäs Rauha silti sille voi, että pienikin ärsyke saa sen aivot raksuttamaan ja huolestusviisarin värähtämään. Onneksi Rauha on myös herkkä avuille ja sen saa huomaamattomasti kuulolle pienillä puolipidätteillä tai kielen naksauttamisella. Herkkyytensä ansiosta Rauhaa on helppo ratsastaa pienin avuin ja tamma on nopea reagoimaan avuille.

Luonteen on kirjoittanut Sylvi

Sukutaulu

i. Vaniman Sekkipeli
sh, tummanpunarautias, 157cm
KTK-III, KRJ-I, SLA-I, SV-I, JL C
ii. Susikallion Saita-Peli
sh, vaaleanpunarautias, 158cm
KTK-II, KRJ-III, SLA-II, YLA2, JL C
iii. Vionan Helmipeli
sh, punarautias, 151cm
iie. Varjon Rönsylilja
sh, vaaleanrautias, 154cm
YLA3
ie. Ventoksen Ranttali
sh, punarautias, 152cm
KRJ-I, ERJ-I, SLA-I, YLA1, JL C
iei. Ristiseiska AR
sh, rautias, 152cm
SLA-II, KRJ-III, ERJ-III, KERJ-III, YLA1, JL C
iee. Ch Sannin Werililja
sh, kulomusta, 154cm
KTK-III, YLA1, KRJ-II, ERJ-III, SLA-I, JL B
e. Ch Hetken Ruusumieli
sh, punarautias, 152cm
KTK-III, KRJ-I, SLA-I, SV-I, JL C
ei. Hetken Kaihomieli
sh, rautias, 150cm
eii. Arvolaakson Oodi
sph, rautias, 146cm
KRJ-II, SLA-II
eie. Arvolaakson Kuurankukka
sph, kimo, 148cm
SV-I, KRJ-II, SLA-II
ee. Rajattoman Ruustinna
sh, rautias, 158cm
SV-II, KRJ-I, SLA-II
eei. VIR MVA Ch Haavelaakson Kelmi
sh, rautias, 156cm
KTK-II, YLA2, KRJ-I, SLA-II
eee. Viehättävän Resiina
sh, rautias, 161cm
KTK-III, EV-I

Isälinja: Vaniman Sekkipeli - Susikallion Saita-Peli - Vionan Helmipeli - Viisikon Tuulenkosija - Ventoksen Haamuhuijari - Hulipeli KIR - Hippapeli KIR - Antti-Kristian (8) Emälinja: Hetken Ruusumieli - Rajattoman Ruustinna - Viehättävän Resiina - Verililja HUI - Helmi-Elina RAM - Pikantin Josiina - Hannan Lilja - Kirveltäjän Hipaisu - Päivänpaiste (9)

Jälkeläiset

ori Haltiasalon Ukkoslintu syntynyt 01.05.2020 orista Viehättävän Tuliukkonen omistajana VRL-14704
ori Haltiasalon Mairon syntynyt 13.10.2020 orista Viehättävän Sauron jäi kotiin

Kilpailumenestys porrastetuissa

Ominaispisteet: 2886.46
Nopeus ja kestävyys: 0.01
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.65
Kuuliaisuus ja luonne: 1288.07
Tahti ja irtonaisuus: 1598.39
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kilpailee porrastetuissa koulukilpailuissa tasolla 6 / 5

KRJ-Cup sijoituksia 1

31.10.2020, Storywoods, KRJ Cup, VaB, 6/59

Päiväkirja & valmennukset