Meistä
Kasvatus
Orit
Tammat
Haltiasalo

Snillin Joonatan


Kuvista kiitos Suomen Hippos / Eero Perttunen & kasvattaja

Perustiedot

Virallinen nimi: Snillin Joonatan, "Joona" Syntynyt: 16.11.2017 3v 01.07.2014
Rekisterinumero: VH17-018-2061 Rotu & sukupuoli: Suomenhevosori
Säkäkorkeus: 154cm Väritys: Punarautias
Kasvattaja: Snilli Omistaja: Haltiasalo, VRL-13283
Painotuslaji: Kenttäratsastus Koulutustaso: CIC1

•   SV-III 20.12.2017 pistein 34,6

•   KTK-II 30.06.2018 pistein 72

Joonatan on oikea leijonamieli. Se on kiltti, pohjattoman rohkea ja ihmisrakas hevonen, jonka kanssa on helppo tulla toimeen. Tarhasta se tulee kutsumalla, ja jää seisomaan aloilleen, kun sitä ottaa kiinni. Taluttaessa Joona kulkee vierellä ja sopisi lapsenkin talutettavaksi, sillä se ei lähde edes tammojen perään, ja kunnioittaa narun päässä roikkuvaa ihmistä. Erityisesti lapsista Joona pitää huolta, oli mukula sen jaloissa taikka selässä.

Hoidettaessa ori seisoo rauhallisesti aloillaan ja pääasiassa nuokkuu, ellei se koetta tarvetta pitää vahtia. Vaikka Joona ei pahemmin muille oreille uhittele, niin niiden läsnä ollessa Joona on vähän suojelevainen hoitajaansa kohtaan, ja pitää varmuuden vuoksi vähän silmällä. Ori on myös hyvin kärsivällinen, ja sitä saa hipsutella ja halia vaikka kuinka kauan ilman, että Joona alkaa levottomaksi. Se ei pahastu pitkiä hoitotuokioita, ja ihmisrakkaana se rapsuttelee mielellään takaisinkin kokonaisia iltapäiviä. Unelmahevonen ei myöskään ota itseensä mistään, kuten vaikka liian kevyistä harjausotteista, eikä harrasta vastakarvaan silittämistä; Toisin sanoen se ei kiukuttele edes varustettaessa. Ei se varsinaisesti innoissaan ole, mutta ikinä ei ole kukaan meinannut kellahtaa satuloineen Joonan kyljelle, tai joutunut kurottelemaan saadakseen suitset sille päähän.

Ratsuna Joona on rehellinen ja yritteliäs. Sen kanssa ei tarvitse koskaan sotia mistään, ja se taipuu tätikuljettimesta aina kouluhevoseksi asti; Joonalla on hyvät askellajit, herkkyyttä avuille ja muurahaisen työmoraali. Sileällä ori kulkee reippaasti ja omalla moottorilla, kunhan sen saa kuulolle tehokkaalla verryttelyllä, mutta automaatti se ei missään nimessä ole, vaan antaa parhaimman suorituksensa vain niille, jotka tekevät töitä sen eteen. Nätiltähän Joona näyttää joka tapauksessa. Ori ahertaa tunnollisesti koulukiemuroita, kun sille antaa selkeät ohjeet työntekoon, ja näyttävää hevosta voisi kuvitella kouluratsuksi. Se ei kuitenkaan ole asian laita, vaan Joonasta löytyy aivan yhtä näyttävä estepuoli. Se on peloton, vaan ei turhan uhkarohkea, ja pelaa hyvin yhteen ratsastajansa kanssa. Ori osaa itse hakea ponnistuspaikkaa, mutta luovuttaa tehtävän mielellään myös ratsastajalleen. Sillä on hyvä hyppytyyli, vaikka se ei varsinaisesti korvaakaan sitä, ettei Joona suoriudu kovin hyvin jyrkistä kulmista, vaan se on parempi ohjata mahdollisimman suorana kohti estettä. Maastoesteillä Joona hyppää samalla palolla, kuin rataesteilläkin, eikä sitä haittaa ollenkaan erikoisemmat esteet ja maastojuoksu.

Kilpailuissa Joona on vähän virittyneempi, se vahtii kaikkia ympärillä olevia ja pysyttelee mieluiten lähellä tuttua porukkaa. Se ei arvosta vieraita hevosia ei itsensä, eikä ihmistensä tai kavereidensa läheisyydessä, ja toisin kuin kotona, vieraassa paikassa se saattaa toisinaan jopa hermostua iholle tunkevista hevosista.

Luonteen on kirjoittanut Nikki

Sukutaulu

i. Mörkövaaran Joviaali
sh, rautias, 158cm
SV-III
ii. Juoppohullu
sh, rautias, 158cm
SV-II
iii. Kylähullu
sh, punarautias, 152cm
iie. Iinan-Ihme
sh, tummanpunarautias, 163cm
ie. Violavanja
sh, punarautias, 158cm
SLA-I, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I
iei. Wijonne
sh, tummanrautas, 161cm
iee. U.M. Vanja
sh, punarautias, 156cm
e. Snillin Taiatar
sph, rautias, 147cm
ei. Malvin
sh, rautias, 166cm
KERJ-I, VSR JL C
eii. Malava
sh, rautias, 165cm
eie. Saterna
sh, tummanpunarautias, 159cm
ee. Turkasen Pippuri
sph, ruunikko, 148cm
KTK-II
eei. Turjake
sh, punaruunikko, 149cm
eee. Tirppaliisa
sh, tummanruunikko, 150cm

Isälinja: Mörkövaaran Joviaali - Juoppohullu (2) Emälinja: Snillin Taiatar - Turkasen Pippuri (2)

Jälkeläiset

ori Väjen Metsänkuningas syntynyt 02.12.2020 tammasta Vaalaman Metsänneito omistajana VRL-08179

Kilpailumenestys porrastetuissa

ominaisuuspisteet: 1921.04
nopeus: 411.49
kestävyys: 411.49
hyppykapasiteetti: 549.03
rohkeus: 549.03

Kilpailee porrastetuissa kenttäkilpailuissa tasolla 5 / 4

VSR KERJ-Cup

KERJ-Cup

30.05.2020 KERJ Cup Silverlode - CIC1 - 08/141

Päiväkirja & valmennukset