Meistä
Kasvatus
Orit
Tammat
Haltiasalo

Vuornan Hirvenhunaja


Kuviin on lupa

Perustiedot

Virallinen nimi: Vuornan Hirvenhunaja, "Hilla" Syntynyt: 16.01.2021 4v 16.05.2021
Rekisterinumero: VH21-018-0217 Rotu & sukupuoli: Suomenpienhevostamma
Säkäkorkeus: 148cm Väritys: Punarautias
Kasvattaja: Vuorna Omistaja: Haltiasalo, VRL-13283
Painotuslaji: Kenttäratsastus Koulutustaso: Helppo

•   kantakirjakelpoinen

Jos Hilla vain osaisi, se osallistuisi kaikkeen, niin utelias, hyväntahtoinen ja epäilemättä avulias hevonen se on. Mikäli tamman tarhaa erehtyy siivoamaan Hillan siellä ollessa, voi olla varma, että Hilla on tutkailemassa kottikärryjä ja tökkimässä talikkoa tai lantakasoja. Nuorempana se oli hieman yli-innokas kaataen monet kerrat kottikärryt, täytettävät vesiastiat ja ties mitkä. Nykyään Hilla tietää, millä voimalla esineisiin voi koskea, ilman että ne liikkuvat, saati kaatuvat. Tamman osallistumishalusta on ollut se ilo, että tamman on saanut opetettua nostamaan pudonneita esineitä, ja onpa neiti oppinut istumaan ja kumartamaankin.
Muutenkin Hilla on varsin älykäs hevonen, sympaattinen ja yksinkertaisen hurmaava. Hieman laiskanpulskea, mitä liikkumiseen tulee, rauhallinen humputtelu olisi enemmän raudikon mieleen. Käsiteltäessä Hilla tuntuu hymyilevän kuin Naantalin aurinko, se rakastaa harjattavana ja rapsuteltavana olemista, pesuveden lämpötila on aina oikea, kengittäjä on varsin hauska heppu, hammasraspi ihan okei.. Vielä ei ole tullut vastaan toimenpidettä, josta Hillalla olisi jotain pahaa sanottavaa. Tokkopa näin sävyisällä hevosella edes on inhokkijuttuja, vaikka tallikaverinsa kyllä irvistelevät matolääkkeille tai kävelevät hassusti halutessaan kuljetussuojat kintuistaan. Vaan ei Hilla!

Helpon tason kenttähevosena Hilla on mainio peli niin koulu- kuin (maasto)esteratsastukseen, kunhan sen saa heräteltyä työmoodiin. Tamma itse kun tosiaan mieluiten humputtelisi kroppa pitkänä makkarana pitkin metsäreittejä tai kenttää, ilman tietoakaan kokoamisista tai mistään sellaisesta, missä tulee hiki ja nälkä. Hyppääminenkin on vallan mukavaa sen pysytellessä lasten leikkejä muistuttavana hyvän mielen pomppimisena ilman suurempia ponnisteluita, teknistä rataa ja niin edelleen. Yksittäisiä esteitä tai hyvin suoraviivainen ja helppo muutaman esteen ”rata”, ja Hilla on tosissaan mukana kuin ne sympaattiset keppihevosharrastajat omissa estekisoissaan! Lisäksi Hilla sietää ratsastajaltaan paljon, siitä voisi olla ihan hyvin terapiaratsuksi, niin tasaisen varma se on liikkeissään, niin ymmärtäväinen ja hyvähermoinen luonteeltaan.
Hillan työmoodiin saaminen ei sentään ole mikään olympiasuoritus, vaikka pienhevonen mielellään lipsuttelisikin tehtävät säästöliekillä. Kun sille nätisti kertoo, että tänään tehdään töitä, Hilla tyytyy osaansa sekä tulevaan hikeen, vaikka se ravihölkkä lähimetsässä olisi ollut paljon hauskempaa. Liikkeiltään raudikko ei ole se näyttävin, liike on pitkää, tahdikasta mutta matalaa, ja erinomaisen mukavaa istua. Hillan vahvuus koulupuolella on sen täsmällisyys, samaten pysähdyksistä ja peruutuksista se saa helposti jopa ysejä.

