Chickchick

kutsumanimi Tipu rekisterinumero VH18-031-0152 // #PKK2644
rotu, sukupuoliFWB, tamma kasvattaja Inna, VRL-05322
väri, säkäkorkeus Rautias, kasvaa vielä omistaja Vikla Markus VRL-14433
syntymäaika 02.03.2018 painotuslaji Koulutus kesken


Väritys © JR

Tulossa...

I. Winter v. Helmwald
trak, mkm, 163cm
II. Minstrel
trak, mkm, 164cm
III. Shernando
trak, mkm, 167cm
IIE. Mezarat
trak, rt, 166cm
IE. Wanderlust
trak, trn, 160cm
IEI. Nicolaus
trak, rt, 169cm
IEE. Weronika
trak, prn, 168cm
E. Foxtrail Canary
hann, mksrt, 168cm
EI. Blackbourne Widowmaker
hann, mksrt, 172cm
EII. Blackbourne Winemaker
hann, 173cm, mksrt
EIE. Blackbourne Amethyst
hann, 168cm, rt
EE. Harmony GER
hann, prn, 164cm
EEI. Hutmacher
hann, prn, 165cm
EEE. Renate
hann, m, 160cm

III. Shernando on ruotsalaisista sukujuurista peräisin oleva komea mustankimo trakehnerori. Sen taustalla on monta laadukasta kouluhevosta ja tällainen Shernando on itsekin. Ori on luonteeltaan hiukan haastava, mutta kilparadoilla näyttävä ja taidokas ratsu. Shernando on menestynyt hevonen niin paikallisesti, kuin kansainvälisellä tasollakin. Sen ratsastaja kehuu sitä eteenpäinpyrkiväksi ja rohkeaksi kouluhevoseksi, jonka kanssa ei saa mitään ilmaiseksi, mutta jonka ratsastaminen on äärimmäisen palkitsevaa silloin kun kaikki menee hyvin. Shernando on ratsunuransa ohella toiminut siitoshevosena ja se periyttää jälkeläisilleen tasaisen varmasti hyvää suorituskykyä kouluradoille, mutta myös vähän hankalampaa luonnetta.

IIE. Mezarat on alun perin Saksasta kotoisin oleva, Suomeen K. Nurmelle muuttanut rautias trakehnertamma. Mezarat kilpaili Saksan vuosinaan paljon kouluratsastuksessa ihan maailmanluokan kentillä asti. Se menestyi ihan kohtalaisesti, mutta suurin arvo tammalla lienee olleen siitoshevosena, sillä useat sen varsoista ovat menestyneet huippuhyvin. Mezarat loukkaantui 14-vuotiaana, eikä ole sen jälkeen pystynyt enää palamaan kilpakentille samaan tapaan kuin ennen – vaikka on tammaa nähty nuorempien ratsastajien kanssa helpommissa luokissa Suomessakin. Pääasiassa K. Nurmi osti tamman jalostuskäyttöön ja Suomessa tammalle onkin syntynyt pari oivaa kouluhevosvarsaa – mukaan lukien Minstrel.

IEI. Nicolaus oli melko mitäänsanomattoman näköinen rautias trakehnerori, joka sen sijaan yllätti jokaisen päästessään vauhtiin kouluradoilla. Orilla oli hämmästyttävän lennokkaat ja upeat liikkeet, vaikka ulkonäkö muuten oli kovinkin tavanomainen. Ei ollut siis ihme, että tämä ori pärjäsi paljon paremmin ratsastuskilpailuissa kuin näyttelyissä. Nicolaus keräsi sijoituksia niin Saksassa kuin muuallakin Euroopassa ja periytti kapasiteettiaan myös jälkeläisilleen, joita on olemassa yhteensä 16. Ori päästettiin myöhemmin laukkaamaan vihreämmille niityille jalkavaivojen alkaessa oireilla pahasti.

