virtuaalinen laatuarvostelu
0 pistettä
- Hevosella ei ole lainkaan kuvia
- Hevosella on kuvat, joista on erittäin vaikea tai mahdoton arvostella (esim. pelkkä pääkuva)
- Hevosella on kuvat väärää sukupuolta edustavasta hevosesta esim. Tammalla orin/ruunan kuvat (tästä oltava 100% varma!)
- Hevosella on kuvia useammasta kuin yhdestä hevosesta (varsakuvia ei lasketa!)
1 - 3 pistettä
- Hevosella on useita erittäin pahoja rakennevirheitä (heikko rakenne)
- Hevosella on kuvat, joista on hankala arvostella
4 - 5 pistettä
- Hevosella on välttävä rakenne
- Hevosella on heikot liike- tai hyppykuvat
- Hevosella on heikko rakenne ja liike- tai hyppykuvat
6 - 7 pistettä
- Hevosella on hyvä rakenne
- Hevosella on kohtalainen liike- tai hyppykuva
- Hevosella on kohtalainen rakenne ja lisäksi hyppy- tai liikekuvat
8-9 pistettä
- Hevosella on kiitettävä rakenne
- Hevosella on hyvät liike- tai hyppykuvat
- Hevosella on hyvä rakenne ja lisäksi hyppy- tai liikekuva
10 pistettä
- Hevosella on erinomainen rakenne ja liike- tai hyppykuvat
- Hevosella on kiitettävät liike- ja hyppykuvat
- Hevosella on erinomainen hyppykuva, josta käy ilmi että hevonen sopii erinomaisesti omalle tasollensa
Huomioithan, että pelkkä rakenne-, liike- tai hyppykuva ei yksinään riitä täysiin pisteisiin vaikka rakenne olisi kuvan perusteella täydellinen.
Sukuosuuden tarkoituksena on arvostella varsan suvun todellisia meriittejä virtuaalimaailmassa. Tästä syystä arvostelu suosii pisteytyksellään pidempisukuisia hevosia. Kohdassa ei ole maksimipisterajaa. Myös suvuton (evm-sukuinen) hevonen voi osallistua tilaisuuteen, mutta se saa sukuosuudesta maksimissaan neljä (4) pistettä. Olemassaolevien vanhempien kilpailumenestystä EI VOI korvata sukuselvityksellä.
Hevosta ilmoittaessa kerrottava, jos vanhemmat arvostellaan ominaisuuspisteiden perusteella
- vanhemman sukuselvitys 1p / vanhempi eli yhteensä max 2p
- isovanhempien sukuselvitys 0,5p / isovanhempi eli yhteensä max 2p
Sukuselvityksen ohjeistuksessa noudatetaan KERJL:n annettua pisteytysohjetta (kohta 4b); sukuselvityksessä arvostellaan tekstin realistisuutta ja sujuvuutta (luettavuus, oikeinkirjoitus) ja tärkeintä on sisältö, ei pituus.
Porrastettuja kilpailleiden pisteet lasketaan laskurilla arvosteltavan ominaisuuspisteistä.
Sukulainen palkitaan vain yhden, parhaimman palkinnon perusteella. Eli jos emä on KERJ-I ja KEV-I palkittu, saa arvosteltava hevonen siitä 2p. Mikäli emä on KERJ-III ja KEV-I palkittu, saa arvosteltava hevonen siitä 2p.
Kilpailusijoituksista annetaan pisteitä vain, jos hevosta ei ole esitetty laatuarvosteluissa. Eli jos emällä on 40 sijoitusta ja KERJ-II palkinto, saa arvosteltava hevonen siitä 1p. Porrastetuissa kilpailleilla hevosilla tulee olla täydet sijoitukset koulutustasoltaan (0p, jos koulutustasoa ei ole hevosen sivuilla. Pelkkä porrastettujen numero ei ole riittävä tason merkinnäksi). Vain KERJ:n alaiset sijoitukset ja porrastettujen pisteet huomioidaan.
Jos sukulainen kertaantuu niin samasta sukulaisesta saa pisteet jokaisessa polvessa. Esim jos Rosvo-Roope on KERJ-II palkittu ja esiintyy hevosen suvussa isänisänä ja emänisänisänemänisänä saa arvosteltava hevonen Rosvo-Roopesta yhteensä 2p. (1p. + 1p.)
Jos hevosensa ilmoittanut haluaa, että kolmannen polven jälkeen arvosteltava hevonen saa suvustaan pisteitä, tulee palkintojen löytyä sukutaulusta tai listasta linkitettyinä. Linkki erilliseen listaukseen tulee löytyä selkeästi sukutaulun yhteydestä!
Käytöskokeen pisteet arvotaan väliltä 1-5p.
Käytöskokeessa arvostellaan kuinka arvosteltava käyttäytyy tilaisuudessa. Kokeessa katsotaan kuinka arvosteltava reagoi uuteen ja vieraaseen tilanteeseen, onko se arka vai esiintyykö se rohkeasti. Käytöstä arvioidaan läpi tilaisuuden.
Irtohypytyksen pisteet arvotaan väliltä 1-5p.
Irtohypytyksen tarkoituksena on arvostella osallistujan hyppytekniikkaa, rohkeutta ja innokkuutta. Arvosteltava pääsee suorittamaan radan kolme kertaa ja näistä paras suoritus jää pisteytyksessä voimaan. Kujalta löytyy kolme estettä, joista kaksi ensimmäistä ovat pystyjä ja viimeinen este on jonkinlainen erikoiseste, jotta nähdään kuinka hevonen reagoi erilaisiin esteisiin. Esteiden luona voi olla erilaisia koristeita. Esteiden korkeus kujalla on porrastettu riippuen luokkakorkeudesta.
Askellajipisteet arvotaan väliltä 1-5p.
3-vuotiaiden askellajit arvioidaan irtona, 4-vuotiaiden ratsain. Askellajeja arvioidessa katsotaan tahtia, liikkeen joustavuutta ja sulavuutta, sekä kuinka arvosteltava soveltuu monipuoliseen työskentelyyn (koulu- kuin esteradoille) askellajiensa perusteella. Taluttaessa arvostellaan myös liikkeiden suoruutta ja väljyyttä, sekä yliastuntaa, kintereiden käyryyttä ja liikkeiden jouduttavuutta.
Ratsastettavuus arvotaan väliltä 1-5p, vain 4-vuotiaille
Vain 4-vuotiaille. Arvioidaan ratsukon yhteistyötä ja työskentelyä kokonaisvaltaisesti; arvioidaan ratsun kuuliaisuutta, ryhdikkyyttä ja tasapainoisuutta.
Tilaisuuksia ei järjestetä toistaiseksi.
Uudet sivut julkaistu, pisteytystä päivitetty ja tilaisuudet palanneet kerran kuukaudessa järjestettäviin tilaisuuksiin.
Ylläpitäjä: alaera (VRL-13283)
Sähköposti: [email protected]