Meistä
Kasvatus
Orit
Tammat
Haltiasalo

Kuuralehdon Talma

Kuvista kiitos scirlin

Perustiedot

Virallinen nimi: Kuuralehdon Talma, "Talma" Syntynyt: 10.09.2015 4v 08.10.2015
Rekisterinumero: VH15-018-2268 Rotu & sukupuoli: Suomenhevostamma
Säkäkorkeus: 160cm Väritys: Punaruunikko
Kasvattaja: Siguri, Kuuralehto Omistaja: Haltiasalo, VRL-13283
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: VaB, vaikeustaso

•   (R) KTK-II 30.11.2020 pistein 70

Talman pää leikkaa nopeammin ja tehokkaammin kuin hevosilla keskimäärin. Teräväpäinen, nopeasti oppiva hevonen, hyvin potentiaalisesti se tapaus, joka oppii avaamaan lukot ja haat, ymmärtää milloin sähkölangasta uupuu se sähkö ja niin edelleen. Onneksemme tässä hevosessa asuu pieni supersankari, joka on vannonut käyttävänsä älyään vain hyvään. Talma oli (ja on toki edelleen) älyttömän nopea opettaa ihan mihin tahansa talutettavana olosta laukannostoihin, lastaussillan kävelystä sulkutaivutuksiin.

Nykyisellään Talma on fiksu (ja filmaattinen), hyväkäytöksinen aikuinen hevonen, oikea kavioeläinten mallikansalainen. Huulipuristin on aivan vieras kapistus, eikä ruunikon kanssa muutenkaan tarvita mitään vippaskonsteja yhtään mihinkään. Nuoret, innokkaat uudet hevosharrastajat voivat tutustua hevosen hoidon ja letityksen saloihin lempeän rauhallisen Talman kanssa, ja juuri tämän lempeän rauhallisuuden vuoksi myös kengittäjä tuo mielellään oppilaitaan käytännön oppiin ”yhden parhaan kengättävänsä” luo. Kuljetussuojat eivät ole inhottavat, lämmön mittaamisesta ei tarvitse mököttää, klippauskone ei aiheuta sydämentykytyksiä.. Ideaalihevonen, kaikissa tilanteissa, kaikissa käsittelijöillä toimiva hevonen. Talutettaessakin juuri niin helppo ja tottelevaisuudessaan miltei huomaamaton. Eikä lastaus- tai purkutilanteissakaan ole mitään ihmettelemistä, tai matkustamisessa. Talman kanssa arki sujuu ruusuilla tanssien, ilman ensimmäistäkään piikkiä.

Sama piikittömillä ruusuilla tanssahtelu jatkuu ratsastettaessa. Talma, tuo vaativa B -ratojen pienisuuri liikeihme ja älykkö, joka oppi uudet liikkeet hyvin nopeasti ja on vaalinut näitä oppeja siitä lähtien. Tämä hevonen jos kuka on se tasaisen varma suorittaja, joka todennäköisesti tekee täsmälleen saman pääty-ympyrän jo melkein automaationa. Täysi automaatti tamma ei kuitenkaan ole, se ei tosiaan kokoa pelkällä kauniilla ajatuksella tai opettele kouluohjelmia ulkoa. Se ei myöskään ennakoi kulmia, laukannostoja tai muutakaan, vaan odottaa aina ratsastajansa apuja. Aloittelijoiden tai kokeneidenkaan virheet eivät Talmaa rasita, se vain odottaa korrekteja tai selkeämpiä apuja. Yritteliäs, yhteistyöhaluinen, eteenpäinpyrkivä, erittäin kiltti ja kuuliainen. Kukapa ei tämmöistä haluaisi?
Erinomaisen ratsastettavuutensa kaverina Talmalla on hyvät liikkeet (tahdikkaat, ilmavat, suorat, venyvät ja irtonaiset, ei palmikointia tai muitakaan virheliikkeitä) sekä tasapaino. Se on pehmeä ja taipuisa, ryhdikäs hevonen, hyvin kaukana kliseisten kauhukuvien pää polvissa jyräävästä norsus.. suomenhevosesta. Vaikka tässä omaani kehunkin, niin Talman ratsastettavuus ja liikkuminen on sitä luokkaa, että moni kovemman tason puoliverisillä ratsastanut on kehunut tammaa hivenen kateellisena. Tässä on suomenratsujen aatelia!

Ja se aatelinen on aivan yhtä kotonaan kilparadoilla kuin kotikentällä. Talman hermot eivät petä, se ei stressaa eikä jännitä, vaan tekee tasaisen hyviä suorituksia oli sillä yleisöä tai ei. Tamma kyllä nauttii yleisöstä, näyttelykehissäkin se poseeraa ja askeleessa on sellaista keveää eleganssia, jota ei tasan näe silloin, kun juostaan tarhasta talliin puolijuoksua syyssateita karkuun.

Luonteen on kirjoittanut Lissu T. ♥

Sukutaulu

i. Fiktion Pekuri
sh, punarautias, 159cm
KTK-III, SV-II
ii. SH Vekselin Pedro
sh, musta, 155cm
iii. Kilun Peedro
sh, musta, 159cm
iie. Välkkeen Pirra
sh, rautias, 159cm
KRJ-I
ie. Fiktion Soma
sh, vaaleanrautias, 164cm
SV-I, ERJ-I, KRJ-I, SLA-II, YLA2, VSR JL A, KRJ JL AB
iei. Isokaato
sh, rautias, 157cm
iee. Soima
sh, vaaleanrautias, 165cm
KRJ-II, SLA-II, YLA2, JL B
e. Huvin Trissa
sh, ruunikko, 161cm
VAR-I, SV-I, EV-II
ei. Huvin Viljami
sh, punarautias, 161cm
KTK-III
eii. VIR MVA Ch Lysti-Vinski
sh, tummanrautias sabino , 163cm
KTK-II, KRJ-II, SLA-I, YLA2
eie. Hilun Taiga
sh, kulomusta, 157cm
ee. Tralla
sh, ruunikko, 161cm
eei. VIR MVA Ch Pyyhältäjä
sh, punarautias, 157cm
KTK-I, KRJ-I
eee. Unen Tarina
sh, ruunikko, 152cm
KTK-III

Isälinja: Fiktion Pekori - SH Vekselin Pedro - Kilun Peedro (3) Emälinja: Huvin Trissa - Tralla - Unen Tarina (3)

Jälkeläiset

ori Haltiasalon Tuliaisia Taikojalta syntynyt 29.10.2020 orista Helmiahon Taikuri jäi kotiin

Kilpailumenestys porrastetuissa

Ominaispisteet:
Nopeus ja kestävyys:
Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
Kuuliaisuus ja luonne:
Tahti ja irtonaisuus:
Tarkkuus ja ketteryys:

Kilpailee porrastetuissa koulukilpailuissa tasolla /


Päiväkirja & valmennukset