Uudellamaalla, Vihdin ja Karkkilan välissä sijaitseva talli pienellä Halkaan kyläpahasella. Halkaata, ja osin Kaurian maita, ympäröi Halkaanjärvi.

Halkaa?

Kaer Skuld

Virallinen nimi:Kaer Skuld, "Skalppi, Skylla" Syntynyt:24.04.2020 5v
Rekisterinumerot:VH20-011-0141 & #PKK3689 Rotu & skp:Hannoverinhevostamma
Säkäkorkeus:171cm Väri & merkit:Vaaleanpunarautias & tipt, oej psk
Kasvattaja:Rivia & Skellige Omistajat:A. Paju & A. Ismailov
VRL-13283 & VRL-12701
Painotuslaji:Kouluratsastus Koulutustaso:tavoitetaso GP, nyt tasolla HeA

KV-I 20.06.2020 pistein 49 luokkavoittaja III
KTK-III Lokakuun kantakirjaustilaisuus 31.10.2020
Finest (2020)
KTK-III 103. KTK-tilaisuus 01.01.2021

Ensivaikutelma punakarvaisesta tammasta on yleensä hapan, ja Skalppi (Skylla, mikäli Avrelianilta kysytään, mutta Skalppi mikä Skalppi) koettaa ylläpitää tätä mielikuvaa. Joskus oikein alleviivaamalla, korvat luimussa ja niin uhmakkaana, ettei häneen saa koskea. Mukamas. Oikeastihan tamma on happamanpuoleisen kuorensa alla varsin sosiaalinen, hellyydenkipeä hevonen, jota voi vaikka pyöritellä korvista ilman, että Skalppi toteaa asiaan mitään kiitosta kummempaa. Ja sitä riemua, jos joku rapsuttaa mahan alta - tamma nautiskelee ylähuuli niin pitkänä, että se ihan heiluu muun hevosen mukana ihan omia aikojaan.

Raudikon hapannaamainen uhittelu on tasan ja vain kulissi, täysin turhanpäiväinen näytelmä, jota Skalppi ylläpitää varsin itsepintaisesti. Ei nyt ihan tutuimmille ihmisille, vaikka välillä Skalppi irvistelee myös omistajilleen sekä tallityöntekijöille, niille kaikkein tutuimmille palvelijoille rapsuttelijoille. Rumasta ilmeestä sekä uhittelevasta olemuksesta ei tarvitse välittää, Skalpin kuvitelmat omasta koskemattomuudestaan ovat hatarat ja romuttuvat saman tien, kun sille laittaa riimun päähän tai vähän rapsuttaa lavoista. Jahka näytelmän esirippu on laskeutunut, hapannaaman takaa löytyy se rapsutuksia rakastavan seurallinen, utelias hevonen, joka on kaiken päälle hirveän puhelias. Raudikko on ensimmäisenä vastaamassa huhuiluihin, toisten hevosten kutsuihin, ja yleensä Skalppi on tarkkana kuin porkkana tarjoamassa tervehdyshörinää tai innokasta hirnuntaa. Myös tämä tosiseikka romuttaa tehokkaasti sitä hapanta maskia, jonka tamma yllensä vetää saman tien hörinödensä päälle. Ei Skalppi kuitenkaan tyhmä tai yksinkertainen hevonen ole. Ei nyt hevosmaailman nobelistikaan, mutta ehdottomasti fiksu hevonen, joka ymmärtää laumahierarkian, syy-seuraussuhteet sekä oppii nopeasti uutta. Käsiteltäessä tamma on aika lauhkea tapaus, joka pysyy tyytyväisenä, kun sille juttelee ja muistaa rapsutella. Mikään hoitotilanne, kengitykset, lääkitsemiset, yhtään mikään, ei aiheuta Skalpissa mitään hetkellistä murjotusta kummoisempaa, eikä se murjotuskaan näy kuin väärän merkin matolääkkeen jäljiltä. Tamma ei moksiskaan mistään, siitä on vain mukavaa, kun ihminen touhuaa sen kanssa jotain. Eikä pesupaikallakaan asu alligaattoreita.
Talutettaessa Skalppi on välillä turhankin innokas ja vireä, muutenkin kuin äänenkäytöltään. Mikäli mahdollista, puoliverinen taantuu ihan kevätvarsaksi, tutkii uteliaana kaikkea, menee nuuhkimaan koirat hevoset ja aidantolpat, eikä ihan välttämättä ole kävelemässä sinne, minne pitäisi. Skalppia saa taluttaa vähän tiukemmalla narulla ja tosissaan keskittyä tilanteeseen, että hevonen varmasti kulkee mukana eikä katoa moikkaamaan sitä naapurikäytävän hapansilakkaa.

