Uudellamaalla, Vihdin ja Karkkilan välissä sijaitseva talli pienellä Halkaan kyläpahasella. Halkaata, ja osin Kaurian maita, ympäröi Halkaanjärvi.

Halkaa?

Nassau

Virallinen nimi:Nassau, "Nasu" Syntynyt:28.02.2017 4v 28.04.2020
Rekisterinumerot:VH20-021-0018 & #PKK3665 Rotu & skp:Trakehneninhevostamma
Säkäkorkeus:165cm Väri & merkit:Musta & ti, mej ktv, mtj vsk
Kasvattaja:Gestüet Holkenhauer, GER
tuonut Kastanjeholm, asunut hetken Tanskassa
Omistajat:A. Paju & A. Ismailov
VRL-13283 & VRL-12701
Painotuslaji:Esteratsastus Koulutustaso:Tavoite 160cm, nyt 130-140cm, tasolla 6

Annabelle totesi jo Tanskassa, ensimmäistä kertaa Nassaun – Nasun – selkään noustuaan trakehnertamman olevan hyväntuulinen sisupussi, "cheerful spirit with a lot of guts". Siinä vaiheessa, kun muut vakavoituvat tai jopa irvistelevät voimiensa äärirajoilla maitohappojen höykkyyttäessä joka ikistä lihassolua, meidän Nasumme mennä porskuttaa niin iloisen ja pirteän näköisenä ja oloisena menemään, että Alexander Stubbinkin kestohymy jää toiseksi. Toki Nasukin väsyy samalla tavalla kuin kuka tahansa, se vain ei anna väsymyksen häiritä itseään tippaakaan. Vasta ratsastajan laskeuduttua selästä jokin trakehnertamman korvien välissä klikkaa, ja se jotain kofeiinia vahvempaa suoniinsa tankannut hevonen muuttuu hetkessä rennon väsyneeksi, hevosmuotoiseksi kattilalliseksi keitettyä spagettia. Nasu on kaiken päälle niin rento, hyvähermoinen ja luottavainen, että se nukkuu ihan missä tahansa. Ja kuorsaa. Erittäin kovaan ääneen.

Nasulla on suuri, lempeä sydän, paljon mielenkiintoa maailmaa kohtaan sekä hellää huomiota kaikille sitä kaipaaville. Lempeän turpakosketukset, matala, miltei äidillinen hörinä ja sieraimista puhallettu lämmin ilma – tamma huomioi, on läsnä, osoittaa kiintymystään niin ihmisille kuin muille hevosille. Nasu tulee toimeen kaikkien kanssa silloinkin, kun vastapuoli ei välittäisi tulla toimeen sen kanssa.
Tammassa on kuitenkin vähän haaveilijan vikaa; katse, korvat, seuraavat herkästi ympäristön tapahtumia, Annabellen koirien puuhia, pääskysten lentoa, kaikkea pientä ja suurta, arkista ja oudompaa. Maailmassa tuntuu olevan monta ihmeellistä asiaa, joista trakehner haluaisi nähdä ja kokea joka ikisen. Nasun kupla kuitenkin poksahtaa helposti pienellä kosketuksella tai äänellä; ei ole sellaista asiaa, minkä tutkimista tamma ei pyynnöstä jättäisi kesken. Pohjattoman uteliaisuutensa vuoksi Nasu on helppo, joskin osallistuva, hevonen hoitaa. Kaikkea harjoista hammasraspiin olisi mukava haistella! Ehkä myös maistella. Ainakaan tamma ei arastele mitään, eikä tähän päivään mennessä ole löytynyt sellaista hoitotoimenpidettä, joka saisi sen naaman nurinperin.
Pitkiinkin matkoihin tottuneena Nasu ei ole matkustamisesta minällänsäkään. Se on helppo lastata ja mutkaton kuljettaa, korkeintaan tamma vähän kuopii, mikäli tie on kovin kuoppainen. Alati hyväntuulisena Nasu ei ole moksiskaan, vaikka matkaseuransa olisi mököttävää mallia; tästä syystä tamma onkin yleensä äkäpussien vieruskaverina, se ei ota muiden irvistelyjä itseensä.

