Meistä
Kasvatus
Orit
Tammat
Haltiasalo

Tuulenpesän Sotalotta


Kuvista kiitos kuvaaja ei halua nimeään mainittavan ♥

Perustiedot

Virallinen nimi: Tuulenpesän Sotalotta, "Lotta" Syntynyt: 06.01.2021 3v 06.03.2021
Rekisterinumero: VH21-018-0032 Rotu & sukupuoli: Suomenpienhevostamma
Säkäkorkeus: 148cm Väritys: Tummanrautias
Kasvattaja: Tuulenpesän Kartano Omistaja: Haltiasalo, VRL-13283
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: HeA, vaikeustaso

•   tähdätään SV

•   tähdätään KV

•   kantakirjakelpoinen

Siinä se seistä tönöttää, meidän Lottamme, takamus tuulta vasten, korvat luimussa, paikoillaan yhtä kaikki kuin peruskallio. Lotta ei välitä sellaisista moderneista, mukavuutta lisäävistä kotkotuksista kuin katokset tai loimet, ennemmin se seisoo klippaamattomassa karvassaan pihalla kestäen jokaisen sateen, tuulen ja tuiskun uuden albumin. Samalla järkähtämättömyydellä tamma kestää myös raspauksen, klippauksen (ilmeestä näkee, ettei toimenpide ole tamman mieleen), lämmön mittaamisen ja takaosansa pesun (takapäähän koskeminen on Lotan mielestä inhottavinta, mitä ihminen vo tehdä).. Se ei koskaan tee mitään, vaikka sen suupieli vähän nykisikin (siltä se ainakin tuntuu) ja korvat painautuisivat niskaan, kunhan jurottaa kestäen kaikki omasta mielestään kauheat asiat. Ilmeisesti Lotta odottaa kaikesta tästä kärsimyksestä marttyyrinkruunua.

Olkoonkin vähän huvittava, Lotta on simppeli hevonen hoitaa. Se kun ei tee mitään ei-toivottua, vaikka ilme vähän rumaksi muuttuisikin. Siinä, missä tamma ei haluaisi takaosaansa koskettavan, se nauttii kovasti ryntäittensä sekä lapojensa rapsutuksesta, ei mistään pikku hipeltämisestä vaan kunnon rapsuttelusta. Talutettaessa ja erityisesti lastattaessa Lotan ryhti on kuin ruhtinattarella, askel tarpeettoman laskelmoidun oloinen ja sitä myötä vähän hidas. Tamman on kuitenkin parempi antaa pitää pikku näytöksensä, niin se on vähän tyytyväisempi. Ja kyllähän Lotta kävelee, vähän hitaasti vain, mutta aina sinne minne pyydetään yrittämättäkään omille teilleen. Mikäli tarhassa on valmiiksi hevonen tai useampi, Lotta ajattaa muut aika herkästi pois tieltään, vaikka ihminen tekisikin tilaa turvalliselle portin avaamiselle. Ei Lotta mikään hillitön kiusaajaluonne ole, se voi tarhata porukassa ilman isompia kärhämiä, se vain ei siedä kulkureitilleen tai samalle heinäkasalle yhtikäs ketään.

Vähän takakireänä marttyyrinä Lotta tekee ratsastettaessakin kaiken, vaikka sen naamasta taas näkee, mikäli kaikki ei ole hyvin. Niin Lotan kuin kaikkien muidenkin onneksi se tuntuu kärsivän lähinnä osaamattomista ratsastajista, epäselvistä tai turhan kovista avusta ja sen sellaisesta. Siistillä perusratsastuksella pääsee pitkälle, eikä Lottakaan ihan joka askeleella pohdi, minkä sortin pyhimys haluaisi olla.
Lotta on tavattoman ryhdikäs hevonen, liikkeissään miltei sotilaallisen tahdikas ja täsmällinen, samaten apuihin vastaamisessa. Mikäli tamma vain osaisi, se varmasti opettelisi kouluohjelmat ulkoa. Lotta ei kuitenkaan ennakoi tai tee mitään kenenkään puolesta, vaan sen tekeminen peilaa täsmälleen sitä tasoa ja täsmällisyyttä, jota ratsastaja edustaa. Pienin, herkin ja täsmällisin avuin vähän tankkimaisen vaikutelman antava Lotta pehmenee silmissä liihotellen eteenpäin kevyen ja ilmavan oloisesti kuin Joutsenlampea esittävät ballerinat konsanaan. Keskiaskellajit ovat ehdottomasti Lotan suurin valtti, sen vastalaukka on juuri niin helpon ja hyvän näköistä kuin myötälaukkakin, eikä pysähdyksistä juuri koskaan löydy sanottavaa. Sen sijaan taivutuksia ja väistöjä tamma saattaa surutta liioitella, mikäli kokee ratsastajan sellaista odottavan.

