Navajan Meripihkakiitäjä

Kuvista kiitos Tilli!

Perustiedot

Virallinen nimi: Navajan Meripihkakiitäjä, "Piuku" Syntynyt: 20.06.2018 4v 20.03.2020
Rekisterinumero: VH18-018-1321 Rotu & sukupuoli: Suomenhevostamma
Säkäkorkeus: 161cm Väritys: Punarautias
Kasvattaja: Navaja Omistaja: Haltiasalo, VRL-13283
Painotuslaji: Kenttäratsastus Koulutustaso: CIC1, vaikeustaso 4

•   KEV-II 18.03.2020 pistein 28

•   (R) KTK-II 31.07.2020 pistein 71

Navanajan Meripihkakiitäjä on vähän haastava tamma, sillä se ei siedä pomottelua mistään suunnasta, ja jos erehdyt, kehtaat, komentaa tammaa, niin se on nyrpeä kuin sitruunan syönyt. Tamma onkin parasta sitoa kiinni, jolloin se ei pääse pyörimään ympäriinsä. Nokkiinsa se siitä ottaa,tietenkin, mutta toisaalta se on jo niin tottunut, ettei kuitenkaan viitsi protestoida luimuilua enempää. Harjaus on paras suorittaa tehokkaasti, mutta huolellisesti ja jättää tamma sitten omaan rauhaansa ellei ole lähdössä liikuttamaan sitä. Varustaessa Piuku on aloillaan muttei varmastikaan tee mitään ylimääräistä helpottaakseen hommia.

Ratsuna Piuku on paljon miellyttävämpi kuin tallissa, sillä tamma kulkee kivasti omalla moottorilla. Parhaimmillaan tamma on esteillä mutta kyllä se kulkee sileälläkin kunhan ratsastaja saa sen ensin kunnolla avuille. Isänsä tavoin herkästi raskas sileällä, joten hyvät lämmittelyt ja kunnolla ratsastaminen saa tamman kantamaan itsensä paremmin. Piuku turhautuu herkästi toistoista, etenkin silloin kun asia sille hankala. Kun tamman sitten saa kunnolla avuille ja kantamaan itsensä on se ihan uskottava kouluhevonen.
Esteillä reippaasti liikkuva Piuku on teknisesti taitava hyppääjä mutta matalammilla esteillä ei ehkä viitsi nostaa jalkojaan ja sitä kautta tulee turhia pudotuksia. Kun estekorkeus nousee kasikympin hujakoille niin on Piukukin uskottavammin hommassa mukana. Esteilläkin Piuku turhautuu herkästi ja tällöin tamma kerää herkästi kierroksia. Vauhdin kanssa muutenkin on syytä olla varovainen, jottei sitä pääse kertymään liikaa.
Maastoesteillä Piuku kunnioittaa esteitä korkeuteen katsomatta paremmin, joten hypyt ovat yleensä jokaisella esteellä hyviä. Kompastuskivenä on kulmaesteet, sillä vauhdista ja fiiliksestä riippuen on ratsastajan tehtävä valinta että mistä este ylitetään. Hyvänä päivänä Piuku hyppää ja venyy kyllä suljettuunkin päähän, mutta useimmiten on turvallisempaa ottaa ne kaksi hyppyä.
Maastoillessa Piuku tykkää kulkea joukon kärjessä kuten pomon kuuluukin. Raudikko ei varsinaisesti pelkää mitään mutta kauempaa kuuluvat paukkeet, esimerkiksi metsästysaikaan aseen laukeaminen, saa tamman ottamaan reippaampia askelia.

Kisapaikoille tultaessa on Piukulle suotavaa laittaa se punainen rusetti häntää koristamaan vaikkei se tähän mennessä olekaan ketään mukiloinut. Mutta se on huomattavasti nyrpeämpi ollessaan vierailla paikoilla. Kisapaineet eivät suoranaisesti vaikuta tamman ratsastettavuuteen mutta kun Piuku olisi mielummin omassa kuplassaan ilman muita.

Luonteen on kirjoittanut Jenna, VRL-03515

Sukutaulu

i. Myrskykiitäjä
sh, tummanrautias, 163cm
KTK-II
ii. Myrskynnielijä
sh
iii. Myrskyn Jälkeen
sh
iie. Myrkynnielijä
sh
ie. Ajaskiitäjä
sh
iei. Ajastin
sh
iee. Kinuskikissa
sh
e. Meripihkaroihu
sh, rautias, 156cm
KTK-II
ei. Roihahdus
sh
eii. Roihuvuori
sh
eie. Puhallus
sh
ee. Meripihkapää
sh
eei. Päätöntä Menoa
sh
eee. Meripihkapiirto
sh

Isälinja: Myrskykiitäjä (1) Emälinja: Meripihkaroihu (1)

Klikkaa tästä nähdäksesi sukuselvity!

Jälkeläiset

tamma Salamiseepra syntynyt 09.06.2019 orista Navajan Salamivaras omistajana Kuusinevan Kartano
tamma Väjen Meripihkauni syntynyt 01.08.2020 orista Vähäpellon Kaamosuni jäi kotiin

Kilpailumenestys porrastetuissa

Ominaispisteet: 663.57
Nopeus ja kestävyys: 295.27
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 368.30
Kuuliaisuus ja luonne: 0.00
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kilpailee porrastetuissa kenttäkilpailuissa tasolla 2 / 4

Päiväkirja & valmennukset