Meistä
Kasvatus
Orit
Tammat
Haltiasalo

Jaarlinharppu


Kuvista kiitos Ram

Perustiedot

Virallinen nimi: Jaarlinharppu, "Junnu" Syntynyt: 10.11.2020 3v 10.01.2021
Rekisterinumero: VH20-018-0996 Rotu & sukupuoli: Suomenhevosori
Säkäkorkeus: 168cm Väritys: Tummanpunarautias
Kasvattaja: Teilikorpi Omistaja: Haltiasalo, VRL-13283
Painotuslaji: Kenttäratsastus Koulutustaso: CIC1

•   kantakirjakelpoinen

Sukutaulu

i. Jarl
sh, tummanpunarautias, 168cm
KTK-II
ii. Jaarli
sh, tummanpunarautias, 167cm
iii. Jätkänreissu
sh, punarautias, 161cm
iie. Wilma Wiileä
sh, rautias, 166cm
ie. Malena
sh, vaaleanrautias, 165cm
iei. K.K. Hassu Heppu
sh, vaaleanpunarautias, 160cm
iee. Maleksia
sh, tummanrautias, 153cm
e. Suvikannel
sh, punarautias, 155cm
KTK-II
ei. Kannelmurha
sh, tummanpunarautias, 160cm
eii. Kunniamurha
sh, punarautias, 161cm
eie. Onnikannel
sh, punaruunikko, 152cm
ee. Juhannustaika
sh, rautiaankimo, 155cm
eei. Juhannusvihma
sh, rautiaankimo, 154cm
eee. Taikamarjanen
sh, vaaleanpunarautias, 156cm

Isälinja: Jarl (1) Emälinja: Suvikannel (1)

Klikkaa tästä nähdäksesi sukuselvitys!

ii. Jaarli on tunnetun siittolan kasvatti, jonka periyttäminen sekä rakenteen että kilpailutulosten osalta on aivan omaa luokkaansa. Ori on kantakirjattu I palkinnolle ja tehnyt kilpauransa lisäksi melkoiset tittelirivit näyttelykehissä. Ruusukkeita on enemmän kuin kaappiin mahtuu ja kaiken kukkuraksi ori on periyttänyt mukavaa luonnetta ja hillittyä käytöstä myös kodin ulkopuolella ollen astutustilanteissa itsekin viilipytty. Jaarli on kilpaillut sekä valjakkoajossa vaativia luokkia että ratsupuolella esteitä ja koulua startaten myös muutaman kenttäluokan. Kenttäpuolelle ori on kuitenkin itse ollut luonteeltaan turhankin rauhallinen sopivan kipinän vauhtiin puuttuessa, vaikka sen jälkeläistö lajissa onkin tutuksi tullut kisatulostensa osalta. Jaarlilta on tähän mennessä jäänyt jälkeläisiä nelisenkymmentä, joiden joukkoon mahtuu niin ravihevosia, ratsuja kuin valjakkoajonkin taitajia, siitosoreja ja -tammoja. Jaarlin siitosorin paikan on pääasiassa jo vienyt sen orivarsa, mutta toisinaan näitä pieniä jaarlilaisia vielä putkahtelee eri puolilta Suomea.

ie. Malena on kuin suoraan satukirjojen kansista ja sivuilta. Hyväkäytöksinen lupsakka tamma on omiaan lastenratsuna nyt vanhemmalla iällä. Aiemmin se on toiminut rautaisin ammattilaisin ottein kilparatsuna koulu-, este- ja kenttäpuolella kisaten vaativia luokkia ja kansainvälisiä kenttäkisojakin sijoittuen mukavasti. Arvokilpailuja ei tammalla plakkarissaan ole, mutta suoritustasoltaan se on ensiluokkaa. Malena ei ole rakenteeltaan mikään ykköspalkinnon tamma, mutta kyllä se kohtalaisesti on täyttänyt suomenhevosen maneerit näyttelykehissä. Kantakirjattu tammaa ei olla, mutta sen jälkeläisistä muutama on palkittu kyllä. Varsoja Malenalta jäi siitosuransa aikana kahdeksan, joista suurin osa kilpailee ratsuina tai valjakkoajossa. Malena itse on jo jäänyt eläkkeelle ja toimii lähinnä lasten ratsuna ja harrastekaverina maastoilussa, ikä ei kuitenkaan nuorekasta tammaa vielä paina!

ei. Kannelmurha on vaikuttavan ulkomuodon omaava ratsutyypin suomenhevonen, jolla riittää kapasiteettia kouluratsastuksessa sekä valjakkoajossa. Kisannut aluetasolla erittäin menestyksekkäästi ja vastikään kansalliselle tasolle siirtynyt ori on tehnyt myös tällä tasolla vakuuttavan alun. Kamu on kantakirjattu II-palkinnolla sekä menestynyt muutenkin hyvin näyttelyissä. Jalostuksessa ori on ollut vasta kaksi kautta, joten huimaa varsa määrää sillä ei vielä ole. Tulevaisuudessa helppoluontoinen ori lienee olevan kuitenkin kysytty.

ee. Juhannustaika on varsinainen moniosaaja, sillä se on kilpaillut pääasiassa kentässä, helpossa luokassa. Rohkealuontoisella tammalla koulukuviot ovat tuoneet haastetta kisaamiseen, mutta esteillä tamma on kuin kotonaan. Taika oli kansallisen tason kisaratsu, joka nykyisin viettää siitoshevosen arkea laitumella tapahtuneen onnettomuuden vuoksi. Kolme varsaa Taikalla on alla ja tällä hetkellä se pitää varsomisesta välivuotta.

Isän puolen sukuselvityksen on kirjoittanut Jannica & emän puolen Jenna (VRL-03515)

Jälkeläiset

o. Varsan nimi 00.00.2013 e/i. Vanhemman nimi Omistaja tähän

Kilpailumenestys porrastetuissa

ominaisuuspisteet: 1486.87
nopeus: 413.93
kestävyys: 333.82
hyppykapasiteetti: 359.37
rohkeus: 379.75

Kilpailee porrastetuissa kenttäkilpailuissa tasolla 4 / 4

Päiväkirja & valmennukset