Kahvipannupetos

Kuvista kiitos kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Perustiedot

Virallinen nimi: Kahvipannupetos, "Pannu" Syntynyt: 30.01.2016 3v 30.01.2019
Rekisterinumero: VH16-018-0613 Rotu & sukupuoli: Suomenhevosori
Säkäkorkeus: 151cm Väritys: Rautias
Kasvattaja: Susiraja Omistaja: Haltiasalo, VRL-13283
Painotuslaji: Kenttäratsastus Koulutustaso: CIC1, vaikeustaso 4

•   (R) KTK-II 20.01.2020 pistein 72

Moshauskelpoinen harja, oopperatähden ego ja näyttävyys – Pannua on hankala olla huomaamatta. Suuresta egostaan huolimatta liinakko on hyvin yhteistyöhaluinen, miellyttävä hevonen; ego näkyy lähinnä esiintymisrakkaudessa sekä hierarkiatietoudessa. Paikastaan varmana Pannu ei turhia kukkoile muille hevosille, mutta palauttaa kyllä jo pelkällä elekielellään silmilleen hyppivät nousukkaat takaisin ruotuun.

Pannussa oli ainekset katastrofiin, mutta kerrankin susirajalainen geenilotto arpoi varsaan ne hyvät piirteet. Lopputuloksena on motivoitunut, yhteistyöhaluinen, reipas voimanpesä, joka lähtee yhtä mielellään käyntimaastoon kuin vaativaan koulutreeniin. Työ kuin työ, Pannu suorittaa saamansa tehtävät nopeasti ja tarkasti, kiirehtimättä tai ennakoimatta. Ratsastajaltaan ori odottaa hyvää tasapainoa ja pehmeää kättä, satunnaisten virheiden suhteen Pannu on kuitenkin anteeksiantavainen. Jatkuvaa hypyissä jälkeen jäämistä, puristavaa polvea, ravin tahdissa tasapainonsa menettämistä ja sen sellaista liinakko ei kuitenkaan siedä. Hyvällä perusratsastuksella pääsee pitkälle, ei tämän kanssa mitään kansallisen tason kvaaleja tarvitse.Kolme ilmavaa, tahdikasta ja pitkäaskelista askellajia, hyvä tasapaino, mukavasti kokoamiskykyä, rohkeutta ja estesilmää. Pannu on melkoinen paketti! Orin suurin Akilleen kantapää ovat ehdottomasti pelottavan simppelit yksittäiset pystyesteet, joilla hukkalapsi ei välttämättä yritä tarpeeksi (vaikka kuinka hyppäämisestä nauttii). Mikäli puomi tipahtaa, se on melkoisella todennäköisyydellä se radan yksinäinen, petollisen simppeli este. Kunhan Pannulla on tekemistä, aivo- ja lihastyötä, se suorittaa heti vakavammin, hyppää jalkansa nopeasti ylös nostaen selkäänsä ja kaulaansa kunnolla käyttäen. Maastoesteillä Pannu ei samalla tavalla hutiloi puolihuolimattomasti sinne tänne, vaan jalat nousevat joka ikisellä esteellä riittävästi.

Ihmisystävällisyydestään huolimatta tukkajumalamme ei ole mikään halihevonen; Pannu ei yksinkertaisesti välitä ylenpalttisesta koskettelusta. Ennemmin pari taputusta kaulalle, sään tai lavan rapsuttelua ja sitten pelkkää katseella ihailemista. Mieluiten kameran linssin läpi; Pannu tietää, milloin sitä kuvataan, ja toden totta poseeraa! Kunhan ne halailut jättää minimiin, ori on hyvin mutkaton hevonen, joka nostaa jalkansa pyydettäessä, siirtyy tarvittaessa, ei porsastele missään tilanteessa. Hyvä, helppo rokottaa, madottaa, kengittää, pestä harjata klipata ja mitä näitä nyt on.Samaa helppo linja jatkuu myös talutettaessa ja lastattaessa. Isosta egostaan huolimatta Pannu matkustaa sopuisasti myös tammojen kanssa, eivätkä oritkaan haittaa, kunhan orilevy on visusti paikoillaan eikä toinen hevosherra ole kamala kukkoilija.

Kameraa, yleisöä, koko kisatunnelmaa rakastavana sieluna Pannu on kotonaan kilpailuissa. Näyttelyt, ratsastuskilpailut, kyläyhdistyksen pikku virkistyspäivä tai kansalliset areenat – liinakkomme röyhistää rintaansa (hyvällä tavalla), poseeraa, esittelee liikkeitään sellaisella innolla, että näyttelyissä ravin saa esittää oikeasti juosten. Kisafiilis ei kuitenkaan kihahda niin paljoa orin hattuun, että se muuttuisi kuuroksi. Pannulla on hyvät hermot, ja se on kilpailutilanteissa aivan yhtä yhteistyökykyinen kuin kotosallakin.

Luonteen on kirjoittanut kasvattaja ♥

Sukutaulu

i. VIR MVA Ch Harmoivale
sh, voikko, 155cm
YLA1, KTK-II, SLA-I, KRJ-II, ERJ-I, KERJ-I
ii. Harmoiri
sh, voikko, 162cm
YLA1, SLA-I, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I
iii. Hurmos
sh, voikko, 163cm
iie. Karmri
sh, tummanrautias, 159cm
ie. Univelka
sh, tummanpunarautias, 159cm
SLA-I, KERJ-I
iei. Velkoja
sh, ruunikko, 160cm
iee. Tuutulaulu
sh, rautiaankimo, 155cm
e. Champion Kahvintuska
sh, punaruunikko, 150cm
YLA1, KTK-II, SLA-I*, KERJ-I
ei. Talvihauta
sph, tummanrautiaankimo, 148cm
YLA1, KTK-II, SLA-I, KERJ-I
eii. Huvittelee Hengetönnä
sh, tummanrautiaankimo, 157cm
eie. Tuonelan Talvi
sph, rautiaankimo, 145cm
ee. Aamukakkukahvi
sh, punaruunikko, 156cm
YLA1, SLA-I, KERJ-II, KRJ-II, ERJ-I
eei. Kahvipeikko
sh, punarautias, 160cm
eee. Aamuaprikoosikakku
sh, ruunikko, 155cm

Isälinja: Harmoivale - Harmoiri (2) Emälinja: Kahvintuska - Aamukakkukahvi (2)

Jälkeläiset

ori Väjen Kotitontun Kahavikaveri 10.04.2020 tammasta Menninkäisen Mielitietty jäi kotio ♥

Kilpailumenestys porrastetuissa

Ominaispisteet: 2224.68
Nopeus ja kestävyys: 1042.04
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1182.64
Kuuliaisuus ja luonne: 0.00
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kilpailee porrastetuissa kenttäkilpailuissa tasolla 5 / 4

Päiväkirja & valmennukset