NJ - Näyttelyjaos
Näyttelyjaos

NJ - virtuaalinen jaos

"

Virtuaalinen Näyttelyjaos eli NJ
on VRL:n alainen näyttelytoimintaa
ylläpitävä jaos, jolla on pitkät perinteet;
ensimmäiset näyttelyt järjestettiin jo
vuonna 2001."

Osallistu

Säännöt ja ohjeet osallistujille


Tiedot

Mitä hevosen sivulta pitää löytyä


Yleistä

Joissain näyttelyissä käytetään osallistumisjonoa. Niihin luokkiin, joissa jono on käytössä, saa ilmoittaa yhden ylimääräisen hevosen.

Luokassa jaettu irtoSERT on vasta alustava irtoSERT. Päätuomari vahvistaa tai jättää sen vahvistamatta BIS-kehässä riippuen siitä onko hevonen hänen mielestä sertin arvoinen ja tarvitseeko se häneltä irtoSERTin. Tietyissä tilanteissa alustava irtoSERT voi myös muuttua MVA-SERTiksi!

Mikä ihmeen irtoSERT? Päätuomari? BIS-kehä?! MVA-SERT?!?!
» Tutustu sanastoon «


Luokan valinta

Hevonen ilmoitetaan aina mahdollisimman tarkasti rajattuun luokkaan

Suomenpienhevoset kuuluvat suomenhevosluokkaan, ellei niille ole erikseen rajattu tyypin mukaista luokkaa, jolloin ne saa ilmoittaa vain siihen. Tämä käytäntö pätee myös minishetlanninponeihin sekä ravi- ja työsuomenhevosiin.


Hevosen palkinnot

Sinun tulee tarkistaa hevosesi palkinnot ennen osallistumista

Näyttelyjen perimmäinen tarkoitus on tavoitella arvonimiä. Niitä varten hevonen tarvitsee tietyn määrän palkintoja ja jokaista arvonimeä varten palkintojen tulee olla vähintään kahdelta päätuomarilta. Näiden syiden takia hevoselle ei voida jakaa rajattomasti palkintoja, vaan tarvittaessa se hylätään näyttelyssä, jolloin se on turhaan vienyt paikan joltain toiselta hevoselta.

Hevosta ei saa ilmoittaa perinteiseen luokkaan, jos sillä on BIS-listalla vähintään kahdelta päätuomarilta... Hevosta ei saa ilmoittaa sellaisen näyttelyn perinteiseen luokkaan, jonka päätuomarilta sillä on BIS-listalla... Hevosta ei saa ilmoittaa sellaiseen "MVA-SERTin metsästys" erikoisnäyttelyyn, jonka päätuomarilta sillä on BIS-listalla... Hevosta ei saa ilmoittaa varsa-/ruunaluokkaan, jos sillä on BIS-listalla vähintään kahdelta päätuomarilta... Hevosta ei saa ilmoittaa sellaisen näyttelyn varsa-/ruunaluokkaan, jonka päätuomarilta sillä on BIS-listalla...

Näyttelytulokset

Perustelujen pyytäminen ja palautteen antaminen

Jokaisella on oikeus pyytää perusteluja näyttelytuloksille tai antaa niistä palautetta. Tämä tulee tehdä lähettämällä tuomarille asiallinen sähköpostiviesti, jossa kerrot selkeästi mistä on kyse. Aktiivisen tuomarin tulee vastata viestiin kahden viikon sisällä ja tauolla olevan kahden viikon sisällä siitä päivästä, kun hän siirtyy takaisin aktiiviseksi.


Hylkäyssyyt

Tutustu näihin, jotta hevostasi ei turhaan hylätä näyttelyissä

Erikoisnäyttely: Ensimmäisen sertin metsästys Erikoisnäyttely: MVA-SERTin metsästys

BIS-kehä

© Näyttelyjaos   |   Ulkoasu © Milja   |   Taustakuva © The Inspiration Gallery