Kaikessa sympaattisessa ihastuttavuudessaankin Nasu on ehdottomasti enemmän kilparatsu kuin pelkkä harrastehevonen, vaikkei jälkimmäisessäkään mitään vikaa ole. ("Unless a horse is as expensive as this one." "Not everyone can be an Olympic winner, you know.") Vaikka se nauttiikin kaikesta työnteosta, kilpailuissa tamma syttyy aivan eri tavalla. Kaikesta huomaa, miten hevonen terästäytyy, miten se nauttii jännittyneestä tunnelmasta sekä sitä seuraavasta yleisöstä – puhumattakaan radalla saatavasta hetkellisestä adrenaliinipiikistä.
Mikäli ratsastaja unohtuu vain katselemaan maisemia, Nasu tekee samaa. Keskittyvän ratsastajan kanssa tamma on koko ajan kuulolla pyrkien miellyttämään, silloinkin kun selässä on kokematon ja avuissaan epävarma ratsastaja. Näin anteeksiantavan yritteliästä, nöyrää ja työintoista hevosta saa hakea!
Nasulla on pitkät, elastiset, tahdikkaat liikkeet, eikä tammaa juuri tarvitse herätellä käyttämään takaosaansa tai liikkumaan aktiivisemmin. Ennemmin trakehneria saa vähän jarrutella, vaikkei Nasu mikään kuumuva ryöstäjä olekaan. Hypätessä rohkea, älykäs tamma paikkaa hienosti omia ja ratsastajansa virheitä, ponnistaa nopeasti ja varmasti nostaen jalkansa nopeasti ylös välttyäkseen puomikosketuksilta. Joka ikinen este on tammalle uusi, mieluinen haaste; hevosen into tuntuu satulaan, näkyy sivustaseuraajille. Tämä hevonen on niitä kolikon päällä kääntyjiä, jonka kanssa rohkea ratsastaja nipistää vähän joka kaarteesta ja lähestymisestä askeleita ja sekunnin sadasosia pois. Eikä Nasu pelkää mitään! Se ehkä vähän katselee asioita, erilaisia esteitä, kotitallin järveä pää kallellaan, muttei jää kauhistelemaan vaan kohtaa uudet asiat ja hyppää mielikuvituksellisimmatkin esteet samalla varmuudella kuin peruspuomit tavallisten tolppajohteiden välissä.

Kuvista kiitos Miia & Kioja VRL-13006 ♥

i. Larido
trak, musta, 171cm
ii. Freimarck
trak, tummanruunikko, 172cm
ie. Levianna
trak, musta, 168cm
e. Namibi
trak, tummanrautias, 163cm
ei. Copper Fresco xx
xx, punarautias, 160cm
ee. Nancy II
trak, ruunikko, 164cm

Ominaispisteet: 2542.65
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1183.35
Kuuliaisuus ja luonne: 1359.30
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kilpailee porrastetuissa estekilpailuissa tasolla 6 / 10

Kilpailumenestys sijoituksilla

25.07.2020, Power Jump 2020: 130cm Jumbo-luokka, 2/24
26.07.2020, Power Jump 2020: PJ-arvoluokka taso väliltä 120–160cm, 2/54

Näyttelymenestys

PKK rakenneluokat
21.06.2020 Zen Lämminveriset tammat EO-SERT (tuom. aksu)

PKK muu kuva -luokat
19.08.2020 Sumulahti Muu kuva: digityöt KP EM: Tunnelma (tuom. Tuulia)
"Ihanan iloinen kuva, josta välittyy kesän tunnelma!"

VSN
11.06.2020 Kurjenpesä Piirretyt puoliveritammat RCH 3½-4-4-4-3½-4-4-4-3½-3½ = 38p. (tuom. dookie)
14.06.2020 Kaurian talli Trakehnertammat RCH 3½-3-4-4-3½-4-4-4-3-3½ = 36,5p. (tuom. Spookiness)
13.09.2020 - Kurjenpesä Piirretyt puoliveritammat RCH 3,5+3,5+4+4+3+4+4+3,5+3,5+4 = 37p. (tuom. Sirpa)

NJ
29.02.2020 Susiraja, irtoSERT (Päätuomari: Lissu T.)
17.04.2020 Lallybroch, irtoSERT (Päätuomari: Lissu T.)
27.06.2020 Safiiritiikerin Kilpailukeskus, irtoSERT (Päätuomari: Terhi)

varustet by Oddpixel, Equestrian Pro & Sokka Luxuries