NJ - Näyttelyjaos
Näyttelyjaos

NJ - virtuaalinen jaos

"

Virtuaalinen Näyttelyjaos eli NJ
on VRL:n alainen näyttelytoimintaa
ylläpitävä jaos, jolla on pitkät perinteet;
ensimmäiset näyttelyt järjestettiin jo
vuonna 2001."

Piirretyt kuvat

Piirretyt arvostellaan kuin valokuvat, eli tuomari arvostelee vain hevosen rakennetta, ei esimerkiksi piirrostekniikkaa.

Näyttelyt ja luokat ovat oletusarvoisesti valokuvallisille! Koko näyttely tai jokin luokka on avoin piirretyille vain, jos siitä on kerrottu näyttelyn tiedoissa tai luokan yhteydessä. Jos mitään mainintaa ei siis ole, on näyttely tai luokka silloin tarkoitettu valokuvallisille.

Valokuvallisille ja piirretyille voidaan järjestää omia tai yhteisiä näyttelyitä, mutta ei yhteisiä luokkia. Muuta eroa ei ole tehty valokuvien ja piirrettyjen välille, eli ne kilpailevat keskenään BIS-kehässä. Sekakuvat on sallittu ja kaikille hevosille on yhteiset palkinnot ja arvonimet.

Yhteisten luokkien järjestäminen on kielletty vain siitä syystä, että emme halua pakottaa tuomareita arvostelemaan sekä valokuvia että piirrettyjä. Jokainen saa tehdä sen päätöksen itse ja osa voi päättää arvostella vain valokuvia tai vain piirrettyjä.

Hevosen saa ilmoittaa eri näyttelyissä eri luokkiin (valokuvat / piirretyt), eli sille voi halutessaan kerätä osan palkinnoista valokuvalla ja osan piirretyllä kuvalla. Arvonimiä anottaessa sillä ei ole merkitystä, onko palkinnot saatu valokuvalla, piirretyllä kuvalla vai molemmilla.

© Näyttelyjaos   |   Ulkoasu © Milja   |   Taustakuva © The Inspiration Gallery   |   Koristekuvat: Pixabay, Adobe Stock