Matkat valmennus- ja kilpailupaikoille, tai vaikka klinikalle, sujuvat Lotan suhteen ongelmattomasti. Tamma ei tosiaan tee itsestään numeroa, vaikka heinät loppuisivat tai matkaseura saisi jonkin kohtauksen. Se marttyyrinkruunu.. Kovin suurissa kilpailuissa Lotta ei viihdy, lähinnä varikon vilinän vuoksi. Verryttelyn aikana se vähän rentoutuu, vaikka sielläkin on useampi ratsukko; hevosmäärä on kuitenkin raudikon makuun soveliaampi, siedettävämpi. Sinänsä hassua, kun kotona tammaa ei haittaa, vaikka se paiskattaisiin yhdelle suurlaitumelle kaikkien tammojen kanssa, joita on tasan tarkkaan enemmän kuin suurimmassakaan verryttelyssä. Ehkä vieras paikka yhdistettynä hevosmäärään on vähän liikaa tälle matamille?
Kuten kotitreenitkin, Lotan kilpailusuoritukset peilaavat vahvasti ratsastajan tasoa. Tamma voi olla mitä tahansa ylikireästä liikayrittäjästä Moskovan baletin prima ballerinaan, jonka liikkeeiden sulokkuus saa haukkomaan henkeään (vaikkei Lotta edes ole erityinen liitokavio).

Luonteen on kirjoittanut Lissu ♥

Sukutaulu

i. Vaapukan Porvari
sh, punarautias, 157cm
KTK-II
ii. Fiktion Husaari
sh, rautias, 168cm
KTK-III, SV-II, KRJ-II, JL C
iii. Champion Wuorelan Vänrikki
sh, rautias, 168cm
KTK-II, KRJ-I, SLA-I, jälkeläisluokka C
iie. Kimara
sh, rautias, 156cm
ie. Huurteen Piipahdus
sph, rautias, 146cm
iei. Metsätähden Pippuri
sph, 147cm
iee. Metsätähden Kuiskaus
sph, 139cm
KTK-III
e. Huvin Sotaleski
sph, tummanrautias, 148cm
KV-II
ei. Lakean Luutnantti-Laukas
sh, voikko, 154cm
KRJ-II, SLA-II
eii. VIR MVA Ch Lakean Solttu-Juusi
sh, tummanpunarautias, 154cm
KTK-II, SLA-I, KRJ-II, ERL-III, YLA2, SUP-V
eie. Kuuramaan Ainikki
sh, punarautias, 154cm
ee. Huvin Viettelijätär
sph, rautias, 141cm
KTK-III, SLA-I, SV-I
eei. Champion Koistilan Vihto
sh, voikko, 157cm
KTK-II, KRJ-I, SLA-I, JL C
eee. VIR MVA Ch Lakean Iltatähti
sph, rautias, 145cm
KTK-II, SLA-I, KRJ-I

Isälinja: Vaapukan Porvari - Fiktion Husaari - Wuorelan Vänrikki - Marsalkka (4) Emälinja: Huvin Sotaleski - Huvin Viettelijätär - Lakean Iltatähti - Ilon Pilvi (4)

Jälkeläiset

o. Varsan nimi 00.00.2013 e/i. Vanhemman nimi Omistaja tähän

Kilpailumenestys porrastetuissa

Ominaispisteet:
Nopeus ja kestävyys:
Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
Kuuliaisuus ja luonne:
Tahti ja irtonaisuus:
Tarkkuus ja ketteryys:

Kilpailee porrastetuissa koulukilpailuissa tasolla /


Päiväkirja & valmennukset