Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu
Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu

virtuaalinen laatuarvostelu

"

ERJ:n laatuarvostelun tarkoituksena on palkita
esteratsastuksen parissa menestyneitä hevosia.
Laatuarvostelussa mitataan hevosen ominaisuuksia
esteratsuna painottaen hevosen omia, vanhempien
ja jälkeläisten kilpailumenestystä. Arvostelussa
kiinnitetään huomiota hevoseen kokonaisuutena;
asioihin joista hyvän estehevosen tunnistaa."

Lisäpisteiden tuomarointiohjeistus

Tekstien tuomarointi (historiateksti, päiväkirjamerkinnät ja valmennukset): Tekstin pituus tarkistetaan, jonka jälkeen teksti luetaan pintapuolisesti läpi! Mikäli tekstissä on selkeästi sisältö** ja siinä esiintyy laatuarvosteluun osallistunut hevonen päähenkilönä, eikä teksti ole selkeästi täynnä kirjoitusvirheitä (kirjoitusvirheet eivät saa olennaisesti häiritä tekstin läpi lukemista) saa siitä pisteet jotka ohjeistuksessa on annettu.

** Hyvällä tekstillä on aina sisältö! Teksti alkaa ja loppuu sujuvasti, kerronta on selkeää. Teksti tulee olla selkeästi ymmärrettävissä, eikä lukijalle saa jäädä tunnetta ettei ymmärtänyt lainkaan tekstin "punaista lankaa". Teksti voi olla asiateksti tai höystetty reilullakin huumorilla, kuitenkaan unohtamatta itse asiaa eli hevosta.

Tekstien tuomarointi (tarinakilpailut): Tekstin pituus tarkistetaan, jonka jälkeen tarinalle annetaan suoraan pisteet päiväkirja-/valmennuspisteytyksen mukaisesti. Lisäksi tekstille annetaan pisteet tarinakilpailuiden pisteytyksen mukaisesti.

Tekstien tuomarointi (luonne): Luonteen arvostelussa kiinnitetään huomiota seuraaviin asioihin;

Tekstien tuomarointi (sukuselvitys): Tekstin pituutta ei tarvitse tarkistaa, mutta on ilmeisen selvää ettei yksi virke/selvitetty hevonen riitä kertomaan hevosen suvusta tarpeeksi. Usein lyhyt ja ytimekäs teksti voi kuitenkin olla parempi kuin pitkä jaarittelu.Viimeisin päivitys 01.04.2022

Laatuarvostelun tilaisuuksien koko palautunut normaaliksi (40 osallistujaa + tuomareiden hevoset).

Yhteystiedot

Ylläpitäjä: Jemiina (VRL-07412) & sonya (VRL-09386)
Sähköposti: erjlaatis@gmail.com

© Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu   |   Ulkoasu © Milja   |   Taustakuva © The Inspiration Gallery   |   Otsikon kuva © carterse (CC BY-SA 2.0)