Meistä
Kasvatus
Orit
Tammat
Haltiasalo

Kurjen Korpikynsi


Kuvista kiitos Tilli!

Perustiedot

Virallinen nimi: Kurjen Korpikynsi, "Tirppa" Syntynyt: 21.06.2020 4v 21.10.2020
Rekisterinumero: VH20-018-0542 Rotu & sukupuoli: Suomenhevosori
Säkäkorkeus: 160cm Väritys: Kulomusta
Kasvattaja: A. Kurkinen, Kurjenpesä Omistaja: Haltiasalo, VRL-13283
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: Vaativa B

•   (R) KTK-II 31.01.2021 pistein 71

Sukutaulu

i. Champion Korpikotka
sh, musta, 165cm
KTK-II
ii. Korppikotka
sh, tummanpunaruunikko, 159cm
iii. Arokotka
sh, ruunikko, 160cm
iie. Korukirjoilu
sh, kulomusta, 160cm
ie. Vairuan Elmiina
sh, musta, 157cm
iei. Koururinteen Roudos
sh, musta, 166cm
iee. Vairuan Sirmiina
sh, voikko, 149cm
e. Champion Kalinka
sh, rautias, 155cm
KTK-III
ei. Vikkelä Vintiö
sh, rautias, 156cm
eii. Kasnoin
sh, rautias, 155cm
eie. Tähden Välke
sh, tummanrautias, 157cm
ee. Vilun Kihinä
sh, ruunikko, 154cm
eei. Hilun Vilu
sh, vaaleanrautias, 153cm
eee. Menestys
sh, punaruunikko, 156cm

Isälinja: Korpikotka (1) Emälinja: Kalinka (1)

Jälkeläiset

o. Varsan nimi 00.00.2013 e/i. Vanhemman nimi Omistaja tähän

Kilpailumenestys porrastetuissa

ominaisuuspisteet: 2479.51
kuuliaisuus ja luonne: 1263.09
tahti ja irtonaisuus: 1216.42

Kilpailee porrastetuissa koulukilpailuissa tasolla 6 / 5


Päiväkirja & valmennukset

Kasvattajan kirjoittama historiikki- ja päiväkirjamerkintä

Myönnän, olin – ja olen edelleen – innoissani kuin pikkutyttö Katariina Koivuniemen osoittaessa kiinnostusta suomenhevosiani kohtaan. Onhan minulla jo neljän Koivuniemien kasvattia kotona, viides on kutkutellut.. Haltiasalo hevosineen, kasvatusperiaatteineen, omistajineen, oli tullut minulle tutuksi, pelkästään myönteisessä mielessä. Katariinan etsiessä emää tilausvarsalle, sopivaa vastaparia Hiivurissa vaikuttavalle Korpikotkalle, tarjosin Kalinkaani. Ja menin innostuksesta mutkalle kuin pikkulapsi Disney Worldin porteilla.

Vaikka Kalinka tiinehtyi helposti ja voi koko kantoaikansa erinomaisesti, olin tavallistakin hermostuneempi. Hermoilen kyllä aina, jokaisen tamma kohdalla, käyn läpi kaikki todennäköiset, epätodennäköiset sekä aika usein ne mahdottomatkin tilanteet ja skenaariot, millä tavoin kaikki voi mennä kammottavalla tavalla pieleen. Tämänkertainen varsa oli jo valmiiksi myyty, tilausvarsa, joten stressaamiseen sekä ylenpalttiseen murehtimiseen taipuvaisena ihmisenä olin ensimmäisen kahden tiineyskuukauden jälkeen vakuuttunut siitä, miten tässä nyt olisi se ensimmäinen kerta, kun joku tammoistani luo varsansa tai vähintäänkin saa vakavia komplikaatioita varsomisessa. Katariina koetti lohdutella minua, vähän hymyillen, miten minä stressaan turhista. Annabelle nauroi, rehellisesti nauroi, miten stressaan itselleni vatsahaavan tällä tahdilla.

Onnekseni stressasin tälläkin kertaa turhaan. Kalinka varsoi muutama päivä lasketun ajan jälkeen vankan orivarsan. Helppo varsominen, Kalinka muuttui aivan saman tien emäksi hoitaen vankkanivelistä tulokasta kuin olisi tehnyt jo useamman varsan. Pikkuori oli hyvin nopeasti ja määrätietoisesti jaloillaan, mutta nisälle se piti auttaa. Oikea paikka kyllä löytyi ja imurefleksi toimi, pikkukaveri vain ei oikein tajunnut kääntää päätänsä tarpeeksi saadakseen nisästä kunnon otetta. Ja sitä kiukkua, kun oria yritti auttaa! Taisi varsaparka itsekin tuskastua tilanteeseen. Kiukku kyllä ohitettiin nopeasti, heti kun se pää vähän kääntyi ja varsa sai maitoa juodakseen. Kalinka ei onneksi ollut moksiskaan minusta tai poikansa koskettelusta, oikeastaan tamma näytti vähän väsyneeltä, kun poikansa vain töni nisiä kohti niihin kunnolla osumatta. Ja kuten aina, varsa-aika kului nopeasti. Korpikynneksi nimetty musta varsa kasvoi yhdessä hujauksessa vastasyntyneestä koipeliinista vieroitusikäiseksi, vankaksi ja tasapainoisen näköiseksi varsaksi. Miten ne kasvavatkin niin äkkiä?