Uudellamaalla, Vihdin ja Karkkilan välissä sijaitseva talli pienellä Halkaan kyläpahasella. Halkaata, ja osin Kaurian maita, ympäröi Halkaanjärvi.

Halkaa?

Cronia

Korni tuntuu punnitsevan ja harkitsevan asioita erittäin tarkasti. Pidättyväinen tamma lämpenee hitaasti vaikuttaen pitkään hyvin passiiviselta ja vähän pystyyn kuolleelta tapaukselta. Tahdoton lapanen tämä hevonen ei ole; tammalla on kilpahevoselle ominaista vahvaa tahtoa, kylmäpäisyyttä, herkkyyttä ja reaktiivisuutta sekä kykyä heittäytyä epämukavuusalueelleen.

Virallinen nimi:Cronia, "Korni" Syntynyt:19.05.2015 6v
Rekisterinumerot:VH20-011-0111 & #PKK3663 Rotu & skp:Hannoverinhevostamma
Säkäkorkeus:168cm Väri & merkit:Tummanruunikko & prsti, kpku, otj psk
Kasvattaja:Miia VRL-10864 Omistajat:A. Paju & A. Ismailov
VRL-13283 & VRL-12701
Painotuslaji:Esteratsastus Koulutustaso:Tavoite 160cm

FF myönnetty 22.09.2020
EV-II 31.10.2020 pistein 28

Korni tuntuu punnitsevan ja harkitsevan asioita erittäin tarkasti. Se ei koskaan ole ollut arka, epäluuloinen tai hidas, mutta harkitsevainen se on. Vieraita, niin muita hevosia kuin ihmisiä, kohtaan pidättyväinen tamma lämpenee hitaasti vaikuttaen pitkään hyvin passiiviselta ja vähän pystyyn kuolleelta tapaukselta. Satunnaisesti Kornia käsittelevät ihmiset eivät yleensä muista tammasta oikein mitään, sillä se vain on. Tekee kyllä mitä pyydetään, ei pidä itsestään numeroa, on ja tekee vain ja ainoastaan pyydetyn. Vieraiden hevosten seurassa tamma vetäytyy syrjemmäs, joskin pitää huolen, ettei jää ilman heiniä. Tutummassa seurassa Korni ottaa kontaktia, rapsuttelee lajitovereitaan, hörisee tutuille ihmisille ja on ylipäätään sen oloinen, että on kiinnostunut ympäristöstään eikä hereillä oleminen ole täysin vastenmielistä.

Eikä tamma miksikään alati höpöttäväksi häsläksi muutu tutunkaan ihmisen seurassa. Se kyllä hörisee ja ottaa kontaktia, on paljon avoimempi ja vastaanottavaisempi, ylipäätään sen oloinen, ettei kaksijalkaisen ympärillä pyöriminen ole jokin pakollinen, väistämätön paha. Hyvin helppotöinenhän tämä on, oli käsittelijä tuttu tai aivan uusi ihminen. Korni ei ole moksiskaan mistään, se seisoo sievästi paikoillaan, siirtyy ja nostaa jalkojaan pyydettäessä, ei pullistele satulavyötä kiristettäessä tai revi loimiaan (tai muidenkaan loimia).. Mikään hoitotoimenpide ei ole vastenmielinen, olkoonkin, etteivät esimerkiksi eläinlääkärin vierailut ole tamman mieleen. Korni kuitenkin sietää kaiken, eikä edes näytä niin nyrpeää naamaa kuin voisi. Ilmeisesti Korni on punniskellut asioita tarpeeksi ja todennut pääsevänsä yhteistyöllä paljon helpommalla kuin mieltään osoittamalla. Sillä tahdoton lapanen tämä hevonen ei ole, vaikka äkkiseltään ja tammaa tuntematta sen voisi herkästi niputtaa tohvelieläinten kastiin.