Nähdessään Skalpin ravaavan ensimmäisen kerran kunnolla, ratsain esitettynä, Annabelle (ehkä hieman liioitellen) hieraisi silmiään, mihin Avrelian vastasi silmiään pyörittämällä; hänellä on tietyt standardit, hevosille ja kaikelle muullekin. Ja Skalppi täytti ne raamit, joihin Avrelian halusi ja haluaa nuoren, lupaavan kouluhevosen osuvan. Onhan tammassa virheensä, esimerkiksi alas asettunut kaula, mutta loppuviimeksi Skalpin viat ovat kokonaisuudessa pieni murhe. Eikä täydellistä hevosta olekaan.
Skalppi oppii nopeasti, ja mikä hienointa, tamma selkeästi nauttii aivo- ja lihastyöskentelystä. Mikään liike, saman asian pitkäkestoinen toistaminen tai ylipäätään pitkä treeni ei saa Skalppia turhautumaan. Ennemminkin niin päin, että mitä enemmän työtä jokin asia vaatii, sen enemmän Skalppi sisuuntuu antaen itsestään vielä vähän enemmän. Väsyessään raudikko sortuukin helposti liioitteluun ja ylisuorittamiseen ollen pahimmillaan sellainen etujaloillaan kauhova takaosansa unohtanut kammotus, joita Avrelian inhoaa ja karttelee. Normaalisti Skalppi liikkuu puhtaasti erinomaisella liikemekaniikalla, ja vaikka etujalat nousevatkin, takaset nousevat mukana, ravi on oikeasti "kaksjalkaravia".. Skalpilla on ylipäätään erittäin laadukkaat liikkeet, vaikka ravi onkin selkeästi hevosen vahvin askellaji. Tasapainoa ja kokoamiskykyä löytyi luonnostaan, treeni sekä lihaskunto ovat vain vahvistaneet näitä ominaisuuksia.
Herkkä, energinen, motivoitunut, sisukas ja hyvähermoinen. Skalppi reagoi kovaan käteen, puristaviin polviin, turhan teräviin pohjeapuihin sekä kaikkiin muihinkin virheisiin nopeasti ja selkeästi, aivan kuten korrekteihinkin apuihin. Etenkin kovakätisyyttä tamma vierastaa, eikä varmasti kulje hyvässä muodossa tai harmonisesti, mikäli ratsastajan käsi on kova ja joustamaton. Siististi ratsastettuna Skalppi tekee keskittyneesti töitä, heittäisi vaikka kärrynpyöriä, jos siltä pyytäisi, mikäli vain osaisi.

Matkustaminen ei Skalppia turhan paljoa kiinnosta, se kävelee joka traileriin ja rekkaan mitään kyselemättä, syö ja juo pitkilläkin reissuilla ihan normaalisti. Seura tai sen puute ei vaikuta tamman elämään mitenkään - paitsi, jos se saa matkustaa Gracen kanssa. Lehmänkaltainen Hollantilaistamma tuntuu olevan Skalpille vähän idoli, innosta päätellen Skalppi pitää vanhempaa tammaa parhaana ystävänään; iloinen elekieli ja mekastus on sen mukaista. Grace ei ole aivan yhtä innostunut.
Uusissa paikoissa Skalppi herkästi unohtaa esittää hapanta, tamman aika kun menee tehokkaasti kaiken uuden ihmettelyyn. Gracen kanssa matkustaessaan raudikkoa voisi luulla jotenkin eroahdistuneeksi, siihen malliin Skalppi vanhemman tamman perään huutaa Gracen joko poistuessa tai ilmestyessä sen näköpiiriin. Ratsastajan kanssa tamma kuitenkin malttaa keskittyä työntekoon. Skalppi on hyvähermoinen, järkevä hevonen, näyttävä ja korrektiliikkeinen. Siinä on paljon potentiaalia ja näyttävyyttä, mutta varsinaista karismaa ei ole aivan liian paljoa. Tamma kiinnittää huomiota enemmän liikkeillään kuin olemuksellaan. No, toisinaan se puheliaisuus saa ihmiset kääntämään katseitaan.

Kuvista kiitos Miia ♥

i. Star of Elendilmir
hann, ruunikko, 172cm
ii. Sad Sorrow PB
holst, punaruunikko, 171cm
KTK-II
iii. Dead by December PB
holst, kimo, 174cm
KRJ-I
iie. Grimmauld PB
holst, punarautias, 169cm
KRJ-I
ie. Elestirne PB
hann, rautias, 170cm
KTK-II
iei. Routzell 99
hann, ruunikko, 170cm
VIR MVA Ch, KRJ-I
iee. Enjoy The Misery PB
hann, rautias, 164cm
KRJ-I
e. Kaer Artanor
hann, rautias, 168cm
ei. GW Adlerfeder
hann, mustanruunikko, 168cm
KTK-II
eii. Aber Hallo ZL
hann, mustanruunikko, 160cm
eie. Dws Maiglöckchen F
hann, kimo, 170cm
ee. Neldoreth PB
hann, punarautias, 170cm
eei. Ringwraith PB
trak, musta, 172cm
KRJ-I, YLA2
eee. Grimmauld PB
holst, punarautias, 165cm
KRJ-I

