Meistä
Kasvatus
Orit
Tammat
Haltiasalo

Snillin Suvineito

Kuvista kiitos kasvattaja!

Perustiedot

Virallinen nimi: Snillin Suvineito, "Suvineito" Syntynyt: 16.09.2018 4v 16.10.2018
Rekisterinumero: VH18-018-1844 Rotu & sukupuoli: Suomenpienhevonen
Säkäkorkeus: 142cm Väritys: Ruunikko
Kasvattaja: Snilli Omistaja: Haltiasalo, VRL-13283
Painotuslaji: Kouluratsastus kisannut esteitä Koulutustaso: HeA

•   (P) KTK-II 20.10.2018 pistein 72p

Vahvan pienhevossuvun omaava Snillin Suvineito on luonteeltaan enemmän poni kuin hevonen. Tämä veikeä Suvineito on ulkoisesti niin suloisen näköinen, ettei siitä koskaan uskoisi sen olevan kiero kuin korkkiruuvi. Koska Suvineito on älykäs ja nokkela hevonen, osaa se myös keksiä kaikkein ärsyttävimmät temput. Suvineidon fiksuista hoksottimista kertoo esimerkiksi se, että tämä tamma ymmärtää tasan tarkkaan, ettei liikaa kannata rehkiä, kun vähemmälläkin pääsee.

Suvineidon naama on niin ällösöpö, että sitä tekisi mieli vain paijata ja pussailla. Jos kuitenkin sen erehdyt tekemään, ilmoittaa Suvineito välittömästi, että olet rikkonut sen tarkkaan vaaliman henkilökohtaisen kuplan eikä se todellakaan nauti tilanteesta. Vastassa on louskuvat hampaat ja niskaa myöden vedetyt korvat, jotka välittävät viestin selvästi perille. Suvineito on äärimmäisen nopea liikkeissään, joten kannattaa ottaa tamman vinkistä vaari ja poistua pari askelta kauemmaksi, ellet sitten halua napakkaa näykkäisyä olkapäähän. Turhaan Suvineito ei yrmyile, mutta se ei vain tykkää ollenkaan, että liian lähelle tullaan. Tämän vuoksi Suvineito on hieman arvaamaton käsitellä ja sitä käsittelee vain ihmiset, jotka ovat tottuneet sen luonteenlaatuun. En tiedä onko olemassa kaksilahkeista, josta Suvineito oikein kovasti tykkäisi, sillä lähinnä vaikuttaa siltä, että se juuri ja juuri sietää tiettyjä ihmisiä näköpiirissään. Sen sijaan Suvineidolla on yksi sydänystävä – tarhakaverinsa Rapsa. Tämä parivaljakko onkin erikoinen näky, kun toinen (tässä tapauksessa Rapsa) istuskelee tarhassa persiillään korvat lurpallaan ja Suvineito liikehtii takakireästi kaverinsa ympärillä mulkoillen muita tarhakavereita kulmiensa alta kuin sanoakseen "You can't sit with us".