Parhaiten Kornin tahdonvoima näkyy kilpailutilanteissa; tammalla on kilpahevoselle ominaista vahvaa tahtoa, kylmäpäisyyttä, herkkyyttä ja reaktiivisuutta sekä kykyä heittäytyä epämukavuusalueelleen. Nämä ominaisuudet näkyvät myös kotona treenatessa, kilpailutilanteissa ne terävöityvät entisestään. Korni on kaikin puolin hyvä, helppo kisakaveri; tottuneesti ja ongelmitta matkustava, uusissa paikoissa yhtä rauhallinen kuin kotonakin, keskittymiskykyinen ja yhteistyöhaluinen. Ei välttämättä se karismaattisin katseenkääntäjä, mutta karismalla ei pidetä puomeja kannattimillaan, joten väliäkö tuolla.
Korni on niitä kolikon päällä kääntyviä, todella ketteriä ja vikkeläjalkaisia hevosia. Sen käynti ja ravi ovat jokseenkin keskinkertaiset, laukka taas erinomainen. Tamma on varmajalkainen, varovainen hyppääjä, hyvin harkitseva ja ennakoiva, vaikka imu esteille on valtava. Mikäli ratsastaja epäröi, Korni katsoo paremmaksi jättää hyppäämättä. Se kyllä venyy, paukkuu ja korjailee esimerkiksi väärää ponnistuspaikkaa mallikkaasti, muttei lähde valamaan epäröivään ratsastajaan itsevarmuutta ja pelastamaan rataa itsenäisillä päätöksillä, vaikka niihin kykenisikin. Kornilla on hurjasti esteälyä korkean kapasiteettinsa sekä hyvän hyppytekniikkansa seurana. Rohkean, itsevarman, hyvätasapainoisen ratsastajan (Korni jättää leikin sikseen, mikäli ratsastajan tasapaino on kovin huojuvaa sorttia eikä kuski pysy hypyissä mukana) kanssa tamma tekee tasaisen hyviä suorituksia, joista ei välity hevosen harkitsevaisuus ja jokaisen askeleen puntarointi, vaikka ratsastaja sen tunteekin. Korni haluaa tehdä yhteistyötä ihmisen kanssa, hypätä, tehdä oikein, jättää puomikosketukset välistä. Nuorempana tämä (yli)ajattelevainen varmistelu näkyi nirsoiluna ponnistuspaikkojen suhteen, iän ja kokemuksen myötä tamma ei enää nipota, vaan hyppää vinosta ja sekä tai lyhyilläkin lähestymisillä aivan yhtä ongelmitta kuin pidemmillä lähestymisillä luotisuoralta linjalta.

Kuvista kiitos Miia ♥

i. Cirion Chiron
hann, tummanruunikko, 162cm
Finest Foal, EV-II
ii. Chimera xx
xx, ruunikko, 163cm
iii. The Riddle xx xx, tummanrautias, 164cm
iie. Serenata xx xx, ruunikko, 162cm
ie. VIR MVA Ch High Charity
hann, rautias, 162cm
iei. San 'Shyuum hann, musta, 165cm
iee. Hidden Hope hann, punarautias, 160cm
e. Chilin Pearlface
hann, rautias, 171cm
ei. Agoston
hann, rautias, 175cm
eii. Rosenkrantz hann
eie. Annelies Furstench II hann
ee. Grineward Batari
hann, rautias, 172cm
eei. Grineward Sukarno hann
eee. Klippan Saga hann

nopeus: 0
kestävyys: 0
hyppykapasiteetti: 886.93
rohkeus: 960.96
kuuliaisuus ja luonne: 1154.98
tahti ja irtonaisuus: 0
tarkkuus ja ketteryys: 0
askellajien näyttävyys: 0
itsevarmuus: 0
energisyys: 0

Kilpailee porrastetuissa estekilpailuissa tasolla 6 / 10

Kilpailumenestys sijoituksilla

Tähän esim tarinakisat

Tähän esim alaisia kisoja

Näyttelymenestys

15.05.2020, Hiekka-Ahon Hevostalli: EO-sert (varsa), tuom. Jesse
29.05.2020, Encore: LKV EO-sert BIS1 (varsa), tuom. aksu
21.06.2020, Zen: EO-sert (varsa), tuom. Pölhö
18.09.2020, Sumulahti: EO-sert (varsa), tuom. Jutta

02.05.2021 Storywoods Dressage Center KTK-sert (tuom. Anne)
20.05.2021 Ansamaa EO-sert (tuom. Marjahilla)
22.05.2021 Rowan Park KTK-sert (tuom. Anne)
24.06.2020 Järnby KTK-sert (tuom. aksu)

Tähän esim näyttelyjaoksen näyttelyitä sit

varustet by Oddpixel, Equestrian Pro & Sokka Luxuries