Meistä
Kasvatus
Orit
Tammat
Haltiasalo

ViljatonKuvista kiitos kuvaaja ei halua nimeään mainittavan ♥

Perustiedot

Virallinen nimi: Viljaton, "Rehu" Syntynyt: 20.09.2013 3v 20.09.2016
Rekisterinumero: VH13-018-1178 Rotu & sukupuoli: Suomenhevosori
Säkäkorkeus: 150cm Väritys: Voikko
Kasvattaja: Susiraja Omistaja: Haltiasalo, VRL-13283
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: VaB, vaikeustaso 5

•   (R) KTK-II 03/2020 pistein 75p

Rehulla on kaikki hyvin niin kauan, kuin asiat sujuvat sen mielen mukaan ja ruokaa riittää. Nimensä mukaisesti voikko on vähän turhankin tehokas rehunkäyttäjä, jonka kanssa saa olla tarkkana heinän sokeripitoisuuden ja vähän kaiken muunkin kanssa. Kun asiat sujuvat orin mielen mukaan, se on helppo, leppoisa, mukava hevonen. Jos ihmisen käsitys asioiden kulusta poikkeaa Rehun mielipiteestä, komearyhtisestä orista kuoriutuu hetkessä kiukutteleva draamalaama, joka on kaikessa överiydessään lähinnä huvittava. Hirveän raskas, mutta huvittava.

Hyvät uutiset; Rehu on pieni liikeihme, todella korrektiliikkeinen, näyttävä hevonen, jonka askelissa on pituutta, säätövaraa ja kaikkea, mitä ratsastaja ja koulutuomari vain voivat toivoa. Kapasiteettiakin on varsin mallikkaasti vaativa B -radoille asti, ja orilla on hyvä kokoamiskyky ja tasapaino, minkä lisäksi se on tasollaan tasaisen hyvä, paikoin (avot, sulut, laukanvaihdot) erinomainen. Kuulostaa mahtavalta, eikö? Sitten ne huonot uutiset; Rehulla on usein turhan vahvat mielipiteet siitä, mitä se suvaitsee tänään tehdä. Kilpailupaikoilla ori on paljon suopeampi ratsastajan määräysvallalle (hevosen kaikki huomio ja energia menee esiintymiseen, yleisö hivelee voikon egoa sen verran, ettei näin yksinkertaiseen päähän paljoa muuta sen egonpaisumisen lisäksi mahdukaan). Kotona, ilman yleisöä, Rehu sen sijaan ehtii ajatella turhankin paljon, eikä välttämättä ole ollenkaan lähdössä maastoon tai suostuvainen hiomaan viime kouluvalmennuksen treenivinkkejä. Rehun kanssa treenit pidetään monipuolisena ja vähän haistellaan orin mielialaa; tyytyväisenä Rehu tekee vaikka kärrynpyöriä. Siinä mielessä on ihan sama, mennäänkö maastoon keskiviikkona vai torstaina. Ikinä ori ei kieltäydy työnteosta, sillä vain on turhan vahva mielipide siitä, mitä se työnteko on. Kiukutellessaan Rehu kiemurtelee, pysähtelee, kääntyilee ympäri ja polkee jalkaa. Työtehtävien ollessa mieluisia ori on ihanan kevyt kaikille avuille ja hyvä kun ei levittele kukkasia kavioistaan liihotellessaan peruutuksesta suoraan laukkaan. Vähän diiva ja draamalaama, mutta kyllä tämä kanssa pärjää, kun antaa vähän päätösvaltaa päiväohjelmaan.