Hilla hyppää iloisesti niin rata- kuin maastoesteet. Vesieste on tamman ehdoton suosikki, sen kun juoksee niin, että vesi roiskuu! Veteen hyppääminen on myös hauskaa, samaten vedestä hyppääminen. Muutoin tamma suosii kaikin puolin helppoja esteitä, joilla ei turhan paljoa tarvitse kroppaansa venyttää tai rasittaa. Pitkät, suorat lähestymiset ovat myös Hillan mieleen; vähemmän ajatustyötä, vähemmän fyysisiä ponnistuksia. Tamma on kyllä ketterä kaveri, joka kykenee lyhyihin, vinoihin lähestymisiin ilman mitään ongelmia. Se vain vaatii kaverikseen ratsastajan, joka ilmoittaa, että nyt tehdään töitä eikä vain hassutella niillä pikkuristikoilla.

Vaikka Hilla onkin tottunut matkustamiseen, ja se on helppo taluttaa mihin tahansa kuljetusvälineeseen, yksinäinen matkanteko meinaa jännittää tammaparkaa niin, että sen vatsa menee sekaisin. Siksi Hillalla on aina matkaseuraa pitämässä reissujännäävän pienhevosen rauhallisena.
Vieraissa paikoissa Hilla sen sijaan innostuu, siitä on ihana katsella ja haistella kaikkea uutta seinälaudoista kanssakilpailijan häntään. Hillaa saakin tosissaan vahtia, ettei se tunge turpaansa sinne, minne ei saisi. Verryttelyissä raudikko koettaa ehdotella samaa humputtelua kuin kotonakin, eikä Hillan työmoodiin saaminen vaadi (onneksi) sen enempää kuin se kotona vaatii. Yleisöhuomiosta pikkuneiti kyllä nauttii, erityisesti näyttelykehissä se aivan varmasti poseeraa! Raviliikkeiden esittäminen ei yllättäen ole puoliksikaan niin hauskaa kuin se paikoillaan seisominen ja nätiltä näyttäminen.

Luonteen on kirjoittanut Lissu ♥

Sukutaulu

i. Kuurtolan Pekoni
sh, rautias, 155cm
KTK-III
ii. Kalevankarhu
sh, vaaleanpunarautias, 152cm
KRJ-I, ERJ-I, SLA-II
iii. Alholan Karhunen
sh, vaaleanpunarautias, 154cm
iie. Pola
sh, rautias, 150cm
ie. Meiramikujan Puusti
sh, vaaleanpunarautias, 150cm
ERJ-I, SLA-II
iei. Meiramikujan Peeti
sh, vaaleanruunikko, 153cm
iee. Meiramikujan Muffinssi
sph, vaaleanrautias, 147cm
e. Peuranpihka
sph, rautias, 140cm
KTK-III
ei. Hukanpoika
sph, musta, 138cm
KTK-III, SLA-I, KRJ-I & VVJ-II
eii. Kortteen Hukka
sph, ruunikko, 142cm
eie. Koivumäen Titityy
sph, musta, 136cm
ee. Pihkapyörre
sph, ruunikko, 141cm
KTK-I
eei. Mahlamäen Kippari
sph, vaaleanpunaruunikko, 144cm
eee. Pihkanti
sph, ruunikko, 139cm

Isälinja: Kuurtolan Pekoni - Kalevankarhu (2) Emälinja: Peuranpihka - Pihkapyörre (2)

Jälkeläiset

o. Varsan nimi 00.00.2013 e/i. Vanhemman nimi Omistaja tähän

Kilpailumenestys porrastetuissa

ominaisuuspisteet: 1014.72
nopeus: 237.19
kestävyys: 255.99
hyppykapasiteetti: 267.18
rohkeus: 254.36

Kilpailee porrastetuissa kenttäkilpailuissa tasolla 3 / 3

Päiväkirja & valmennukset