NJ - Näyttelyjaos
Näyttelyjaos

NJ - virtuaalinen jaos

"

Virtuaalinen Näyttelyjaos eli NJ
on VRL:n alainen näyttelytoimintaa
ylläpitävä jaos, jolla on pitkät perinteet;
ensimmäiset näyttelyt järjestettiin jo
vuonna 2001."

Tuomarikoulutus

Koulutusmateriaalit

Ilmoittaudu mukaan

Kuka tahansa Virtuaalisen Ratsastajainliiton jäsen voi osallistua tuomarikoulutukseen, kunhan on ensin tutustunut Näyttelyjaoksen sääntöihin ja koulutusmateriaaleihin.

Olemme valmiit auttamaan sinua kaikissa koulutuksen vaiheissa ja myös koulutuksen jälkeen, joten ole rohkeasti yhteyksissä sähköpostin, Keskustan tai Discordin kautta! Discord on nopein ja helpoin tapa ottaa meihin yhteyttä ja siellä on yleisen keskustelun lisäksi yksityinen alue tuomarikoulutukselle. Myös tuomareille on oma keskustelualue. Sinun ei ole pakko käyttää Discordia, mutta suosittelemme sitä lämpimästi.


Koulutuksen vaiheet

 1. Rakennekoe
  • Kokeessa testataan tietojasi rakenne-arvostelun eri osa-alueilla
 2. Sääntökoe
  • Kokeessa testataan kuinka hyvin olet ymmärtänyt NJ:n säännöt
 3. Harjoitusnäyttelyt
  • Toimit luokkatuomarina kahdessa harjoitusnäyttelyssä, joissa pääset testaamaan taitojasi käytännössä
 4. Harjoitteluvaihe
  • Sinut hyväksytään NJ:n harjoittelijaksi
  • Saat tuomaroida luokkia, mutta et saa toimia päätuomarina
  • Harjoitteluvaihe päättyy aikaisintaan sitten, kun olet arvostellut 25 luokkaa ja 10 näyttelyssä
 5. Loppukoe
  • Tuomaroit viimeisen harjoitusnäyttelyn, jossa toimit sekä luokka- että päätuomarina

Harjoitteluvaihe

Saat tuomaroida luokkia kaikissa NJ-näyttelyissä, mutta et saa toimia päätuomarina! Sinun kannattaa kuitenkin opetella myös päätuomarin sääntöjä jo harjoittelun aikana, jotta loppukokeen suorittaminen ja täysivaltaiseksi tuomariksi siirtyminen olisi helpompaa.

Sinun tulee lähettää meille sähköpostia kahden viikon välein ja kertoa mitä luokkia olet ottanut vastaan. Muista linkit kutsuihin! Lähetä meille viesti vaikka et olisi ottanut uusia tuomarointeja vastaan, jotta tiedämme, että olet yhä kiinnostunut tuomarikoulutuksesta.

Jos olet tauolla, niin silloin sinun ei tietenkään tarvitse lähettää meille näitä viestejä. Ilmoita kuitenkin aina, kun siirryt tauolle ja takaisin aktiiviseksi, vaikka päivittäisitkin tiedon itse tuomarilistalle.

Tarkkailemme tuomarointejasi harjoitteluvaiheen aikana ja teemme päätöksen harjoittelun päättymisestä sitten, kun olet arvostellut vähintään 25 luokkaa ja vähintään 10 näyttelyssä. Saatamme päättää pidentää harjoitteluvaihetta, mutta todennäköisintä on, että pääset heti tekemään loppukokeen, jonka jälkeen sinut hyväksytään täysivaltaiseksi tuomariksi!


Erikoistuminen

Harjoitusnäyttelyitä lukuunottamatta jokainen NJ-tuomari saa jo harjoitteluvaiheesta lähtien valita mitä hän tuomaroi. Jos et esimerkiksi halua arvostella poneja tai jotain tiettyä rotua, ei sinun ole mikään pakko tehdä niin. Sama pätee myös valokuviin ja piirrettyihin, eli saat valita tuomaroitko vain toisia vai molempia. Erikoistumistiedoissaan voit myös kertoa, jos tuomaroit mieluiten esimerkiksi jotain tiettyjä rotuja.

Miksi harjoitusnäyttelyissä sitten pitää tuomaroida kaikkea maan ja taivaan väliltä, vaikka ei haluaisi eikä olisi aikomustakaan tuomaroida kaikkea tulevaisuudessa? Koska haluamme hyvillä mielin antaa jokaiselle vapauden valita ja muuttaa mieltään, joka on mahdollista vain, mikäli ensin varmistamme laajan perusasioiden osaamisen.


Aktiivisuus ja sähköpostiviesteihin vastaaminen

Aktiivisen tuomarin tulee vastata kaikkiin tuomarointipyyntöihin yhden viikon sisällä, mutta tuomarointeja ei ikinä tarvitse ottaa vastaan enempää kuin itse haluaa. Tauolla ollessa ei luonnollisesti tarvitse vastata uusiin tuomarointipyyntöihin, vaan ne saa suoraan poistaa.

Tuomarin on aina vastattava asiallisiin viesteihin, joissa esimerkiksi pyydetään perustelemaan jonkin hevosen näyttelytulosta. Aktiivisen tuomarin tulee vastata näihin viesteihin kahden viikon sisällä ja tauolla olevan kahden viikon sisällä siitä päivästä, kun hän siirtyy takaisin aktiiviseksi.

© Näyttelyjaos   |   Ulkoasu © Milja   |   Taustakuva © The Inspiration Gallery