Meistä
Kasvatus
Orit
Tammat
Haltiasalo

Haltiasalon Tuohikirjeitä


Kuvista kiitos kuvaaja ei halua nimeään mainittavan ♥ & VRL-06066

Perustiedot

Virallinen nimi: Haltiasalon Tuohikirjeitä, "Tarina" Syntynyt: 21.08.2020 4v 21.12.2020
Rekisterinumero: VH20-018-0789 Rotu & sukupuoli: Suomenhevostamma
Säkäkorkeus: 154cm Väritys: Musta
Kasvattaja: Haltiasalo Omistaja: Haltiasalo, VRL-13283
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: VaB

•   (R) KTK-II 28.02.2021 pistein 74

Tarina on vähän turhankin paljon emänsä kaltainen. Ei aivan yhtä kova alamäkikyntävä, mutta vähän etupainoinen, sekä hivenen hidassytytteinen. Ei suoranaisesti tahmea, tamma kun liikkuu ihan mielellään, sitten kun sen saa liikkeelle. Rauhallisesta menosta, maisemien sekä tapahtumien seuraamisesta nautiskeleva kaunokainen ei ainakaan säiky tai stressaa, Tarinalla on sellaiset rautahermot, että harvoin näkee. Ratsastettaessa se saisi kuitenkin olla herkempi sekä reagoida nopeammin, ja se herkemmäksi, kevyemmäksi ja reippaammaksi ratsastaminen meinaa olla haasteellista. Ihan samalla tavalla kuin emälläkin. yhtäläisyydet emän kanssa jatkuvat myös kapasiteetissa sekä teknisessä osaamisessa. Se, minkä Tarina on oppinut, se on oppinut erinomaisesti. Kirsikkana kakun päällä tammalla on mielettömän upeat liikkeet, kun sen vain saisi liikkumaan!
Tarhaassaankin tamma kävelee kavionkärjet maata viistäen, kun ei ilmeisesti jaksa nähdä jalkojen nostelemisen vaivaa niin kauan, kuin ei ole vaarassa kompastua ja lentää turvalleen. Askelpituus sekä yliastunta tosin ovat erinomaiset ilman työstämistä, eikä Tarina melo, hivuta, polje kantojaan tai mitään sellaista. Suorat, väljät, hyvät liikkeet, joissa on myös ilmavuutta ja tahdikkuutta heti, kun tamman patistaa liikkeelle.
Tarina ei vastustele apuja, ei heittäydy kuuroksi, eikä se myöskään rupea pukittelemaan, tekemään uukkareita, potkimaan vatsansa alle tai muutenkaan protestoimaan virheellisiä apuja. Ymmärtäväisyydessään sekä lempeydessään Tarina muistuttaa ihan Muumimammaa! Kaikista valituksista ja muttalauseista huolimatta Tarina on kyllä hyvä ratsu, vähän työläämpi ratsastaa kuin moni muu, mutta hyvin verryteltynä ja heräteltynä yllättävän näyttävä, osaava kouluratsu.

Sitä tosin on hankala uskoa, kun Tarinan menoa katselee. Tallissa ei taida olla toista yhtä sotkuista syöjää kuin tämä pikkupossu. Heinät katoavat parempiin suihin, niitä tamma ei polje pitkin karsinaa tai tarhaansa, mutta vesiastia on aina aika kyseenalaisessa kunnossa ja ruokaa on pitkin hevosen naamaa ja rinnuksia. Eikä Tarinan karsinakaan ole paljoa paremman näköinen. ..tai Tarina itse, jos keli on vähänkään kurakylvyille otollinen. Sotkuisuus jää kuitenkin tamman ainoaksi miinuspuoleksi, se on todella hyväkäytöksinen, seurallinen, kiltti hevonen, jonka kanssa arki sujuu kuin se kuuluisa tanssi. Päivittäiset sekä kausittaiset puuhat (pitkäkestoisesta..) harjauksesta kengitykseen sujuvat samalla rutiinilla, klippauskone ei ole hirviö, lämmön saa mitata eikä rokotusten antaminen ole aihe vingunnalle.
Samalla helppoudella sujuvat kaikki talutustilanteet, lastaus sekä kuljetus. Tarina ei haahuile omille teilleen, ryntäile porteista oman mielensä mukaan tai keksi puolivälissä trailerin ramppia, ettei hän nyt oikeastaan haluakaan mennä kyytiin. Ihastuttavan helppo hevonen, ja vielä niin sympaattinen räpsyripsineen sekä pehmeine hörinöineen!