Ratsuna Suvineidon ponimainen luonne tulee väkisinkin esiin. Suvineito on valitettavan vaikeasti motivoitavissa työntekoon. Hikoileminen ja rehkiminen ei todellakaan ole Suvineidon mielestä mikään kauhean tavoiteltava juttu. Mieluummin se vain pitäisi hauskaa – ja kenenpä muunkaan kustannuksella kuin ratsastajan. Lähes poikkeuksetta treenin alussa Suvineito maleksii lopen kyllästyneen oloisena pitkin kenttää ja raahaa takasiaan siihen malliin mukana, että vaikea on uskoa Suvineidon suoriutuvan parhaimmillaan Helpon A:n radoista. Ihan kuka tahansa ei Suvineidon kanssa vaativimmista koulukuvioista suoriudukaan, sillä siihen tarvitaan pitkän yhteisen historian lisäksi erittäin pitkää pinnaa. Ei ole ollenkaan tavatonta Suvineidolle purra hampaat tiukasti kuolaimeen ja kiskoa ohjien mukana ratsastajan kaulan yli kentän hiekkaan. Tämän jälkeen vuorossa on Suvineidon lempileikki, jossa se tekee salamannopeita väistöjä ja käännöksiä ihmisten yrittäessä saada sitä kiinni. Se käyttäytyy näin vain ja ainoastaan siksi, että on hoksannut, että jos järjestää tarpeeksi oheisohjelmaa, niin väkisinkin aktiivinen treenausaika jää lyhyemmäksi. Siksi on erittäin tärkeää, ettei anna Suvineidolle periksi senttiäkään missään asiassa. Kun tamma huomaa, ettei sen venkoilut johda minnekään, asettuu se pitkin hampain kouluponin rooliin ja alkaa keskittyä olennaiseen. Kun Suvineito tajuaa, että oikeastaan liikkuminen voi olla ihan hauskaakin, on sen kanssa huomattavasti mukavampi tehdä töitä, ja ehkä kehtaa joskus mennä tallin ulkopuolellekin kisoihin näyttäytymään.

Luonteen on kirjoittanut Syvi

Sukutaulu

i. Kaunon Kaarnikka
sph, musta, 146cm
KTK-II
ii. Fiktion Kaarne
sh, kulomusta, 158cm
KTK-II, SLA-I, KRJ-I, VVJ-I, YLA2
iii. Fiktion Kuuno
sh, musta, 159cm
KTK-III, KRJ-II, VVJ-II, SLA-II
iie. Sirkkeen Linnea
sh, vaaleanpunarautias, 156cm
KTK-II, KRJ-I, VVJ-II
ie. Vaniman Haamumieli
sph, punarautias, 145cm
KTK-III, SLA-I, KRJ-I, YLA2, SV-I, VAR-I
iei. Kadotettu Vinsentti
sph, punarautias sabino, 144cm
KTK-II, SLA-I, KRJ-I, ERJ-II, SV-I
iee. Champion Viisikon Hepsankeikka
sh, ruunikonkimo, 147cm
KTK-II, KRJ-I, SV-II, VSR JL C
e. VIR MVA Ch Fiktion Suvi-ilo
sph, punaruunikko, 140cm
KTK-I
ei. Ch & VSN Ch Kaunon Riemueetu
sph, punarautias, 143cm
KTK-II, KRJ-I, KV-I, SV-II
eii. VIR MVA Ch & VSN National Ch
Fiktion Rymyeetu
sph, punarautias, 142cm
KTK-I, KRJ-I, KV-II, SV-I, KV JL AB
eie. Vaniman Haamumieli
sph, punarautias, 145cm
KTK-III, SLA-I, KRJ-I, YLA2, SV-I, VAR-I
ee. Fiktion Suvensointi
sph, punaruunikko, 137cm
KTK-II, KRJ-I, SV-II, KV-I
eei. Champion Kuuralehdon Asser
sph, punarautias, 146cm
KTK-II, KRJ-I, KV-II, SV-III
eee. VIR MVA Ch Villahaan Suvelma
sh, hopeanruunikko, 138cm
KTK-II, SLA-I, KRJ-I, YLA2, KV-II, KV JL A

Isälinja: Kaunon Kaarnikka - Fiktion Kaarne - Fiktion Kuuno - Kuunpimennys - Pyyhältäjä (5) Emälinja: Fiktion Suvi-ilo - Fiktion Suvensointi - Villahaan Suvelma - Rajattoman Suvetar - Vilutar (5)

Jälkeläiset

tamma Haltiasalon Aprillia syntynyt 23.09.2020 orista Fiktion Riesu jäi kotiin

Kilpailumenestys porrastetuissa

ominaisuuspisteet: 1901.76
kuuliaisuus ja luonne: 898.53
tahti ja irtonaisuus: 1003.23

Kilpailee porrastetuissa koulukilpailuissa tasolla 5 / 4

Päiväkirja & valmennukset