KRJ-palkittuja sukulaisia

iii i. Strider GER KRJ-I
iii ie. Venom GER KRJ-III
iei i. Routinier KRJ-III
iei e. Esta Octavia KRJ-III
iee i. Dermot Owin KRJ-I
iee e. Filthy Nails KRJ-II

eei i. Nazgûl KRJ-I
eei e. Cherri's Chick KRJ-III

nopeus: 0
kestävyys: 0
hyppykapasiteetti: 0
rohkeus: 0
kuuliaisuus ja luonne: 3255.15
tahti ja irtonaisuus: 3443.03
tarkkuus ja ketteryys: 0
askellajien näyttävyys: 0
itsevarmuus: 0
energisyys: 0

Kilpailee porrastetuissa koulukilpailuissa tasolla 10 / 10

Kilpailumenestys sijoituksilla

Tuotoskilpailut on merkitty tähdellä *, ja tuotokset löytyvät päiväkirjasta.

KRJ Kouluratsastuskilpailut ; 2 sijoitusta joista 2 voittoa
22.06.2020 Adina helppo A 17/19 58,571%
15.08.2020 Nolvin Yksityistalli helppo B 1/5 84,583% *
16.10.2020 Adina helppo B 15/19 61,071%
17.03.2021 Storywoods helppo A 1/2 65,00% *

Villit kouluratsastuskilpailut ; 0 sijoitusta joista 0 voittoa

Näyttelymenestys

Kantakirjattu 31.10.2020 Hevoskantakirjan lokakuun kantakirjaustilaisuus:
KTK-III, 18 + 17 + 16 + 17 = 68p.

Kantakirjattu 01.01.2021, PKK:n 103. Kantakirjaustilaisuus:
KTK-III, pisteillä 56%
- Tasainen ylälinja, risti ja lautanen eivät eduksi kouluhevoselle. Edustava, kaunis ilme.

PKK Rakenneluokat
14.06.2020 Hukkapiilo EO-sert (tuom. Arnika)
18.07.2020 Zen EO-sert (tuom. Pölhö)
30.08.2020 Seppele EO-sert (tuom. Anne)
26.09.2020 Jokitanhua EO-sert (tuom. Anne)
24.10.2020 Storywoods EO-sert (tuom. Pölhö)
06.12.2020 Álfheimr EO-sert (tuom. aksu)

VSN
14.06.2020 Kaurian talli Hannovertammat RCH 3½-4-3½-4-3-3½-3½-4-3½-4 = 36,5p. (tuom. Spookiness)

NJ
27.06.2020 Safiiritiikerin Kilpailukeskus, irtoSert (Päätuomari: Terhi)
16.07.2020 Safiiritiikerin Kilpailukeskus, irtoSert (Päätuomari: Terhi)

20.06.2020 XLIX. Kouluvarsojen Laatuarvostelutilaisuus

Skylla kantaa päänsä korkealla tuijottaessaan ylitsevuotavan kiinnostuneena kaikkea. Vieras ympäristö ja hevoset vievät nuoren tamman huomion lähes kokonaan. Parisenkymmentä kolmi-nelivuotiasta kouluratsun alkua taustajoukkoineen väistelee toinen toistaan arvosteluvuoroa odotellessaan. Tuhahdan itsekseni samalla Skyllan lapaa rapsuttaen.

15.08.2020 Kouluratsastuskilpailu

Luen arvostelupapereita kulmat aavistuksen kohonneina. Strzyga, Runon Lemmenkuu, Lucille. Ismailov, Malmila, Ismailov. Liikkuukohan sen kanslistin päässä silmien lisäksi yhtään mitään? Poljen tupakantumppini sammuksiin, jätän omat arvostelupaperini rekan hyttiin ja palaan takaisin kilpailukansliaan, jonka toiminta on aivan yhtä onnetonta kuin virolaisten vodkajäljitelmät.

17.03.2021 Kouluratsastuskilpailu

Vihreää. Joka helvetin nurkka on täynnä kaikkea silmiä särkevän vihreää. Apilakoristeita on ripustettu yhtä tiheään kuin tonttuja joulun aikaan, ja muutama toimihenkilö - esimerkiksi se aivan liian pirteä kanslisti - on pukeutunut vihreään silinterihattuun. Mikä näitä juhlapyhiin hurahtajia oikein vaivaa.. Aivan kuin visuaalisessa kärsimyksessä ei olisi tarpeeksi, joku, epäilemättä jokseenkin sadistinen henkilö, on vaihtanut tavanomaisen yhdentekevän, mitäänsanomattoman taustamusiikin kansantansseja kosiskelevaksi pillimusiikiksi.

varustet by Oddpixel, Equestrian Pro & Sokka Luxuries