IEE. Weronika on poikkeuksellisen kauniin ja tasaisen värin omaava punaruunikko trakehnertamma, joka herätti kilpailuissa suuresti huomiota kauniin ulkomuotonsa ansiosta. Vaikka Weronika oli myös taitava kouluratsu, oli tämä 168cm korkea hevonen suosittu jalostuksessa lähinnä ulkonäkönsä vuoksi. Siksipä Weronikan kanssa kierretyt kouluradat jäivät muutamien hyvien sijoitusten jälkeen melko vähiin ja siitoskäyttö aloitettiin jo nuorena. Tamma on saanut useita hyvin menestyneitä jälkeläisiä, kuten Winona GER ja Wanderlust.

EII. Maksanrautias Blackbourne Winemaker valittiin astumaan Blackbourne Amethyst pääasiassa orin hyvän rakenteen (ja osittain myös värin, vaikkei sitä myönnetäkään) vuoksi. Luonteeltaan ori oli hieman ailahteleva ja ajoittain yksi kiusankappale, mutta sen toivottiin periyttävän jälkeläisilleen enemmän esim. kaikkea muuta. Minkä se tekikin. 173cm korkea Winemaker kilpaili Grand Prix -tasolla menestyksekkäästi useita vuosia ratsastajansa Tom Jacksonin kanssa aina miehen onnettomuuteen saakka ja koska ori ei tuntunut löytävän yhteistä säveltä uuden ratsastajan kanssa useista yrityksistä huolimatta, päätettiin se siirtää suosiolla jalostuskäyttöön.

EIE. Kuvankaunis, 168cm korkea raudikko Blackbourne Amethyst edusti viimein sitä eleganttia hannoverlinjaa, jota Blackbournen siittola oli havitellut jo useiden vuosien ajan. Vaikka isän puolelta perityt liikkeet ja emän puolelta peritty luonne tekivätkin tammasta täydellisen paketin niin kilpailuja kuin, no, kaikkea muutakin ajatellen, kiersi tamma vain ne muutamat pakolliset kansainväliset koulukilpailut ennen siirtymistään jalostuskäyttöön. Vaikka tamma on periyttänyt jälkikasvulleeen hyvin sekä miellyttävää luonnettaan että liikkeitään, on rakenteen periytys jäänyt pitkälti isäorin vastuulle.

EEI. 165cm korkea komea punaruunikko Hutmacher on pirteä ja iso liikkeinen kouluhevonen. Ori on kisannut kansallisella tasolla Intermediate ja Grand Prix-luokkia. Ratsastaessa ori on energinen ja se on aina valmistyön tekoon. Hutmacher periyttää varsoille hyvää rakennetta ja isoa laukkaa. Ori on kantakirjattu II-palkinnolla.

EEE. Pieni vain 160cm korkea Renate on nöyrä ja yhteistyöhaluinen ratsu. Mustaa karvapeitettä koristavat takajalkojen vuohissukat. Renate on koulupainotteinen, mutta tamma hyppää hyvin 130cm ratoja. Tamma on kisannut kouluratsastuksessa aluetasolla vaativa A:n luokkia ennenkuin siirtyi siitoskäyttöön. Tamma periyttää varsoille varovaisuutta esteillä ja kuuliaisuutta ratsastuksessa. Renate varsoi yhteensä kuusi kertaa, ennenkuin se lopetettiin vanhuuden vuoksi.

Isän puoli © Possiikeri & sonya - Emän puoli © mori-mori & Veera R.

Kilpailutulokset Koulutus kesken
Kouluratsastuksessa 4406.33 (vt. 8) Hyppykapasiteetti ja rohkeus 0.00
Nopeus ja kestävyys 0.00 Kuuliaisuus ja luonne 2010.48
Tahti ja irtonaisuus 2395.85 Tarkkuus ja ketteryys 0.00

Näyttelytulokset
-
Laatuarvostelut
Tavoitteena KRJ-laatuarvostelu

...

materiaali © vrl-14433
ellei toisin mainita
virtuaalihevonen
tausta © Lagarde Philippe (CC BY-NC-SA 2.0)