Uudellamaalla, Vihdin ja Karkkilan välissä sijaitseva talli pienellä Halkaan kyläpahasella. Halkaata, ja osin Kaurian maita, ympäröi Halkaanjärvi.

Halkaa?

Uncle Creepy

Ori on samanlainen vauhtihirmu kuin Annabellekin; esteet, kaikki se adrenaliini ja ratojen tekniset haasteet yhdistettynä vauhtiin sekä sen säätelyyn viehättävät molempia paljon enemmän kuin avotaivutusten ja muiden kouluratsastuksen liikkeiden tekniset hienoudet.

Virallinen nimi:Uncle Creepy, "Setä(mies), Hopeakettu" Syntynyt:14.07.2014 11v
Rekisterinumerot:VH14-006-0623 & #PKK1555 Rotu & skp:Englantilainen täysiveriori
Säkäkorkeus:163cm Väri & merkit:Mustankimo
Kasvattaja:Vincent Lawrence, UK Omistajat:A. Paju & A. Ismailov
VRL-13283 & VRL-12701
Painotuslaji:Kenttäratsastus Koulutustaso:CIC4 VaA 130cm 120cm

KTK-II 99. KTK-tilaisuus 01.06.2020
KTK-II Heinäkuun kantakirjaustilaisuus 31.07.2020
Fn (2020)
VIP MVA (2020)
ARVO Valio Ori (02/2021)

”I found us a new horse.”
”Let me guess, warmblood stallion for show jumping.”
”Tsk tsk, one out of three, very disappointing, Russkie. Thoroughbred stallion for eventing. Here, take a look at his sales ad, there’s photos, pedigree, results, everything. Four-star eventer. He’s a looker, for sure!”
”He looks like a Soviet tank in the dressage –”
”SHUS.”

Setä (Hopeakettu, mikäli huono huumori kukkii kilpaa Annabellen kukkaistutusten kanssa) olisi muuttanut Kauriaan joka tapauksessa, Avrelianin mielipiteestä viis. Annabelle halusi kimon täysiveriorin, ja pystyipä vielä perustelemaankin haluamisensa lukuisilla järkiperusteluilla, jotka menivät ilman kovin suurta tuhahtelua ja silmien pyörittelyä läpi myös Avrelianille. Olkoonkin, ettei Annabelle pitänyt alkuun mitään meteliä siitä, että näki Sedän lähes täydellisenä vastaparina Moiralle. Siitä olisi tullut vain sanomista.
Eikä Avrelianilla oikein ole syytä valittaa. Setä on hyväkäytöksinen, korrektirakenteinen, kapasiteetikas hevonen aina neljän tähden kenttäluokkiin. Mikäli mies jostain nurisee, niin siitä, miten herkästi täysiverinen valahtaa etupainoiseksi koulutyöskentelyn aikana muistuttaen, kuulemma, neuvostoaikaista tankkia. Enemmän puistatuksia aiheuttivat orin edelliset omistajat, ne Takapajulalaiset hevosalan niin kutsutut ammattilaiset, jotka hukkaavat mahdolliset lahjansa myymällä Sedän kaltaiset oikeat kilpahevoset pois keskittyen kylmäverisiin.

Etupainoinen kouluratsu Setä kyllä on, siitä ei pääse mihinkään. Maastoillessa ja etenkin hypätessä Setä, hyvin kirjaimellisesti, ryhdistäytyy ja kasaa itsensä liikkuen luonnostaan paljon suuremmalla innolla ja yrityksellä kuin mitä se sileätreeneissä tekee. Ori on samanlainen vauhtihirmu kuin Annabellekin; esteet, kaikki se adrenaliini ja ratojen tekniset haasteet yhdistettynä vauhtiin sekä sen säätelyyn viehättävät molempia paljon enemmän kuin avotaivutusten ja muiden kouluratsastuksen liikkeiden tekniset hienoudet. Sileätyöskentely Sedän kanssa vaatii vähän hermoja sekä viitseliäisyyttä kehottaa hevosta yhä uudelleen kantamaan päänsä ja koko kroppansa ihan oikeasti itse, tuomaan ne takaset rungon alle ja kohoamaan siitä etukenosta, johon täysiverinen turhan herkästi hakeutuu. Ei Setä ihan turha kouluhevonen ole, tasaisen hyvä vaativa A -hevonen, mutta rehellisyyden nimissä ori edustaa turhankin näkyvästi niin sanottua kenttäkouluosastoa Oikean Kouluratsastuksen sijaan.
Hyppääminen on vallan toinen tarina. Setä silminnähden innostuu esteillä, kuitenkaan muuttumatta kuuroksi kaahaajaksi. Se hieman raskassoutuinen, melko suuritöinen ratsu jää sinne sileätreeniin, hypätessä (ja maastoillessa, myös ilman esteitä) Setä on energinen, reipas, motivoitunut hevonen, joka kysyy ennemmin ”Vielä kerran?” kuin ”Onko pakko?”. Orin pitkäaskelinen, hyvin säädeltävä laukka sekä varmat, nopeat ponnistukset ja erinomainen tasapaino yhdessä rohkeuden kanssa ovat Sedän parhaita puolia. Tähän päivään mennessä ori ei ole empinyt minkään esteen edessä. Kropassa saisi olla vähän enemmän haitaria, taipuisuutta, eikä täysiverisestä ole aivan tiukimpiin kurveihin, joissa ketterämmät kilpakumppanit säästävät aikaa. Setä kuitenkin hyppää, yleensä puhtaasti, myös lyhyet ja vinot lähestymiset, kunhan sillä vain on ollut tilaa tehdä käännös esteelle. Ja suorilla teillä sekä kaarilla, joilla sillä on tilaa, Setä kyllä kuroo aikaa kiinni pitkällä laukallaan. Etenkin maastoesteradoilla ori on elementissään, rataesteillä Setä herkästi häviää ajassa.