Käsiteltäessä Rehu sen sijaan on yksi lässykkä haliponi, joka rakastaa huomiota, rapsutuksia ja herkkuja. Lämmön mittaamisesta tai turhan kylmästä pesuvedestä se ei välitä, hampaiden raspauskin on aika ikävää. Muuten Rehu ei sano mitään, vaikka sen korvia kääntelisi ja häntää kiskoisi, missä nyt ei ole mitään logiikkaa. Mikäli vain ehtii ja jaksaa, Rehun kanssa kannattaa viettää mahdollisimman paljon aikaa, harjata, lässyttää ja rapsutella. Huomionkipeä hevonen on huomiota saatuaan vähän auliimpi tekemään ratsastajan ehdottamia työtehtäviä, vaikka Rehun mielestä sen oma treenisuunnitelma on totta kai paras. Hyvin helppohoitoinen, joskin turpansa iholle tunkeva ja hyvin osallistuva, hoidokki.
Talutettaessa Rehu ei sitten kulje lätäköiden yli, vaikka ratsastaja selässään ne pitkin hampain sietääkin. Mikäli tarhan edessä on lammikko, jota ei voi kiertää, Rehu ei mene tarhaan. Tämä hevonen ei hypi lätäköiden yli, vaan tuijottaa niitä kauhistuneena. Rehu ei myöskään haluaisi ulkoilla sädesäälle, aivan sama, millaiseen sadeloimeen se on kääritty. Kastuminen, hyi yäk!
Toinen hyi yäk on myös traileri, Rehuhan ei sellaisessa silakkapurkissa matkusta! Kaikki hevosautot ja rekat, mikä tahansa traileria isompi kelpaa, mutta ei se traikku. Ilmeisesti ego ei mahdu kyytiin. Isompaan kuljetuskalustoon Rehu kävelee rentona ja tyytyväisenä, vaikka olisi juuri vikuroinut tunnin trailerin lastaussillan edessä. Ota tästäkin sitten selkoa.

Luonteen on kirjoittanut kasvattaja ♥

Sukutaulu

i. VIR MVA Ch Viehättävän Uneton
sph, rautias, 144cm
KTK-II, SLA-I*, KRJ-I, ERJ-II, SV-I
ii. VIR MVA Ch Koistilan Vompatti
sph, musta, 145cm
KTK-II, KRJ-II
iii. VIR MVA Ch Vili-Vilperi
sph, rautias, 144cm
KTK-III
iie. VIR MVA Ch Virili
sh, musta, 152cm
KTK-II, KRJ-I, ERJ-I
ie. Ch Unilla HUI
sph, tummanpunarautias, 140cm
CH-M, KTK-II, KRJ-II, YLA2, SV-I
iei. Ch Unisieppari
sph, voikko, 142cm
KTK-III, SLA-II
iee. Kamppisisko
sph, tummanrautias, 142cm
e. Riiviöiden Ruislintu
sh, voikko, 162cm
KTK-III, SLA-I, KRJ-II, ERJ-III, SV-I
ei. Riiviöiden Konsta
sh, voikko, 163cm
KTK-II, KRJ-I, JL C
eii. VIR MVA Ch Koskenkorva
sh, voikko, 154cm<
KTK-II, SLA-I, YLA2
eie. Perhosvaikutus
sph, rautias, 142cm
SLA-II, YLA2, JL C
ee. Ch Koston Elovena
sh, rautias, 153cm
KTK-II, KRJ-I, SLA-I, JL C
eei. Tiitun Elmo
sh, punarautias, 150cm
KRJ-II, KRL-III, YLA2
eee. VIR MVA Ch Ruuturouva
sh, rautias, 154cm
KTK-III, SLA-II, KRL-III, YLA2

Isälinja: Viehättävän Uneton - Koistilan Vompatti - Vili Vilperi (3) Emälinja: Riiviöiden Ruislintu - Koston Elovena - Ruuturouva (3)

Jälkeläiset

ori Marjaton syntynyt 15.09.2020 tammasta Viehättävän Kulomarja jäi kotiin
ori Haltiasalon Heinähattu syntynyt 27.11.2020 tammasta Mörkövaaran Halina omistajana VRL-11911

Kilpailumenestys porrastetuissa

Ominaispisteet: 2523.52
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1154.38
Tahti ja irtonaisuus: 1369.14
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kilpailee porrastetuissa koulukilpailuissa tasolla 6 / 5

Päiväkirja & valmennukset