Reissaamisen, kilpailu- ja näyttelymatkojen, valmennusten sun muiden hyvä puoli; Tarina on ideaali matkakumppani, se ei stressaa tai ala häseltämään korvansa kadottaneena vieraaseen paikkaan päästessään. Miinuspuoli; tamma ei mystisestä herää ja reipastu yleisön edessä. Mikäli näyttelyissä on yksi hevonen, jonka raviliikkeet pyydetään esittämään useamman kerran, se on melko varmasti meidän Tarina. Valmennuksissa ja kilpailuissa Tarinan kanssa saa tehdä saman, hyvin pitkän ja huolellisen verryttelyn herättelemisine kaikkineen, jotta itse suorituksesta tulee yhtään mitään aloittelijatunnin puksuttelua kummoisempaa. Heikon suorituksen yleisin syy onkin turhan lyhyeksi jäänyt verryttely. Heränneenä, kunnolla liikkuessaankaan Tarina ei tietenkään ole mikään automaattinen ruusukkeensaaja, mutta niin laadukas ja varma suorittaja, että haastaa karismaattisempia, valmiiksi hereillä olevia luontaisia esiintyjiä tosissaan. Tai siis ratsastaja haastaa, Tarina on vain nauttimassa tunnelmasta.

Luonteen on kirjoittanut Lissu ♥

Sukutaulu

i. Haltiasalon Taiottu
sh, ruunikko, 155cm
KTK-II
ii. Finest Jeilin Taikahinen
sh, rautias, 155cm
KTK-II, SV-II
iii. Rappadanin Merlin
sh, rautias, 158cm
SLA-II, KRJ-III, ERJ-II, VVJ-III, EV-II, YLA3
iie. Erkinheimon Rautarouva
sh, rautias, 151cm
SLA-I, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, VVJ-I, YLA1
ie. VIR MVA Ch Viehättävän Kulomarja
sh, ruunikko, 160cm
KTK-III
iei. VSN Ch Seljasaaren Kulo
sh, punarautias, 160cm
KTK-II
iee. Unimarja HUI
sh, ruunikko, 159cm
KTK-III, SV-II
e. VIR MVA Ch Haltiasalon Tuhka
sh, musta, 154cm
KTK-II
ei. Kadotettu Mustajalka
sph, musta, 146cm
KTK-II
eii. Riiviöiden Mustapekka
sph, musta, 143cm
KTK-II
eie. VIR MVA Ch Kadotettu Sotalotta
sph, rautias, 148cm
KTK-III, SV-I
ee. Fiktion Tuomi
sh, punarautias, 160cm
KTK-III
eei. Fiktion Huusari
sh, rautias, 168cm
KTK-III, SV-II, KRJ-II, JL C
eee. Metsäkartanon Tamina
sh, punarautias, 150cm
KRJ-II, JL AB

Isälinja: Haltiasalon Taiottu - Rappadanin Merlin - J.T. Viikari - Sissisoturi - Alikroisantti (5) Emälinja: Haltiasalon Tuhka - Fiktion Tuomi - Metsäkartanon Tamina - Metsäkartanon Mimosa - Mesimarja (5)

Palkitut sukulaiset

iie i. Erkinheimon Mösiöö Seppo KRJ-I
iii ii. Alikroisantti KRJ-I
iie e. Erkinheimon Krokotiilinkyynel KRJ-II
iie ii. Monsieur Koivuniemi KRJ-III
iie ie. Äipän Anarkisti KRJ-II
iie ei. Henkisoturi KRJ-II
iie ee. Mielikuvituksen Tuote KRJ-II
iei ii. Tuukkanen KRJ-I
iei ie. Hiluvinna KRJ-I
iei ee. Kanervan Riimittelijä KRJ-II
iee ei. Konsti KRJ-I
iee e. Rentun Lumimarja KRJ-II
iee ee. Lumianna KRJ-I
			
eii i. Kajon Mustasurma KRJ-I
eii ii. Vinkare KRJ-I
eii e. Riiviöiden Pella KRJ-II
eii ei. Pormestari KRJ-II
eie i. Kurittoman Leijonaraita KRJ-IV
eei i. Wuorelan Vänrikki KRJ-I
eei ii. Marsalkka KRJ-II 

Jälkeläiset

o. Varsan nimi 00.00.2013 e/i. Vanhemman nimi Omistaja tähän

Kilpailumenestys porrastetuissa

ominaisuuspisteet: 381.2
kuuliaisuus ja luonne: 181.28
tahti ja irtonaisuus: 199.92

Kilpailee porrastetuissa koulukilpailuissa tasolla 1 / 5

Päiväkirja & valmennukset