”Ei tätä arjessa edes huomaa, on niin hiljainen ja helppotöinen kaveri”, Takapajulasta todettiin, kun Setä vaihtoi omistajaa. Ja oikeassa olivat, Setä on hyvin hiljainen, siivokäytöksinen ja mutkaton hevonen, sellainen, joka kulkee mukana asiallisesti, vaikka hoitajansa kävisi väsymyksen vuoksi puolivaloilla. Setä ei koskaan uhittele tai kyseenalaista kenenkään auktoriteettia, ja se on samaan aikaan terveen tietoinen omasta asemastaan laumahierarkiassa. Ihmisen kanssa kimo toimii moitteetta kaikissa tilanteissa, eikä juuri korvaansa lotkauta toisille oreille. Tammojen perään Setä saattaa kerran höristä, muttei ala huutamaan. Kaikkein tutuimpien ihmisten kanssa Setä ihan hakee huomiota, hyvin kohteliaasti, mutta tehden selväksi, missä olisi se hyvä rapsutuspaikka. Voi sitä onnea ja autuutta, mikäli ihminen jaksaa rapsutella kunnolla, voimakkaasti ja ajan kanssa!
Matkustamiseen tottunut ori kulkee trailerissa siinä missä rekassakin, ja herrasmiehenä Setä matkustaa mölyämättä myös tammaseurassa. Kilpailupaikoilla ori katselee ympärilleen uteliaana muuttumatta kuitenkaan kuuroksi; kun Setää pyytää kääntämään huomionsa ihmiseen ja keskittymään, Setä tekee niin. Näyttelykehissä kimo esiintyy mielellään, se tuntuu aivan poseeraavan tuomaristolle. Kaikkein mieluiten Setä on silti maastoesteradalla, tai edes rataesteillä, hyppäämässä erilaisia esteitä toisensa perään. Koulukokeen ori voisi tahmeasta olemuksestaan päätellen sivuuttaa tyystin, mistä Annabelle on täysin samaa mieltä Avrelianin pyöritellessä silmiään. Ajoittaisista tankkitaipumuksistaan sekä kammottavista lempinimistään huolimatta myös Avrelianin mielestä Setä on hyvä, hieno hevonen, joskaan mies ei tätä aivan varauksetta myönnä ääneen.

Kuvista kiitos Miia ♥

i. Harassed Heyday
xx, mustankimo, 159cm
ii. Crimson Carny
xx, tummanrautias, 163cm
iii. Bloodstained Gaiety xx, punarautias, 158cm
iie. Harrow Festivity xx, musta, 165cm
ie. Wrenched Ragbag
xx, mustankimo, 161cm
iei. Messy Meatsack xx, mustankimo, 163cm
iee. Crucified Conviviality xx, punaruunikko, 162cm
e. Bloodbath Bacchanal
xx, punarautias, 167cm
ei. Sallow Circus
xx, rautias, 165cm
eii. Cadaverous Cavalcade xx, musta, 167cm
eie. Saw the Backbone xx, rautiaankimo, 163cm
ee. Spectral Saturnalia
xx, punarautiaankimo, 170cm
eei. Clingy Cutthroat xx, punarautias, 168cm
eee. Meatmess Masqerade xx, mustankimo, 164cm

Jälkeläiset

Syntynyt Sukupuoli Nimi Emä Omistaja
26.12.2014 tamma Diamonds in the sky KEA Glacier Buttercup Sylvester (VRL-00483)

nopeus: 764.05
kestävyys: 764.05
hyppykapasiteetti: 1140.33
rohkeus: 1140.33
kuuliaisuus ja luonne: 0
tahti ja irtonaisuus: 0
tarkkuus ja ketteryys: 0
askellajien näyttävyys: 0
itsevarmuus: 0
energisyys: 0

Kilpailee porrastetuissa kenttäkilpailuissa tasolla 8 / 7

Kilpailumenestys sijoituksilla

Tähän esim tarinakisat

Tähän esim alaisia kisoja

Näyttelymenestys

Kantakirjattu 01.06.2020, PKK:n 99. Kantakirjaustilaisuus:
KTK-II, pisteillä 68,6%

Kantakirjattu 31.07.2020, Heinäkuun kantakirjaustilaisuus:
KTK-II, pisteillä 18 + 18 + 19 + 18 = 73p.

ARVO Valio Ori (02/2021)
19+20+19+19.5, ka: 19.375p - Valio Ori
"Hyvät leimat. Upean värinen ori. Pää pienehkö, rotuun sopivat sirokärkiset korvat, kaula aavistuksen lyhyt. Hyvä syvä ja tilava rintakehä, timmissä kunnossa. Lanne heikko, selkälinjassa hieman puutteita. Vahva takaosa, nopean oloinen hevonen."

12.04.2020 De Civitate Deorum BIS4 KTK-sert tuom. Pölhö
29.05.2020 Encore EO-sert tuom. aksu
30.08.2020 Seppele EO-sert tuom. Anne
06.12.2020 Álfheimr KTK-sert (tuom. aksu)

27.06.2020 Safiiritiikerin Kilpailukeskus, irtoSERT (Päätuomari: Terhi)
16.07.2020, Safiiritiikerin Kilpailukeskus, irtoSERT (Päätuomari: Terhi)

14.06.2020 Kaurian talli SW4 3½-3½-4-3½-3½-3½-4-4-3½-4 = 37p. (tuom. Spookiness)

varustet by Oddpixel, Equestrian Pro & Sokka Luxuries