Kenttäratsastusjaos

KERJ - virtuaalinen jaos

Säännöt

17.03.2021 Porrastettujen kisojen luokkakokoa on muutettu, sillä ne ovat uuden VRL:n myötä täysin VRL:n sisäiset, eikä mahdollisuutena enää ole järjestää tuplaluokkia!

Aasit ja muulit saavat kisata tasojensa sallimissa rajoissa 9.11.2021 eteenpäin!

Kenttäratsastusjaoksen toimintaa sitovat kaikille yhteiset, Virtuaalisen Ratsastajainliiton laatimat pelisäännöt, joista on kerrottu alla. Ohjeet kilpakutsujen tekoon, kilpailuiden anomiseen sekä niihin osallistumiseen löytyy VRL:n Yleiset kilpailusäännöt -sivulta.


Yleiset säännöt pähkinänkuoressa

Mitä kutsusivulla tulee olla/mainita?

Huomaathan myös, että kutsussa ei saa esiintyä loukkaavaa materiaalia! Epäasialliset kutsut (joihin luetaan myös epäkunnioittavat viittaukset, esim. "otsikoi KERJ 4-6 (tai jos tahdot olla hankala, KERJ 5)") hylätään armotta! KERJ kannustaa yhtesölliseen harrastamiseen eikä hyväksy minkäänlaista syrjintää tai kiusaamista.


Kilpailuiden rajoitukset

Kilpailut voi rajata avoimeksi tietylle hevosrodulle tai -ryhmälle sekä yhden seuran jäsenille. Vain tietylle ihmisryhmälle (esim. tietyn ikäiset, tietyn kasvattajan kasvattien omistajat) avoimia kilpailuja ei voi enää järjestää. Avoimissa kilpailuissa ei saa olla minkäänlaisia etuuksia tai vain tietyn seuran jäsenille avoimia luokkia—seurakilpailut ovat erikseen tietyn seuran jäsenille, avoimiin kilpailuihin kaikkien tulee saada osallistua.

Säännöt avoimien kilpailuiden osallistumisrajoituksiin


Kilpailuiden anominen

Perinteiset kilpailut anotaan lomakkeen kautta VRL:ssä. Tarkista, että tiedot ovat oikein niin kutsussa kuin lomakkeessakin ennen anomuksen lähetystä. Porrastettujen kilpailuiden anomiselle on oma lomakkeensa. Virheelliset anomukset hylätään ja saat niistä ilmoituksen pikaviestillä VRL:ssa. Hyväksytyistä tulee myös pikaviestillä ilmoitus. Järjestettävien kilpailuiden määrä riippuu etuuspisteidesi määrästä, niistä tarkemmin täällä.


Kilpailuiden luokat ja luokkien sisältö

Kilpailuissa luokkia täytyy järjestää vähintään kaksi. Perinteisissä kilpailuissa saa olla enintään viisitoista (15) ja porrastetuissa enintään kuusitoista (16) luokkaa.

Luokkia voi järjestää avoimiksi kaikille, tai erilaisin rajoituksin (esim. avoinna vain suomenhevosille, poneille jne.). Huomaathan, että ponit eivät saa kilpailla CIC2-tasoa ja suomen(pien)hevoset CIC1-tasoa vaativammissa luokissa! Tasorajoituksia on myös aaseille ja muuleille! Muistathan aina mainita avoimuuden luokan yhteydessä, niin kutsutta kuin tuloksissakin!

Luokka tulee järjestää vaikka siinä olisi vain yksi osallistuja. Kutsuissa luokkien nimet tulee ilmoittaa kokonaisina luokkalistassa, esimerkiksi tutustumisluokka ja helppo. Lyhenteet tai eri nimitykset, kuten tuttari ja helppo luokka, eivät ole sallittuja.

Järjestettävissä olevat luokat (helpimmasta vaikeimpaan) ovat seuraavat:

1.7.2018 alkaen kaikille avoimista poikkeavat, tasoltaan erilaiset luokat on poistettu. Edelleen on mahdollista järjestää vain tietylle hevosryhmälle avoimia kilpailuja, mutta niiden osakokeet ovat samantasoisia kuin avoimienkin luokkien. Sääntömuutos on tehty helpottamaan jo ennestään vaikeasti muistettavia ja tottumattomalle silmälle helposti monimutkaisen oloisia luokkia.


Tulokset & tuomarointi

Jokaisen luokan sijoittuneet on listattava yo. tapaan, ao. kaavan mukaan laskettuna! Ole tarkka!
Sijoittuneet (max. 10 per luokka) lasketaan seuraavalla kaavalla:
Osallistujia / sijoittuneita:
1-3 / 1
4-8 / 2
9-15 / 3
16-24 / 4
25-35 / 5
36-48 / 6
49-63 / 7
64-80 / 8
81-99 / 9
100 / 10

KERJ:n kilpailuissa saa tuomaroida kuka tahansa ja tuomari saa itse osallistua tuomaroimiinsa luokkiin. Kaikki luokat on kuitenkin tuomaroitava/arvottava täysin puolueettomasti, sillä mahdollisista vilpillisistä tuloksista rankaistaan asianmukaisesti. Jos epäilet jonkun arponeen tai muuten tuomaroineen luokkansa epärehellisesti, ilmoitathan siitä KERJ:lle—puolueettomuus on osa toimintaamme! Tulokset voi ratkoa arvonnalla (lyhyt), kysymyksillä, tarinalla tai suhteutetulla arvonnalla (pitkä arvonta). Jos käytät lyhyttä arvontaa, suosittelemme käyttämään Otterleyn arvontakonetta tai Sakkuran kenttäratsastuskonetta.


Kalenterit ja osallistuminen

Kilpailut löytyvät kilpailukalenterista, josta voit hakea kilpailuja haluamastasi lajista. Osa kilpailuista on avoinna vain tietyn seuran jäsenille tai tietylle rodulle. Et voi osallistua kilpailuihin, joiden viimeinen osallistumispäivä on jo mennyt tai joiden tulokset on jo lähetetty.

Yleensä kilpailuihin osallistutaan sähköpostilla järjestäjän ilmoittamaan osoitteeseen. Ole tarkkana vaaditun osallistumismuodon kanssa, ne saattavat vaihdella järjestäjäkohtaisesti ja mikäli ilmoittautuminen ei ole pyydetyn mukainen, on kilpailunjärjestäjällä oikeus hylätä ilmoittautuminen. Monet järjestäjät antavat osallistua samalla sähköpostilla useampaan kisaan eikä yksittäiseen kutsuun osallistuminen ole aina mahdollista, joten ilmoittautuessa kannattaa lukea kutsu huolella.

Kilpailujen mentyä voit tarkistaa tulokset kilpailukalenterista tai tulosarkistosta. Rankingpisteet ja sijoitukset päivittyvät profiileihin automaattisesti.


Porrastetut kilpailut

Lue porrastettujen kilpailujen säännöt tarkkaan VRL:n sivuilta.

Viimeisin päivitys 02.01.2022

CIC5 lisätty uudeksi luokaksi.

Aasit ja muulit saavat kisata tasojensa sallimissa rajoissa 9.11.2021 eteenpäin: aasit saavat osallistua uuteen "miniluokkaan" ja muulit maksimissaan "harrasteluokkaan".

Yhteystiedot

coupie VRL-11889
Naella VRL-12320
kerjlaatuarvostelu@gmail.com

© Kenttäratsastusjaos   |   Ulkoasu © Milja   |   Otsikon kuva © SarahPannasch (CC BY-NC-SA 2.0)   |   Taustakuva © The Inspiration Gallery